Αφιερώματα πλοίων

F/B Hellenic Spirit – Αφιέρωμα στο πλοίο

Γρήγορες πλόες στην Αδριατική

Ένα ταξίδι ιδιαίτερης άνεσης και ταχύτητας, είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε στις 5 Νοεμβρίου 2012, με τη «Ferrari» της Αδριατικής και της ANEK LINES, HELLENIC SPIRIT!

Έχοντας ήδη την εμπειρία από το ταξίδι-αφιέρωμα που είχαμε πραγματοποιήσει στο αδελφό, πανέμορφο πλοίο  OLYMPIC CHAMPION, γνωρίζαμε από πριν πως θα έχουμε ένα ξεχωριστό ταξίδι, καθώς το HELLENIC SPIRIT και το OLYMPIC CHAMPION της ANEK LINES, είναι δίδυμα αδελφά πλοία και μοιάζουν μεταξύ τους σαν δυο σταγόνες… του Αιγαίου μας!

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (5)

Το όνομα του πλοίου, όπως και του αδελφού του, παρμένο από την αρχαία Ελλάδα. Το “Ελληνικό Πνεύμα”, άσβηστο στο πέρασμα των αιώνων, το οποίο δημιούργησε τη δημοκρατία, ενέπνευσε τους ολυμπιακούς αγώνες και υπήρξε οδηγός στην κατασκευή των λαμπρών αρχαιοτήτων μας, είναι η μεγάλη μας κληρονομιά που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους που είμαστε Έλληνες. Για αυτό και η θεματολογία των εσωτερικών χώρων του πλοίου, έχει άμεση σχέση με την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και τους ολυμπιακούς αγώνες.

Το HELLENIC SPIRIT παραδόθηκε στη μεγάλη εταιρία των Χανίων το 2001 και από τότε αφήνει βαθιές τις αυλακιές του, στις θάλασσες του Ιονίου και της Αδριατικής. Στολίζει με την ξεχωριστή ομορφιά του, όχι μόνο τις θάλασσες που σκίζει, αλλά και τα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και της Ανκόνας που προσεγγίζει, καθώς έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στον εξωτερικό σχεδιασμό του πλοίου και αντιστοίχως βέβαια και στην εσωτερική αρχιτεκτονική και διακόσμηση των χώρων του.

Η Γέφυρα του πλοίου

 

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (21)
Η γέφυρα του πλοίου HELLENIC SPIRIT

Η αποστολή του arxipelagos επιβιβάστηκε στο πλοίο, το απόγευμα της  Δευτέρας 5 Νοεμβρίου του 2012. Αρματωμένοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, φιλοξενηθήκαμε στη Γέφυρα του πλοίου, προκειμένου να καταγράψουμε με τους φακούς μας, τους χειρισμούς απόπλου του πλοίου.

Εκεί συναντήσαμε τον Cpt Διαμαντή Παπαγεωργίου, Πλοίαρχο του HELLENIC SPIRIT. Ο Καπετάν Διαμαντής από το Μαραθόκαμπο της Σάμου, ήδη πολύ καλός μας φίλος, τον οποίο έχουμε γνωρίσει από το αφιέρωμα του arxipelagos που πραγματοποιήσαμε στο πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ , στην άγονη γραμμή της Δωδεκανήσου.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ 48, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
O Πλοίαρχος του HELLENIC SPIRIT Cpt Διαμαντής Παπαγεωργίου

Ο Καπετάν Διαμαντής  ή αλλιώς το “διαμάντι” της μανούβρας, είναι ιδιαίτερα γνωστός στους ναυτιλιακούς και καραβολατρικούς κύκλους, λόγω των ιδιαίτερων ικανοτήτων που έχει στους χειρισμούς μανούβρας και πρόσδεσης, δύσκολων πλοίων σε δύσκολα και μικρά λιμάνια. Ο Καπετάν Διαμαντής μέσα από το αφιέρωμα του ΠΡΕΒΕΛΗΣ, μας έκανε την τιμή να μας μιλήσει για τη ζωή και την καριέρα του μέχρι σήμερα, μια συνέντευξη on camera όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μέσα από το arxipelagos.com. Με τη ζεστή του καρδιά και την ειλικρινή κουβέντα του, μας έκανε να νιώσουμε ιδιαίτερα οικεία, μέσα στον υπέροχο χώρο του υπερσύγχρονου πιλοτηρίου. Μάλιστα μας παραχώρησε και μέσα στη Γέφυρα του HELLENIC SPIRIT on camera συνέντευξη, όπου μας περιγράφει στην κάμερα του arxipelagos.com τα σύγχρονα χειριστήρια που διαθέτουν οι βαρδιόλες του πλοίου. Μια εντυπωσιακή, ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που δόθηκε με φόντο τις, άγριας ομορφιάς, ακτές της Λευκάδας με το μεγαλοπρεπή γραφικό φάρο, κατά την επιστροφή μας από την Ανκόνα για την Πάτρα.

