ΑκτοπλοϊαBlogΒίντεο πλοίωνΕπιλογές συντακτών

HELLENIC HIGHSPEED: Ναύλωση στην Africa Morocco Link

Σε δεξαμενή του Ομίλου Σπανόπουλου ανέβηκε σήμερα το ταχύπλοο HSC HELLENIC HIGHSPEED της Hellenic Seaways, προκειμένου να προετοιμαστεί για τα νέα του καθήκοντα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ταχύπλοο σκάφος θα δεχθεί εργασίες επισκευής και δεξαμενισμού για τις επόμενες 15 ημέρες, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει προς τη Δυτική Μεσόγειο, ναυλωμένο στην Africa Morocco Link (AML). Εκεί θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Αυγούστου, με στόχο να βοηθήσει τα δύο συμβατικά πλοία της εταιρείας (MOROCCO STAR και MOROCCO SUN) στη γραμμή Algeciras-Tanger Med, όπου η κίνηση φέτος αναμένεται αυξημένη.

Η κίνηση αυτή μαρτυρά ότι η κατάσταση εντός της ελληνικής ακτοπλοΐας δεν επιτρέπει πειραματισμούς, καθώς η δραματική άνοδος στις τιμές των καυσίμων και η συνεπακόλουθη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αποτελεσματικής εκμετάλλευσης του πλοίου στην Ελλάδα.

Το HELLENIC HIGHSPEED ναυπηγήθηκε το 1997 στην Ιταλία (Fincantieri). Έχει χωρητικότητα 4.662gt (290 dwt), μήκος 100,3 m, πλάτος 17,1 m και βύθισμα 3,5m. Μπορεί να μεταφέρει 727 επιβάτες και 156 Ι.Χ.. Εξοπλίζεται με 4 κύριες μηχανές Ruston 20RK270 diesel συνολικής ισχύος 27.500 KW και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 34 κόμβων.

Δείτε το βίντεο από τον δεξαμενισμό

 

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Enter Captcha Here :

Back to top button