Επιλογές συντακτώνBlogΕφοπλιστικά νέαΛιμενικά νέαΝαυτιλιακές επενδύσεις

Floating Dock 1: Το καμάρι του Ομίλου Σπανόπουλου

Στις 8 Μαΐου 2021 ξεκίνησε τη λειτουργία της η νέα μεγάλη πλωτή δεξαμενή (Floating Dock 1) του Ομίλου Σπανόπουλου και το Arxipelagos.gr έχει την χαρά και την τιμή να την παρουσιάσει στους φίλους και αναγνώστες του.

Η συγκεκριμένη δεξαμενή αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2019, μετά από σχετικό διαγωνισμό πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της ΕΝΑΕ και εν συνεχεία ρυμουλκήθηκε στο ναυπηγείο του Ομίλου στη Σαλαμίνα, προκειμένου να ανακατασκευαστεί, να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί.

Σήμερα, η εντυπωσιακή αυτή πλωτή δεξαμενή είναι η μεγαλύτερη του Ομίλου Σπανόπουλου με τεχνικά χαρακτηριστικά που δικαιολογούν απόλυτα την επιλογή της. Με ολικό μήκος 232 μέτρα, πλάτος 34,2 μέτρα, βύθισμα 4,40 μέτρα, χωρητικότητα 15.382 gt, net tonnage 4.615 και lifting capacity 22.500 τόνους, αποτελεί αναμφίβολα το καμάρι του καταξιωμένου ναυπηγείου, καθώς και μια επένδυση με τεράστια προστιθέμενη αξία για το μέλλον του Ομίλου.

Μια επένδυση, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, εντάσσεται στο πλαίσιο ενός μεγάλου αναπτυξιακού προγράμματος που είναι σε εξέλιξη και στόχο έχει την περαιτέρω αναβάθμιση της παραγωγικότητας του ναυπηγείου, αλλά και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στο χώρο της ναυπηγοεπισκευής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τις αρχές της δεκαετίας του 60, o καταξιωμένος στο ναυτιλιακό χώρο Όμιλος Σπανόπουλου, έχει αναπτύξει σημαντικές δυνατότητες στις υπηρεσίες δεξαμενισμού, κατασκευών, επισκευής και μετασκευής πλοίων.

Ταυτόχρονα, επενδύει συνεχώς σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό, νέες τεχνολογίες και ανθρώπινο δυναμικό. Γεγονός, που τον καθιστά μία αξιόπιστη και αποτελεσματική επιλογή στο χώρο ναυπηγοεπισκευής, καθώς ανταποκρίνεται πλήρως σε υψηλού επιπέδου απαιτήσεις και πρότυπα.

Σήμερα, το ναυπηγείο Σπανόπουλου αποτελεί μια υγιή επιχείρηση και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 30 πλοίων μήκους έως 120 μέτρων, καθώς και 30 αγκυροβολημένων σκαφών. Παράλληλα, προσφέρει μια πλήρη γκάμα θαλάσσιων υπηρεσιών, με αναβαθμισμένα σκάφη, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει οικονομικές, αποδοτικές και ευέλικτες λύσεις για ιδιαίτερα απαιτητικά και προκλητικά έργα.

 

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button