ΑκτοπλοϊαBlog

Blue Star 1: Προετοιμάζεται για τη Βόρεια Ευρώπη

Στο μεγάλο λιμάνι κατέπλευσε χθες το πρωί το μεγάλο Blue Star 1 (29.858gt/2000)

Στο μεγάλο λιμάνι κατέπλευσε χθες το πρωί το μεγάλο Blue Star 1 (29.858gt/2000), χωρίς τα σινιάλα στις μπάντες του, εξαφανίζοντας πλέον κάθε αμφιβολία για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την φημολογούμενη ναύλωσή του.

Η ναύλωσή του δημοφιλούς “μπλε” πλοίου στην Ιρλανδέζικη Irish Ferries είναι πλέον γεγονός (δείτε και ΕΔΩ ) και πιθανότατα θα διαρκέσει από 1 έως 2 έτη. Στο πλοίο θα υπάρξουν αλλαγές σινιάλων στις μπάντες και το φουγάρο, ενώ στην Ιρλανδία θα το ακολουθήσουν η ομάδα της γέφυρας και της μηχανής. Αυτή την ώρα, το πλοίο ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα νέα του καθήκοντα, ενώ αναμένεται να αναχωρήσει πιθανότατα στα τέλη του μήνα.

Blue Star 1 Προετοιμάζεται για την Βόρεια Ευρώπη 2, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης Blue Star 1 Προετοιμάζεται για την Βόρεια Ευρώπη 5, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης Blue Star 1 Προετοιμάζεται για την Βόρεια Ευρώπη 4, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης Blue Star 1 Προετοιμάζεται για την Βόρεια Ευρώπη 6, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Να θυμίσουμε, ότι το πλοίο είναι εκτός δρομολογίων από τις 11 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ από τις 3 έως τις 17 Μαρτίου 2021 ανέβηκε στη δεξαμενή Πειραιάς Ι στο Πέραμα, προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένες επισκευές.

Blue Star 1 Προετοιμάζεται για την Βόρεια Ευρώπη 3, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Τη θέση του, στη γραμμή των Δωδεκανήσων, θα πάρει το εντυπωσιακό Αριάδνη (30.882gt/1996), το οποίο έχει ήδη προβεί το προηγούμενο διάστημα στις αναγκαίες επισκευές και δεξαμενισμό.

Όσον αφορά τη γραμμή που θα εξυπηρετήσει, δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη απάντηση, καθώς τα κενά στα δρομολόγια της Irish Ferries είναι αρκετά, με αποτέλεσμα να δούμε το πλοίο να δραστηριοποιείται σε μια ή δύο γραμμές, ανάλογα με τον προγραμματισμό της εταιρείας.

Φωτο: voyager.shipspotting

Μηνάς Ακεψιμαΐδης

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Share This