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (11)
Ο Πλοίαρχος του «HELLENIC SPIRIT» Cpt Διαμαντής Παπαγεωργίου, με τους Αξιωματικούς της Γέφυρας

Στην ομάδα της Γέφυρας γνωρίσαμε ακόμη τον  Cpt. Παύλο Φαντάκη, Υπάρχο του HELLENIC SPIRIT και τους Υποπλοιάρχους κ. Cpt. Κυριάκο Ζαχαρίου, Cpt Σπύρο Μεταλληνό και Cpt. Κωνσταντίνο Λάμπρου.
Συναντήσαμε ακόμη τη  Δόκιμο κ. Ελευθερία Φραγκιουδάκη, η οποία εκτελεί υποχρεωτική θητεία στα πλαίσια της ναυτικής εκπαίδευσης της σχολής της.

Η ώρα 5 το απόγευμα και το όμορφο καράβι σηκώνει τους δύο τεράστιους καταπέλτες και λύνει κάβους.  Με τιμόνι όλο δεξιά ώστε να ξεκολλήσει η πρύμνη, bow thruster αριστερά και την αριστερή προπέλα πρόσω, ενδεδειγμένοι δηλαδή χειρισμοί ώστε το βαπόρι να απομακρυνθεί με ιδιαίτερη ευκολία από το ντόκο του νέου λιμανιού της Πάτρας που βρισκόταν πλαγιοδετημένο με τη δεξιά πλευρά, σαλπάραμε για Ανκόνα με πρώτο σταθμό στο ταξίδι μας την Ηγουμενίτσα.

Ο Προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών, ο κ. Εμμανουήλ Φυτράκης

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (36)
ο Προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών, ο κ. Εμμανουήλ Φυτράκης

Λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή μας, ήρθε να μας υποδεχτεί με τη σειρά του στο πλοίο, ένας υπέροχος άνθρωπος, ναυτικός από τους λίγους, ο Προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών, ο κ. Εμμανουήλ Φυτράκης. Με καταγωγή από την Κυδωνία του πανέμορφου νομού Χανίων, ο κ. Φυτράκης σε όλο το ταξίδι μέχρι την Ανκόνα και στην επιστροφή, ήταν πάντα κοντά μας με ιδιαίτερη ζεστασιά και φιλικότητα, κάνοντάς μας να ζήσουμε μια μοναδική, οικογενειακή ατμόσφαιρα. Ατέλειωτες όμορφες συζητήσεις μαζί του, με κρητική ρακή και φυσικά παραδοσιακή κρητική μουσική. Μέγας λάτρης του τόπου καταγωγής του, ο κύριος Μανώλης μας μιλούσε πάντα με αγάπη για τον τόπο του και τη θάλασσα. Μας έκανε μάλιστα την τιμή να μας παραχωρήσει on camera συνέντευξη. Μια ιδιαίτερη συνέντευξη, με μεστές κουβέντες βγαλμένες μέσα από την πολύχρονη πείρα του στη θάλασσα και τα λιμάνια. Κύριε Μανώλη να ξέρετε πως σας θεωρούμε ξεχωριστό φίλο.

Ξενοδοχειακό

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (44)
Ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κ. Αλκιβιάδης Σμπυράκης, με τους Αρχιθαλαμηπόλους κ.κ. Οδυσσέα Κουμουτσάκο και Παναγιώτη Πράππα, μαζί με τo έμπειρο team του ξενοδοχειακού του HELLENIC SPIRIT

 

Στην εντυπωσιακά διακοσμημένη reception του HELLENIC SPIRIT  μας υποδέχτηκε ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κ. Αλκιβιάδης Σμπυράκης, με τους Αρχιθαλαμηπόλους κ.κ. Παναγιώτη Πράππα και Οδυσσέα Κουμουτσάκο. To έμπειρο team του ξενοδοχειακού, μας χάρισε ακόμη μια ζεστή κρητική φιλοξενία, όπως άλλωστε έχουμε ξαναζήσει στα φιλόξενα πλοία της ANEK LINES, μέσω των αφιερωμάτων που έχουμε πραγματοποιήσει. Ειδικά ο προσωπικός θαλαμηπόλος του Πλοιάρχου, κ. Νικόλαος Χατζάρας, φρόντισε για τα πάντα για τη ζεστή φιλοξενία μας και ήταν πάντα κοντά μας σε ο,τι χρειαστήκαμε. Ακόμη θα θέλαμε να αναφέρουμε ξεχωριστά και το φίλο Ιοσκάν Μπεκίρ, ο οποίος μας σκλάβωσε με την ευγένεια και τη συνεχή φροντίδα του! Τον ευχαριστούμε για όλα.

