ΑκτοπλοϊαBlogΕπιλογές συντακτών

Creta Cargo Lines: Orion ονόμασε το νέο της απόκτημα

ORION είναι το όνομα του τελευταίου αποκτήματος της δυναμικά αναπτυσσόμενης Creta Cargo Lines. Το πλοίο αγοράστηκε στα τέλη του προηγούμενου έτους και κατέπλευσε στον Πειραιά στις 5 Δεκεμβρίου 2021, ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ  Christos LXI.

Εν συνεχεία μεταφέρθηκε στα ναυπηγεία Σπανόπουλου, όπου πραγματοποιεί εργασίες επισκευής, αναβάθμισής και μετασκευής της πρύμνης, προκειμένου να εξασφαλιστεί περισσότερος χώρος για φόρτωση.

 

Creta Cargo Lines Orion ονόμασε το νέο της απόκτημα 5, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Μέχρι στιγμής, το πλοίο έχει ολοκληρώσει τον δεξαμενισμό του, έχει αλλάξει φορεσιά και έχει διαμορφωθεί η νέα του πρύμνης. Στην τελική του μορφή, θα είναι ένα όμορφο και ναυτικό handy size πλοίο, που θα μπορεί να προσεγγίζει ακόμη και στα δυσκολότερα λιμάνια της ακτοπλοΐας μας. Σε αυτό θα συμβάλλουν αναμφίβολα η στιβαρή κατασκευή του, αλλά και το ασυνήθιστο σύστημα πρόωσής με το οποίο εξοπλίζεται, καθώς αποτελείται από δύο προπέλες Voith Schneider, που βρίσκονται τοποθετημένες μια σε κάθε άκρο του κύτους. Σύστημα που συναντάται κυρίως στα ρυμουλκά.

Creta Cargo Lines Orion ονόμασε το νέο της απόκτημα 4, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Το ORION, είναι το τέταρτο πλοίο της Κρητικής Εταιρείας και αγοράστηκε με στόχο να συμπληρώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, ενώ παράλληλα θα ενδυναμώσει την παρουσία της στην αγορά των θαλασσίων μεταφορών, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τα ήδη υπάρχοντα πλοία του στόλου της. Η Creta Cargo Lines, ιδρύθηκε το 2013 με κύριο στόχο την μεταφορά επιβατικών και φορτηγών οχημάτων, καθώς και κάθε είδους φορτίου, εξειδικευμένου και επικίνδυνου από τη ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά του Αιγαίου.

Έκτοτε, αναπτύσσεται συνεχώς και σήμερα αποτελεί σταθερό συνεργάτη των μεγαλύτερων εταιριών στο χώρο της ενέργειας, καθώς και βασικό δίαυλο μεταφοράς για τα νησιά του Αιγαίου, δεδομένου ότι εκτελεί τακτικά δρομολόγια με τα ιδιόκτητα φορτηγά – οχηματαγωγά πλοία που διαθέτει (ΤΑΛΩΣ και ΙΩΣΗΦ Κ.).

Creta Cargo Lines Orion ονόμασε το νέο της απόκτημα 1, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

To ORION, ναυπηγήθηκε στη Σκωτία το 1978 (Ailsa Shipbuilding Company, Troon) για λογαριασμό της φημισμένης Caledonian MacBrayne, ως SATURN. Έχει χωρητικότητα 899gt (259 dwt), μήκος 70m, πλάτος 13,8m και βύθισμα 2,5m. Εξοπλίζεται με 2 κύριες μηχανές Mirrlees Blackstone 4SCSA 8-cylinder, συνολικής ιπποδύναμης 1,000 bhp και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 13 κόμβων.

Φωτο: ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Enter Captcha Here :

Back to top button