Εφοπλιστικά νέαBlogΑκτοπλοϊαΠοντοπόρος Ναυτιλία

Lloyd’s Awards 2020 – Αυτοί είναι οι νικητές των φετινών βραβείων

Η βραδιά απονομής των βραβείων «Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2020» διοργανώθηκε  διαδικτυακά λόγω της πανδημίας και τα βραβεία που απονεμήθηκαν είχαν ως εξής:

 • Βραβείο προσωπικότητας της Ελληνικής Ναυτιλίας κατέκτησε η κ. Άννα Αγγελικούση η οποία με τους γιούς της Φραγκίσκο και Αντώνη διατηρούν σε τροχιά ανάπτυξης τον Όμιλο με νεότευκτα πλοία.
  Lloyds Awards 2020 Αυτοί είναι οι νικητές των φετινών βραβείων 3, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
  Η κ. Αγγελικούση
 • Το Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής απονεμήθηκε στoν Αθανάσιο Μαρτίνο της Eastmed και Διοικητή του Αγίου Όρους με μεγάλη φιλανθρωπική και κοινωνική δράση. Με 5 επιτυχημένες εταιρείες η οικογένεια των Μαρτίνων ελέγχει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής ναυτιλίας. Ο κ. Μαρτίνος αφιέρωσε το βραβείο στη μητέρα του Αθηνά και στη σύζυγό του Μαρίνα.
Lloyds Awards 2020 Αυτοί είναι οι νικητές των φετινών βραβείων 2, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
Ο κ. Μαρτίνος
 • Το βραβείο The Sustainability Award απονεμήθηκε στο «Τyphoon Project» εμπνευσμένο από τον Θανάση Λασκαρίδη και στόχο έχει να είναι καθαρές οι ελληνικές ακτές. Το Κοινωφελές Ιδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη αγόρασε το μοναδικό ειδικής κατασκευής πλοίο στη Μεσόγειο και το έριξε στη μάχη για τον καθαρισμό των δυσπρόσιτων ελληνικών ακτών που μετατρέπονται σε σκουπιδότοπους. Γενικότερα, το «Project Typhoon» εκπληρώνει το μεγάλο όραμα του εμπνευστή και ιδρυτή του Κοινωφελούς Ιδρύματος, του Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, ο οποίος έχει από χρόνια θέσει ως στόχο να συμβάλει καθοριστικά στον καθαρισμό των ελληνικών ακτών από τα παντός είδους απορρίμματα.
 • Το βραβείο Νέας Γενιάς (New Generation Shipping Award) απονεμήθηκε στην κα Σουζάνα Λασκαρίδη για τη καινοτόμα και αναπτυξιακή δραστηριοποίηση της στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία μέσω του Ομίλου Laskaridis και την περιβαλλοντική της ευαισθησία και στήριξη μέσω έργων της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος . Παραλαμβάνοντας το βραβείο η κα Σουζάνα Λασκαρίδη ζήτησε από τις ναυτιλιακές εταρείες και τους διεθνείς Οργανισμούς να σταθούν αλληλέγγυοι στους ναυτικούς με κάθε τρόπο στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας. Επίσης ζήτησε να υπάρξει στήριξη στα νέα παιδιά που ακολουθούν το ναυτικό επάγγελμα και θα είναι η επόμενη γενιά της ελληνικής ναυτιλίας.
 • Ως εταιρεία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς Tanker Company βραβεύτηκε η Oceanis Eco Tankers, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νορβηγίας. Το βραβείο παρέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος τονίζοντας ότι η εταιρεία έχει έναν πολύ νέο στόλο. Έδωσε τα εύσημα στους εργαζόμενους στην εταιρεία στη στεριά και στη θάλασσα ενώ τόνισε ότι είναι μια εντυπωσιακή δουλειά να απασχολήσει με τη ναυτιλία και τον τομέα των δεξαμενόπλοιων. Η εταιρεία παρέλαβε 10 νεότευκτα πλοία και διαχειρίζεται στόλο από 17 δεξαμενόπλοια, ενώ συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα.
 • Το βραβείο Εταιρεία Φορτηγών Πλοίων –(Dry Cargo Company of the Year) δόθηκε στην Atlantic Bulk Carriers της οικογένειας Κουμάνταρου που δραστηριοποιείται στη ναυτιλία εδώ και 70 χρόνια. Είναι από τις λίγες εταιρείες που συνεχίζουν να επενδύουν στις ναυπηγήσεις πλοίων. Διαχειρίζεται στόλο από 21 πλοία. Μέσα στο 2020 παρέλαβε δύο panamax φορτηγά πλοία τα οποία ενέγραψε στο ελληνικό νηολόγιο. Είναι εταιρεία που στηρίζει την ελληνική σημαία ενώ ακολουθεί περιβαλλοντική στρατηγική.
 • Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς (Passenger Line of the Year): Lloyds Awards 2020 Αυτοί είναι οι νικητές των φετινών βραβείων 6, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσηςΤο βραβείο απονεμήθηκε στο Attica Group για δεύτερη φορά τα τελευταία 10 χρόνια για την αναπτυξιακή της πολιτική και την στήριξη σε δύσκολους καιρούς της ελληνικής ακτοπλοΐας και των νησιωτών σε δύσκολες γεωπολιτικές εποχές, την εξασφάλιση της τροφοδοσίας των νησιών και στήριξη του τουρισμού.
 • Βραβείο Ναυτιλιακός Μεσίτης της Χρονιάς (Shipbroker of the Year). Η Seaborne Shipbrokers νέα εταιρεία τα στελέχη της οποίας της αναζητούν συνεχώς τρόπους να δραστηριοποιούνται σε νέους τομείς τόσο στην χρηματοδότηση όσο και στις ναυπηγήσεις.
 • Το Βραβείο Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς (Shipping Financier of the Year) πήγε στην Alpha Bank η οποία αύξησε το ναυτικό της χαρτοφυλάκιο σε μία εποχή που πολλές τράπεζες αποσύρθηκαν από τη Ναυτιλία. Έχει χαρτοφυλάκιο 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και στηρίζει τις ναυτιλιακές εταιρείες.
 • Το βραβείο Piraeus International Center δόθηκε στην ONEX Shipyards για τη συμβολή της στην αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα με το ναυπηγείο του Νεωρίου και της Ελευσίνας ενώ διεκδικεί τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Το βραβεία της Lloyd’s List δίνεται για πρώτη φορά σε ναυπηγείο. Ο διευθύνων σύμβουλος Πάνος Ξενοκώστας έκανε αναφορά στα έως τώρα πεπραγμένα αλλά και στα σχέδια για το μέλλον. Έκανε ειδική αναφορά στο Αμερικάνο Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στους Έλληνες εφοπλιστές που στηρίζουν την επένδυση , στην κυβέρνηση αλλά στο Πολεμικό Ναυτικό.
 • Tο Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος (Technical Achievement) κέρδισε η Psyctotherm.
  Το βραβείο «Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς», κέρδισε ο Guy Plotten γενικός γραμματέας του διεθνούς ναυτιλιακού Επιμελητηρίου -International Chamber of Shipping για τη συμβολή στη λύση τυ υπ’ αριθμόν 1 προβλήματος της ναυτιλίας μέσα στην πανδημία. Την ασφαλή αντικατάσταση πληρωμάτων που ήταν εγκλωβισμένα στα πλοία και δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους ούτε να πάνε στα πλοία οι αντικαταστάτες τους.
 • Το Safety Award απονεμήθηκε στην VENLYS Maritime Specialisations Services
 • Το βραβείο Πλοίο της Χρονιάς (The Ship of the Year Award) δόθηκε στο Excelerate Sequoia του Ομίλου Αγγελικούση είναι η πρώτη ελληνικών συμφερόντων πλωτή τερματική μονάδα αποθήκευση και αεριοποίησης, γνωστής στην αγορά αυτή ως Floating Storage & Regasification Unit, ή FSRU. Το κόστος ναυπήγησης του πλοίου υπολογίζεται στα 200 εκατομμύρια δολάρια. Το βραβείο παρέλαβε η Μαρία Αγγελικούση.
Lloyds Awards 2020 Αυτοί είναι οι νικητές των φετινών βραβείων 5, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
Excelerate Sequoia: Πλοίο της χρονιάς
 • Το βραβείο για την Εκπαίδευση ή την Επιμόρφωση (Education or Training Award) απονεμήθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
 • Το Big Data Award απονεμήθηκε στην METIS Cyberspace Technology
  Greek Shipping Newsmaker ανακηρύχθηκε ο Μιχάλης Σακέλλης πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας.
 • Ναυτικός της χρονιάς ανακηρύχθηκε τέλος ο Απόστολος Αποστολάκης ο οποίος ως πλοίαρχος του «Ελ.Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ που εργάζεται επί 20 χρόνια αντιμετώπισε με επιτυχία το πλήγμα από τον κορονοϊό στο πλοίο του το το ποίο ήταν ναυλωμένο από ξένη εταιρεία. Τους κράτησε όλους ασφαλείς.
  Lloyds Awards 2020 Αυτοί είναι οι νικητές των φετινών βραβείων 4, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
  Ο Cpt Απόστολος Αποστολάκης της ANEK LINES

πηγή: flash.gr

Ετικέτες
Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close