Το λογιστήριο

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (47)
O Προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών κ. Εμμανουήλ Φυτράκης, μαζί με το team του Οικονομικού.

Στον ίδιο χώρο με τη Reception, βρίσκεται και το λογιστήριο ή Bank, όπου συναντήσαμε την υπόλοιπη ομάδα του οικονομικού, υπό την επιστασία του κ.Εμμανουήλ Φυτράκη:  Τον κ. Νικόλαο Κουντουράκη, Οικονομικό Α΄, τις Β΄ Οικονομικούς κυρίες Χριστίνα Αμουργή και Αργυρώ Παναγοπούλουκαι τους Δόκ. Οικονομικούς, κ.Παναγιώτα Αλυσανδράτου και κ. Γεώργιο Τασσούλη.

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (2)

To HELLENIC SPIRIT ναυπηγήθηκε στα γνωστά και επιτυχημένα ναυπηγεία  FOSSEN της Νορβηγίας και αποπερατώθηκε το 2001. Με μήκος 204 και πλάτος 25,8 μέτρα, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 670 ΙΧ οχήματα στα ατέλειωτα lanes metres των γκαράζ του, από το Deck 2 μέχρι και το Deck 6 και 1850 επιβάτες στους πολυτελείς χώρους του. Διαθέτει 710 κλίνες μοιρασμένες σε 17 lux καμπίνες, 47 Α2 (εξωτερικές Α’ θέσης), 39 ΑΒ2 (δίκλινες εσωτερικές), 33 Α4, 92 ΑΒ4 και 2 καμπίνες για άτομα με αναπηρία.
Οι εσωτερικοί κοινόχρηστοι χώροι, ιδιαίτερα πολυτελείς, έχετε την ευκαιρία να τους απολαύσετε “ζωντανούς”, μέσα από τα βίντεο που έχουμε ετοιμάσει για το αφιέρωμα.

Οι  εσωτερικοί χώροι

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (15)
Οι πολυτελέστατοι εσωτερικοί χώροι του πλοίου, με την άφθονη θέα.

Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον μάλιστα, αν συγκρίνατε το αφιέρωμα που πραγματοποιήσαμε στο OLYMPIC CHAMPION με το αφιέρωμα στο HELLENIC SPIRIT, για να βρείτε τις μικρές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλοίων της  ΑΝΕΚ. Θα συναντήσετε διαφορετικούς χρωματισμούς στα σαλόνια, διαφορετικές φωτογραφίες και ονομασίες κοινόχρηστων χώρων, αλλά πάντα με κοινή θεματολογία την αρχαία Ελλάδα και τους ολυμπιακούς αγώνες.

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (23)
Μία από τις lux καμπίνες του HELLENIC SPIRIT

Οι χώροι με τις καμπίνες καταλαμβάνουν 3 deck. Στο Deck 7 στους διαδρόμους, στις πόρτες και στις πινακίδες, κυριαρχούν οι πράσινες αποχρώσεις, στο deck 8 κυριαρχούν οι γαλάζιες και στο Deck 10 οι  κόκκινες, όπως και στο OLYMPIC CHAMPION. Οι χώροι όλων των καμπινών, από τις υπερβολικά μεγάλες σουϊτες, με τα τεράστια φινιστρίνια, έως τις εσωτερικές τετράκλινες, είναι ιδιαίτερα μεγάλοι και άνετοι, μετατρέποντας τη διαμονή των ταξιδιωτών σε μια μοναδική εμπειρία. Το πάτωμα με ειδικό υλικό απομίμησης ξύλου, δημιουργεί ένα υγιές περιβάλλον και κάνει εύκολο τον καθαρισμό της καμπίνας.

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (16)
Στον κυκλικό χώρο της Reception, κυριαρχεί ένα όμορφο γλυπτό στη μέση, ενώ οι φωτογραφίες με τα ολυμπιακά αθλήματα είναι τοποθετημένες περιμετρικά του χώρου.

Στο deck 8, όπου βρίσκεται και ο χώρος της Reception, συναντάμε το μπαρ της πρύμνης, με τα αεροπορικά καθίσματα δίπλα, το πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο και όπως σε κάθε πλοίο της ΑΝΕΚ LINES, την  εκκλησία του πλοίου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάθε ταξιδιώτη που επιθυμεί να προσευχηθεί, ή ακόμη και να τελέσει το γάμο του στο πλοίο!

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (3)
Ο χώρος με τις πισίνες και το υδρομασάζ, όπου μπορεί κανείς να έχει θέα πρύμα και να θαυμάσει τα εντυπωσιακά απόνερα του πλοίου.

