BlogΑκτοπλοϊαΕπιλογές συντακτώνΠαρουσιάσεις πληρωμάτων

Cpt Χαράλαμπος Παλουμπής – Έριξε άγκυρα

Μπορούσε να προσφέρει ακόμη πολλά στην Ακτοπλοΐα

Ο Καπετάνιος που το όνομα του συνδέθηκε περισσότερο με ένα από τα πιο εντυπωσιακά πλοία που ταξίδεψαν στην ελληνική ακτοπλοΐα, το Superfast XII κι ας είχε φύγει από αυτό εδώ και μερικά χρόνια τώρα κι ας έχει καπετανέψει έναν αρκετό αριθμό πλοίων στο παρελθόν.

Cpt Χαράλαμπος Παλουμπής Έριξε άγκυρα 10, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

Ο Καπτά Μπάμπης Παλουμπής φουντάρισε τις άγκυρες για τελευταία φορά, καθώς πριν λίγες ημέρες κατέθεσε τα χαρτιά του για τη συνταξιοδότηση.

Πατήστε εδώ:

Cpt Χαράλαμπος Παλουμπής – Πλοίαρχος Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERFAST XII (Συνέντευξη)

Πιστεύουμε ακράδαντα πως είχε και μπορούσε να προσφέρει ακόμη πολλά στην Ακτοπλοΐα, λόγω της πλούσιας εμπειρίας του ως Πλοιάρχου αρκετών χρόνων σε πολλούς τύπους Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, σε διάφορες γραμμές του Αιγαίου και της Αδριατικής. Όμως το όριο ηλικίας των 60 ετών που υπάρχει στο καταστατικό των μεγάλων ακτοπλοϊκών εταιρειών, έκανε απαγορευτική την παραπέρα πορεία του στη θάλασσα.

Ο Καπτά Μπάμπης αποτελεί σημείο αναφοράς για το Arxipelagos, καθώς την άνοιξη του 2011 μας έκανε την τιμή να μας παραχωρήσει συνέντευξη on camera και να ανοίξει έτσι έναν κύκλο συνεντεύξεων από ανθρώπους της θάλασσας, ο οποίος συνεχίζεται με επιτυχία έως σήμερα. Στην τότε πρώτη του συνέντευξη, μας είχε μιλήσει αναλυτικά για τη ζωή και την καριέρα του στη θάλασσα. Για τα ιστορικά πλοία όπου είχε περάσει και τα σύγχρονα Superfast όπου βρισκόταν από το 1999 (Δείτε εδώ τη συνέντευξη ). Από ναυτική οικογένεια της Κεφαλονιάς ταξίδεψε στην ποντοπόρο ναυτιλία πριν έρθει στην ακτοπλοΐα. Πρωτοπλοιάρχησε στο Ποσειδών της Med Link Lines το 1996, ενώ δύο χρόνια μετά έφερε από την Ιαπωνία το Maria G, το σημερινό Olympus.

για εμάς και για πολύ κόσμο το όνομα του, η προσωπικότητα του συνδέθηκε και έγινε ένα με το κόκκινο εντυπωσιακό Superfast XII, ένα από τα καλύτερα πλοία που ταξίδεψαν ποτέ στην ακτοπλοΐα μας

Από το 2015 ήταν Πλοίαρχος στο Blue Galaxy (πρώην Λευκά Όρη) στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά και σε αυτό ολοκλήρωσε την καριέρα του φέτος. Στο αφιέρωμα που είχε πραγματοποιήσει το Arxipelagos στο πλοίο μας είχε μιλήσει on camera για αυτό ( δείτε εδώ ).

Όμως για εμάς και για πολύ κόσμο το όνομα του, η προσωπικότητα του συνδέθηκε και έγινε ένα με το κόκκινο εντυπωσιακό Superfast XII, ένα από τα καλύτερα πλοία που ταξίδεψαν ποτέ στην ακτοπλοΐα μας. Στο όνομα Παλουμπής ο νους πήγαινε στο κόκκινο πλοίο και το αντίστροφο.

Cpt Χαράλαμπος Παλουμπής Έριξε άγκυρα 11, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
Στο control – room του Ε/Γ-Ο/Γ Superfast XII το Μάϊο του 2011. Πάντα με το team της Μηχανής ο Καπτά Μπάμπης είχε άριστες σχέσεις

Θα μας λείψει σίγουρα από το λιμάνι του Πειραιά η πληθωρική προσωπικότητα με το σαρκαστικό χιούμορ, συνοδευόμενο ενίοτε από κεφαλονίτικες αθυροστομίες. Για τους νεότερους Πλοιάρχους ήταν ένας πραγματικός Δάσκαλος που όχι μόνο τους εκπαίδευε και τους εμπιστευόταν χειριστήρια, αλλά και βοηθούσε στην εξέλιξη και προαγωγή τους σε Πλοιάρχους.

αποτελεί σημείο αναφοράς για το Arxipelagos, καθώς την άνοιξη του 2011 μας έκανε την τιμή να μας παραχωρήσει συνέντευξη on camera και να ανοίξει έτσι έναν κύκλο συνεντεύξεων από ανθρώπους της θάλασσας, ο οποίος συνεχίζεται με επιτυχία έως σήμερα

Ο Καπετάνιος από τα Πατρικάτα της Κεφαλονιάς φουντάρισε και τις δύο άγκυρες και βγήκε στη στεριά. Από την Attica έφυγε στις 6 Μαρτίου του 2020 και δυστυχώς μόνο ο Διευθυντής πληρωμάτων του ευχήθηκε καλή σύνταξη.

Εμείς του ευχόμαστε καλή ξεκούραση και να χαρεί το νέο μέλος στην οικογένεια του, τον Χαράλαμπο Παλουμπή Junior, που εδώ και λίγο καιρό έχει σκορπίσει χαρά σε όλη την οικογένεια!

Για το τέλος κρατάμε ένα μικρό κομμάτι από τη συνέντευξή του πριν 8 χρόνια για το πλοίο του τότε, το Superfast XII: “όταν φύγει αυτό θα φύγω και εγώ”…

Cpt Χαράλαμπος Παλουμπής Έριξε άγκυρα 5, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ:

Η συνέντευξη για το Superfast XII

 

Η συνέντευξη για τη ζωή του

 

Αριστερόστροφη μανούβρα με το Superfast XII στο λιμάνι του Πειραιά

 

, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
1, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

2, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Share This