BlogΑφιερώματα πλοίωνΕπιλογές συντακτών

Worldchampion Jet – το βραβευμένο ταχύπλοο ( αφιέρωμα )

Ξεκινώντας το ταξίδι μας από τον Πειραιά με το Worldchampion Jet για τις Κυκλάδες, τη μεγαλύτερη εντύπωση μας έκανε η άμεση επιτάχυνση που είχε, όταν από μικρή ταχύτητα μέσα σε ένα λεπτό έπιανε ταχύτητες της τάξεως των 42 και 43 κόμβων

Η Seajets της οικογένειας Ηλιόπουλου έχει παρουσία στο χώρο της ακτοπλοΐας σχεδόν 30 ετών, ενώ η ανάπτυξη και εξέλιξη της τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται με μεγάλα και γοργά βήματα. Έτσι η Seajets προχώρησε σε μια ομολογουμένως χρυσή αγορά πριν ένα χρόνο περίπου και ενέταξε στο στόλο της, ένα από τα γρηγορότερα πλοία στον πλανήτη, το οποίο ανέβασε στα ύψη το prestige της εταιρείας, που ήδη διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων διεθνώς.
Worldchampion Jet - το βραβευμένο ταχύπλοο ( αφιέρωμα )
Ο Πλοίαρχος Cpt Κώστας Καταγάς με τους Αξιωματικούς και το Πλήρωμα του Worldchampion Jet
Η ομάδα του Arxipelagos ταξίδεψε με το νεοαποκτηθέν Ταχύπλοο Ε/Γ-Ο/Γ Worldchampion Jet, σε ένα ταξίδι στις Κυκλάδες, για να σας το παρουσιάσει μέσα από βίντεο υψηλής ανάλυσης και εικόνες ( δείτε το βίντεο του Arxipelagos με τις στιγμές ταξιδιού εδώ ).
Worldchampion Jet - το βραβευμένο ταχύπλοο ( αφιέρωμα )
Η πρώτη εικόνα, οι πρώτες εντυπώσεις για το Πλήρωμα της Seajets που μετέβη στη Δανία

Πρόκειται για ένα υπερταχύπλοο που κλέβει φέτος τις εντυπώσεις στην ακτοπλοΐα μας, ιδιαίτερα υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών, το οποίο ναυπηγήθηκε στα περίφημα ναυπηγεία της Austal Ships στο Perth της Αυστραλίας το 1999, ενώ λίγο καιρό μετά κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως το ταχύτερο πλοίο στον κόσμο. Μία διάκριση που κράτησε για αρκετό καιρό και το έκανε παγκοσμίως γνωστό για τις αρετές του στον τομέα της ταχύτητας. Το πρώτο του όνομα ήταν Villum Clausen και συνέδεε τη Δανία με τη Σουηδία με μεγάλη επιτυχία για

λογαριασμό της δανέζικης Lessors Borholmstraffiken.
Worldchampion Jet - το βραβευμένο ταχύπλοο ( αφιέρωμα )
Μέσα στο κίτρινο πλαίσιο, διακρίνεται η ταχύτητα που ανέπτυξε το σκάφος

Ο Πλοίαρχος Γεώργιος Συρίγος, ο Α’ Μηχανικός κ. Ευάγγελος Λαζαρόπουλος μαζί με Πλήρωμα της Seajets, μετέβησαν στη Δανία από τον Αύγουστο του 2018 προκειμένου να παραλάβουν το πλοίο με την επίσημη παράδοση – παραλαβή να λαμβάνει χώρα στις 4 Σεπτεμβρίου του 2018. Η εταιρεία είχε ήδη έρθει σε καταρχήν συμφωνία για την αγορά του από τα τέλη του 2017. Από τα πρώτα δοκιμαστικά του πλοίου με το ελληνικό Πλήρωμα, έδειξε τις αρετές του στην ταχύτητα, αφού κατάφερε και έπιασε τους 46,2 κόμβους, σύμφωνα με τη φωτογραφία που μας απέστειλε εκείνες τις ημέρες ο Α’ Μηχανικός του κ. Βαγγέλης Λαζαρόπουλος.

