ΑκτοπλοϊαBlogΕπιλογές συντακτών

Midsland: Πουλήθηκε στην Ελλάδα

Σε εταιρεία ελληνικών συμφερόντων πουλήθηκε πρόσφατα

Σε εταιρεία ελληνικών συμφερόντων (Atlantides Group) πουλήθηκε πρόσφατα ένα μικρό ποστάλι διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Ελλάδα. Πρόκειται για το MIDSLAND της ολλανδικής Terschellinger Stoomboot Maatschappij (TSM), το οποίο μέχρι πρότινος δούλευε στη γραμμή Harlingen – Terschelling.

800px Ms Midsland 2, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Στις 19 Απριλίου, το γερμανικό σκαρί παραδόθηκε επισήμως στο πλήρωμα της ελληνικής εταιρείας που μετέβη στο Harlingen για την παραλαβή του, ενώ στις 24 Απριλίου ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του για την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, το πλοίο βρίσκεται στον Ατλαντικό και πλησιάζει στη Λισαβόνα.

rheinland 1974 2, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Το MIDSLAND ναυπηγήθηκε το 1974 στη Γερμανία (Werftunion GmbH & Co, Cassens-Werft, Emden) για λογαριασμό της Γερμανικής AG Ems και δρομολογήθηκε στη γραμμή Emden – Borkum τον Ιούνιο του 1974, ως RHEINLAND. Τον Απρίλιο του 1989, οδηγήθηκε στο ναυπηγείο που χτίστηκε στο Emden, προκειμένου να επιμηκυνθεί κατά 15 μέτρα, με σκοπό να αυξηθεί η χωρητικότητα του σε επιβάτες και οχήματα. Στις 30 Οκτωβρίου 1994 πουλήθηκε στην Ολλανδική TSM, η οποία το μετονόμασε σε MIDSLAND.

rheinland 1974 4, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Το MIDSLAND έχει χωρητικότητα 1.812gt (418 dwt), μήκος 77,8 μέτρα, πλάτος 12,6 μέτρα και βύθισμα 2,7 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει 1.600 επιβάτες και 65 Ι.Χ.. Διαθέτει 2 κύριες μηχανές Atlas MaK 8M 282 AK diesel συνολικής ισχύος 1.839 kw και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 14,3 κόμβων.

Του ευχόμαστε καλές θάλασσες!

Φωτο: Wikipedia, Fleet File Rotterdam, www.lc.nl

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Share This