Δελτία τύπουBlog

Νέα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την Πέμπτη 25 Φλεβάρη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ σε έκτακτη σημερινή συνεδρίαση του χαιρετίζει την μαζική – μαχητική συμμετοχή των ναυτεργατών στην 48ωρη  Πανελλαδική – Προειδοποιητική Απεργία  σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης.

Εφοπλιστές, κυβέρνηση της ΝΔ, υπουργείο Ναυτιλίας, σχεδιασμένα επιτίθενται με αιχμή το ν.4714/2020, για την κατάργηση των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας ναυτεργατικών σωματείων με τον υπουργό ναυτιλίας, που με ανυπόστατους ισχυρισμούς δεν απάντησε στο ερώτημα «οι ναυτεργάτες θα έχουν ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Για άλλη μια φορά ανέφερε τις γνωστές εκβιαστικές μεθοδεύσεις που εφαρμόζουν οι εφοπλιστές με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, για να υπονομεύουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, που αγωνίζονται για τα οξυμμένα προβλήματα και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ στην έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την συνέχιση του απεργιακού αγώνα, με νέα 24ωρη  Πανελλαδική Απεργία  σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την Πέμπτη 25 Φλεβάρη από 00:01 έως 24:00, με προοπτική κλιμάκωσης.

Καλούμε τα συνδικάτα, διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, συνταξιούχους,  να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, να δώσουμε δυναμικό παρών στα λιμάνια, στους καταπέλτες των πλοίων, για την περιφρούρηση της απεργίας.

Η επίθεση στα δικαιώματα των ναυτεργατών να γίνει υπόθεση όλων, με οργάνωση και αγώνα, να αντισταθούμε στα εργασιακά κάτεργα των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΣΕ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Εμφάνισε περισσότερα

Ομάδα Web

Το Αρχιπέλαγος είναι η πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα γεμάτη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την Ελληνική Ναυτιλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Enter Captcha Here :

Back to top button