ΑκτοπλοϊαBlog

Εμβολιασμοί: Yποχρεωτικοί για ταξίδια με πλοία και αεροπλάνα εντός Ελλάδας; (και όχι μόνο)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ με την οποία προτείνει να υπάρξει ένα πρότυπο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής επανέναρξης της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων μεταξύ των κρατών – μελών, αλλά και με τρίτες χώρες είναι μια θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας» και προσθέτει «για το λόγο αυτό στην Ελλάδα, κινηθήκαμε γρήγορα και εφαρμόσαμε διαδικασίες για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Ένα βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία ενός πρότυπου πιστοποιητικού, που θα αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει επιτυχώς εμβολιαστεί».

Επίσης ο πρωθυπουργός επισυνάπτει ένα προσχέδιο του πιστοποιητικού, που έχουν προετοιμάσει οι αρμόδιες ελληνικές αρχές και θα χρησιμοποιείται κατά την επιβίβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς: αεροπορικά, θαλάσσια και σιδηροδρομικά.

«Ενώ δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδεύσει κάποιος, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν. Αυτό θα αποτελέσει επίσης και ένα θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν, που είναι κι ο μοναδικός τρόπος να εγγυηθούμε την επιστροφή στην κανονικότητα» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Στην επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επισυνάπτεται ένα προσχέδιο του πιστοποιητικού, που έχουν προετοιμάσει οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές και όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός Θα χρησιμοποιείται κατά την επιβίβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς: αεροπορικά, θαλάσσια και σιδηροδρομικά και συμπληρώνει: «Ενώ δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδεύσει κάποιος, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν. Αυτό θα αποτελέσει επίσης και ένα θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν, που είναι κι ο μοναδικός τρόπος να εγγυηθούμε την επιστροφή στην κανονικότητα».

Βάσει των προαναφερθέντων, είναι ζωτικής σημασίας για τον κ. Μητσοτάκη να υιοθετήσουν οι αρχηγοί της ΕΕ μία κοινή γραμμή για το πώς θα πρέπει να είναι δομημένο ένα πιστοποιητικό ώστε να γίνεται αποδεκτό από όλα τα κράτη – μέλη.

naftikachronika.gr

Εμφάνισε περισσότερα

Ομάδα Web

Το Αρχιπέλαγος είναι η πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα γεμάτη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την Ελληνική Ναυτιλία.

Σχετικά άρθρα

6 Σχόλια

 1. Γιατί ρε γκαντεμη και Ι***** οι άλλοι δεν έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν. Τι λες τώρα ρε αχρηστε….

 2. Προς όλους τους ανεγκέφαλους λοιμωξιολογους και ανθρώπους Που κυβερνούν την Ελλάδα και περνούν νόμους για το καλό μάς…
  Μια η μάσκα δεν προστατεύει
  Μια είναι υποχρεωτική.
  Μια τα σχολεία ανοίγουν Γιατί τα παιδιά δεν μπορούν μέσα
  Αλλά τα μαγαζιά κλείνουν
  Στο ταξί μόνο ένας
  Στα μέσα μεταφοράς όμως 50
  Και Αλλά Πολλά Που αν αρχίσω να λέω τη λέγανε τη Μια και ακύρωσαν την άλλη δεν θα έχει τέλος.
  Δεν έχουμε ΜΕΘ γέμισαν τα νοσοκομεία ( σοβαρά??)
  Το ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΧΩΡΙΟ τη κάνει Που υπάρχουν η δομές έτοιμες για εκατοντάδες ΜΕΘ
  Θα μού πεις δεν υπάρχουν λεφτά Γιατί?
  Για να ρίχνουν μπετά στην Ακρόπολη έχουν?
  Για τους δρόμους έχουν?
  Για τα 5G έχουν? Και Αλλά Πολλά.
  Από τα πρόστιμα πέρνεις το κράτος πάνω από 500.000 ευρό την ημέρα Γιατί Δεν τα βάζει για να κάνει νοσοκομεία το Ολυμπιακό χωριό.
  Και τώρα γυρνά και λέει ο ( άρχοντας ) της Ελλάδας ότι για να ταξιδέψει κάποιος πρέπει να έχει πιστοποιηθεί ότι έχει κάνει έμβολο.
  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ.
  ΡΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ

 3. Ότι και να πούμε ότι και να κάνουμε αυτοί ως δικτάτορες του αίσχιστου ειδους θα κάνουν τα δικά τους!! Και ο φοβισμένος και δειλός λαός; πειθινια όργανα πιθηκάκια!! Γιατί τα έσκιζε η φοβερά και τα πλακών η σκλαβιά του κουλή,και των ομοίων του!!!

 4. Εχουν να πεσουν μυνησεις….Ασε που καμια εταιρια δεν θα δεχτει να δουλευει μονο με εμβολιασμενους ,που θα ειναι 70+ ,και ουτως η αλλως δεν ταξιδευουν.Οποιος θελει να χρεωκοπησει ,ας το κανει..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Enter Captcha Here :

Back to top button