Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία GasLog, υπό την ηγεσία του Πέτρου Λιβανού, επανεξετάζει δυναμικά την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου της με υπερσύγχρονα LNG carriers, διερευνώντας νέες θέσεις ναυπήγησης στα ναυπηγεία της Hanwha Ocean στη Νότια Κορέα.
Η GasLog αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παρόχους υπηρεσιών μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου παγκοσμίως, με στόλο που χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο τεχνολογίας, αξιοπιστίας και περιβαλλοντικής απόδοσης. Ήδη η εταιρεία έχει εντάξει στον στόλο της πλοία όπως το GasLog Italy και το Marvel Phoenix, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων, με προηγμένα συστήματα πρόωσης τύπου ME-GI και μονάδες επαναϋγροποίησης φορτίου.
Η επιλογή της Hanwha Ocean δεν είναι τυχαία, καθώς το ναυπηγείο θεωρείται πρωτοπόρο στην κατασκευή LNG carriers νέας γενιάς, προσφέροντας τεχνολογικά καινοτόμες λύσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του IMO και της παγκόσμιας ναυτιλιακής αγοράς για πράσινη μετάβαση και ενεργειακή αποδοτικότητα.
Η ενδεχόμενη τοποθέτηση νέας παραγγελίας εντάσσεται στη στρατηγική της GasLog για την περαιτέρω ισχυροποίησή της στον τομέα μεταφοράς LNG, ενώ ενισχύει τη διαχρονική παρουσία της ελληνικής ναυτιλίας στην αιχμή της παγκόσμιας ενεργειακής αλυσίδας.