Ο πρώτος κατάπλους του εντυπωσιακού ταχύπλοου στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2018. Λίγες ημέρες αργότερα μεθόρμησε ρυμουλκούμενο στο Πέραμα για την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης ( δείτε το βίντεο με drone του Arxipelagos εδώ ).
Ύστερα από εντατικές εργασίες πλήρους ανακαίνισης και θεμελιωδών αλλαγών στα σαλόνια του πλοίου, στις 26 Απριλίου 2019 πραγματοποίησε δοκιμαστικό στα νερά του Σαρωνικού ( δείτε το βίντεο με drone του Arxipelagos εδώ ), ενώ μία ημέρα μετά ξεκίνησε εμπορικά δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Μύκονος – Νάξος – Σαντορίνη. Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 15 Μαΐου, σε μία λαμπρή εκδήλωση παρουσία πλήθους κόσμου.
Ξεκινώντας το ταξίδι μας από τον Πειραιά με το Worldchampion Jet για τις Κυκλάδες, τη μεγαλύτερη εντύπωση μας έκανε η άμεση επιτάχυνση που είχε, όταν από μικρή ταχύτητα μέσα σε ένα λεπτό έπιανε ταχύτητες της τάξεως των 42 και 43 κόμβων ( δείτε βίντεο με τις αφιξο-αναχωρήσεις στα λιμάνια μέσα από τη Γέφυρα εδώ ).
Worldchampion Jet - το βραβευμένο ταχύπλοο ( αφιέρωμα )
Ο Πλοίαρχος του Worldchampion Jet, Cpt Κώστας Καταγάς
Στο υπερσύγχρονο πιλοτήριο μας υποδέχτηκε ο Πλοίαρχος του Worldchampion Jet, Cpt Κώστας Καταγάς. Γεννημένος στο Τολό της Αργολίδας και έχοντας επαφή από τα παιδικά του χρόνια με τα στοιχεία της φύσης μέσα από τη θάλασσα, με το ψαροκάϊκο της οικογένειας, το ναυτικό επάγγελμα γι ‘ αυτόν ήταν μονόδρομος. Φέτος η πρώτη του Πλοιαρχία τον βρίσκει σε ένα από τα γρηγορότερα ταχύπλοα στον πλανήτη. Μας μίλησε για το πλοίο του και τη ζωή του σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, μέσα στο χώρο της Γέφυρας ( δείτε εδώ ).

 

Από τον Αύγουστο του 2018 μετέβη στη Δανία με Πλήρωμα της Seajets για την παραλαβή του Worldchampion Jet, ο Α’ Μηχανικός, κ. Ευάγγελος Λαζαρόπουλος. Ο Μαστρο Βαγγέλης μας μίλησε σε μια όμορφη συνέντευξη στο χώρο του Control room στη Γέφυρα, για αυτό το ενδιαφέρον ταξίδι στη Δανία, τις πρώτες εντυπώσεις, τα πρώτα δοκιμαστικά και την κάθοδο στην Ελλάδα. Γέννημα θρέμμα της Παλαιάς Κοκκινιάς του Πειραιά ο Μαστρο Βαγγέλης μας μίλησε και για τα πράσινα λεωφορεία του ΗΣΑΠ, σημαντικά κομμάτια νοσταλγικών εποχών του Πειραιά, καθώς με τον αδελφό του Χάρη διαθέτουν μια προσωπική συλλογή από παλαιά κλασικά λεωφορεία.

Worldchampion Jet - το βραβευμένο ταχύπλοο ( αφιέρωμα )
Ο Α’ Μηχανικός του Worldchampion Jet, κ. Ευάγγελος Λαζαρόπουλος

Το Worldchampion Jet είναι εξοπλισμένο με 2 πανίσχυρες τουρμπίνες αεροπορικού τύπου General Electric LM 2500 (αεριοστρόβιλους), συνολικής ισχύος 50.000 kw και μπορεί να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 44-45 κόμβων. ( Δείτε τη συνέντευξη του Α’ Μηχανικού εδώ ).

Onesmart Promotion banner 1 onesmart promotion, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
Worldchampion Jet - το βραβευμένο ταχύπλοο ( αφιέρωμα )
Ο Ύπαρχος του Worldchampion Jet, Cpt Λεωνίδας Πιλάτος
Στο χώρο της Γέφυρας μας παραχώρησε συνέντευξη ο Ύπαρχος του Worldchampion Jet, Cpt Λεωνίδας Πιλάτος. Ο Καπτά Λεωνίδας με μισή θαλασσινή καταγωγή από τους Λειψούς και μισή στεριανή καταγωγή από τη Λαμία, μεγάλωσε στον Πειραιά και ταξίδεψε για αρκετά χρόνια με ποντοπόρα φορτηγά πλοία. Η είσοδος του στην ακτοπλοΐα μας εδώ και μερικά χρόνια, έγινε μέσω των ταχυπλόων της Seajets ( δείτε τη συνέντευξη εδώ ).
Σύντομα θα έχουμε τη χαρά να θαυμάσουμε γυναίκες Πλοιάρχους στα χειριστήρια πλοίων της ακτοπλοΐας μας και αυτό μας το επιβεβαιώνει η γλυκειά Καπετάνισσα από τη ναυτομάνα Σάμο Έλενα Κέλλη, Υποπλοίαρχος του Worldchampion Jet, μέσα από τη ζεστή συνέντευξη που μας παραχώρησε. Η Cpt Έλενα αγαπάει με την ψυχή της αυτό που κάνει και έχει ωριμάσει πλέον ο χρόνος ώστε με την κατάλληλη εμπειρία, την επάρκεια γνώσεων και το μεράκι της, να τη δούμε μια μέρα στο σύντομο μέλλον, στα χειριστήρια επιβατικού πλοίου ως Πλοίαρχο ( δείτε τη συνέντευξη της εδώ ).
Worldchampion Jet - το βραβευμένο ταχύπλοο ( αφιέρωμα )
Η Υποπλοίαρχος του Worldchampion Jet, Cpt Έλενα Κέλλη

