Διεθνής ενημέρωσηBlog

Saga: Δεξαμενισμός και επισκευές στο Πέραμα

Ένας ασυνήθιστος για τα ελληνικά δεδομένα επισκέπτης επισκίασε με την εντυπωσιακή παρουσία του κάθε πλεούμενο στο Πέραμα το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου, προκαλώντας -όχι αδικαιολόγητα- δέος στους εγχώριους καραβολάτρες.

Τα σενάρια, αμέσως,  άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν. Πρόκειται για ένα πλοίο αρκετά γνωστό στην αγορά της Βόρειας Ευρώπης, το οποίο λόγω της πανδημίας κατηφόρισε στη Μεσόγειο για να βρει απασχόληση, μιας και στην πατρίδα του το ψηλό και αλλόκοτο αυτό πλοίο “περίσσεψε.”

Το θηριώδες SAGA της Stena RoRo ταξίδευε μέχρι τον Μάρτιο του 2020 στη γραμμή Oslo- Fredrikshavn. Όμως, η πανδημία το οδήγησε σε παροπλισμό και συγκεκριμένα στο σουηδικό λιμάνι της Uddevalla για περίπου 1,5 χρόνο. Εν συνεχεία, η Stena του βρήκε απασχόληση στην Αδριατική, ναυλώνοντάς το στην Adria Ferries για δρομολόγια στη γραμμή Αγκόνα – Δυρράχιο από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Η ναύλωση, όμως, τελείωσε και το μεγάλο πλοίο ετοιμάζεται μάλλον για νέα ταξίδια. Τα επικρατέστερα σενάρια που ακούγονται για τη συνέχεια είναι από ναύλωση στην Τυνησία, μέχρι πλωτό ξενοδοχείο στην Ασία. Και αναμένουμε…….

Saga Δεξαμενισμός και επισκευές στο Πέραμα 1, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Στο μεταξύ, όμως, χρειάζεται δεξαμενισμό, επισκευές και ανακαίνιση και το δικό μας Πέραμα προσφέρεται αναμφίβολα για τέτοιου είδους εργασίες. Το νέο αυτό project ανέλαβε η γνωστή και καταξιωμένη στο χώρο VDN – IPPOCAMPOS, η οποία έχει αποδείξει έμπρακτα την ποιότητα των υπηρεσιών της σε αρκετά πλοία της ακτοπλοΐας μας, αλλά και σε ξένα πλοία, με τελευταίο το A. NEPITA (πρ. SUPERFAST X) της γαλλικής Corsica Linea, που βρέθηκε στο Πέραμα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2020 για να προσθέσει καμπίνες και να πραγματοποιήσει επισκευές.

Το SAGA έχει ανέβει ήδη στη δεξαμενή ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΙΙΙ, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη για να ολοκληρώσει τις αναβαθμίσεις και επισκευές του. Εμείς, πάντως, για όσο καιρό θα βρίσκεται στα νερά μας θα το θαυμάζουμε πλάι στο δικό μας θηρίο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. 38.261gt/1992).

Saga Δεξαμενισμός και επισκευές στο Πέραμα 3, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Το θηρίο της STENA ναυπηγήθηκε στη Φινλανδία (Wartsila) το 1981 με yard number 1252. Έχει χωρητικότητα 33.750gt (3.898 dwt), μήκος 166,7 μέτρα, πλάτος 28,4 μέτρα και βύθισμα 6,8 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει 1.700 επιβάτες (1.862 κρεβάτια/647 καμπίνες) και 510 Ι.Χ. (1.035 γραμ. μέτρα). Διαθέτει 4 κύριες μηχανές Pielstick συνολικής ισχύος 22.963 kw και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 22 κόμβων.

φωτο: Αrxipelagos.gr

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button