Με ολικό μήκος 87 μέτρων και πλάτος 24 μέτρων, το Worldchampion Jet μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1.310 επιβάτες καθώς και 222 Ι.Χ. οχήματα.

Οι δύο τσιμινιέρες του πλοίου φέρουν περήφανα την καρό σημαία των αγώνων ταχύτητας, κάτι που κυριαρχεί σε όλο το concept του πλοίου, με το οποίο έχουν δημιουργηθεί όλοι οι εσωτερικοί χώροι. Με το εντυπωσιακό αυθεντικό μονοθέσιο, μια γνήσια Minardi από το πρωτάθλημα Formula 1 της χρονιάς 2003-2004, με την οποία έτρεχε ο Jos Verstappen, να κλέβει την παράσταση καθώς εκτίθεται σε περίοπτη θέση στον πιο κεντρικό χώρο του πλοίου, το Worldchampion Jet δείχνει ότι η ταχύτητα με γρήγορους πλόες στο Αιγαίο, αλλά πάνω απ’ όλα με ασφάλεια και άνεση, είναι το μεγάλο ατού του.
Ο Μάριος Ηλιόπουλος, λάτρης και πρωταθλητής αγώνων στη Formula Saloon, μαζί με την ομάδα του, εμπνεύστηκαν όλο το εσωτερικό του πλοίου με στιγμιότυπα αγώνων Formula 1 και δημιούργησαν ένα ξεχωριστό ταχύτατο πλοίο. Στο σαλόνι της διακεκριμένης θέσης (Platinum), εντυπώσεις και θετικά σχόλια αφήνουν τα ολοκαίνουργια αυτόματα ανακλινόμενα δερμάτινα καθίσματα, που με τις αντίστοιχες επιλογές από το κάθε ατομικό ηλεκτρονικό χειριστήριο, ο επιβάτης μπορεί να ξαπλώσει και να χαλαρώσει και τα κάτω άκρα με αυτόματους μηχανισμούς ανάκλισης.
Worldchampion Jet - το βραβευμένο ταχύπλοο ( αφιέρωμα )Όμως και τα υπόλοιπα σαλόνια του πλοίου προσφέρουν εξαιρετική άνεση και περιβάλλονται από μοναδική διακόσμηση, καθώς το concept των αγώνων ταχύτητας έχει ντύσει όλο το πλοίο ( δείτε βίντεο από τους εσωτερικούς χώρους εδώ ).
Τα τρία μεγάλα bar εξυπηρετούν με ταχύτητα όλους τους επιβάτες και προσφέρουν ποτά και σνακ από μια μεγάλη γκάμα επιλογών. Το Πλήρωμα του ξενοδοχειακού πάντα πρόθυμο και εξυπηρετικό, φιλοξενεί χαμόγελο και ζεστασιά τους “γρήγορους” επιβάτες.
Κάθε ταξίδι με το Worldchampion Jet και μια εμπειρία.
  • Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μάριο Ηλιόπουλο και τη Seajets για την πραγματοποίηση του αφιερώματος μας στο Worldchampion Jet.
  • Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Πλοίαρχο Cpt Κώστα Καταγά, τον Α’ Μηχανικό κ. Ευάγγελο Λαζαρόπουλο, τους Αξιωματικούς και το Πλήρωμα του Worldchampion Jet για τη ζεστή φιλοξενία.
Για το Arxipelagos Σίμος Μιχάλογλου
συνεντεύξεις: Σίμος Μιχάλογλου
κάμερες: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Σίμος Μιχάλογλου
μοντάζ – επεξεργασία βίντεο: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
φωτογραφίες: Κώστας Σαρλής

 

Video Gallery:

Στιγμές Ταξιδιού με το Worldchampion Jet:

 

Αφιξοαναχωρήσεις μέσα από τη Γέφυρα:

 

Εσωτερικοί χώροι:

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

 

Συνέντευξη Πλοιάρχου:

 

Συνέντευξη Α’ Μηχανικού:

 

Συνέντευξη Ύπαρχου:

 

Συνέντευξη Υποπλοιάρχου:

 

Μεθόρμιση από τον Πειραιά στο Πέραμα 9/2018 ( Drone video ):

 

Ο δοκιμαστικός πλους στις 26/4/2019 ( Drone video ):

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Enter Captcha Here :

Back to top button