Ανεβαίνοντας ένα επίπεδο, στο deck 9, βρίσκονται οι περισσότεροι κοινόχρηστοι χώροι του HELLENIC SPIRIT. Ξεκινώντας από πρύμα, στον ανοιχτό χώρο με τις πισίνες και το υδρομασάζ, όπου μπορεί o ταξιδιώτης και ο καραβολάτρης να έχει θέα και να θαυμάζει τα εντυπωσιακά απόνερα του πλοίου, πίνοντας ένα δροσερό ποτό στο  Pool Bar με την ονομασία OLYMPIA Bar ή να δοκιμάσει έναν ελληνικό γύρο στο “γυράδικο” της πρύμνης.

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (13)
Discoteque

Προχωρώντας προς πλώρα, περνάμε από το  internet corner με τους υπολογιστές για πρόσβαση στο διαδίκτυο, το casino με τα slot machines, την παιχνιδούπολη και κάνουμε μια στάση στα δύο καταστήματα, όπου ανακαλύψαμε πολλά και ενδιαφέροντα σε συμφέρουσες τιμές αγοράς.
Μερικά μέτρα πιο μπροστά, θαυμάζουμε το χώρο του  TROPHY BAR, ένας χώρος φωτεινός, χάρις στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες ύψους δύο επιπέδων, που συνοδεύουν τη σκάλα που οδηγεί στη Discoteque. Στο χώρο του TROPHY BAR η ματιά θα εστιάσει στα πολλά κύπελλα και έπαθλα διακοσμημένα σε όλο το χώρο. Στην οροφή του χώρου της σκάλας που οδηγεί στη Discoteque, όπως και στο OLYMPIC CHAMPION, θα θαυμάσουμε τα ιστιοπλοϊκά πανιά με τους κωδικούς της ιστιοπλοϊας και τους κρεμαστούς γλάρους, ένα εντυπωσιακό και ναυτικό σκηνικό που μας προκαλεί δέος.

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (27)
Το πολυτελές Restaurant SYMPOSIUM

Μετά το χώρο του TROPHY BAR, σειρά έχουν οι δύο ξεχωριστοί χώροι εστίασης, το  Self-Service “PARTHENON” και το πολυτελές Restaurant “SYMPOSIUM”, ονομασία κοινή με το αντίστοιχο Restaurant του OLYMPIC CHAMPION. Και στους δύο χώρους, οι γαστρονομικές γεύσεις είναι ξεχωριστές και ταξιδεύουν τον επιβάτη ακόμη περισσότερο. Η κουζίνα της ANEK LINES ξεχωρίζει πάντα για τις σπάνιες γεύσεις της και όπως σε όλα τα πλοία της ANEK έτσι και στο HELLENIC SPIRIT όλα τα φαγητά παρασκευάζονται με βάση το γνήσιο κρητικό ελαιόλαδο.

 

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (34)
O Αρχιμάγειρας, κ. Δημήτριος Αποστολάκης

Η ψυχή της κουζίνας είναι ο “καλλιτέχνης” Αρχιμάγειρας,  κ. Δημήτριος Αποστολάκης, όπου υπό την υποστήριξη του Φροντιστή κ. Αντώνη Γιαννικόπουλου και τη συνεργασία με το έμπειρο team της κουζίνας, ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις από τις γευστικές δοκιμές μας.

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (25)
Ο πιο εντυπωσιακός χώρος του πλοίου. Με την ονομασία “MARATHON”, προσφέρει πολύ δυνατές συγκινήσεις στους ταξιδιώτες καθώς η θέα μπροστά, στο Αρχιπέλαγος, είναι πανοραμική.

Βρισκόμαστε ακόμη στο Deck 9, με τους περισσότερους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου και προχωράμε τέρμα πλώρα. Εκεί όπως και στο OLYMPIC CHAMPION, βρίσκεται ο πιο εντυπωσιακός χώρος του πλοίου. Με την ονομασία “MARATHON” Lounge Bar, αντί για “OCEAN” Lounge Bar του OLYMPIC CHAMPION, o μεγάλος πλωριός χώρος προσφέρει πολύ δυνατές συγκινήσεις στους ταξιδιώτες, καθώς η θέα μπροστά, στο Αρχιπέλαγος, είναι πανοραμική μέσα από τα μεγάλα παράθυρα και έτσι ένας απλός καφές σε ένα τραπεζάκι στο πλωριό σαλόνι MARATHON, μετατρέπεται αυτομάτως σε μια υπέροχη ταξιδιωτική εμπειρία.

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (14)
Η Discoteque του πλοιου, με την ονομασία “OLYMPIC TOWER”

Ανεβαίνοντας ένα επίπεδο, στο Deck 10, από τη σκάλα με τα εντυπωσιακά ιστιοπλοϊκά θέματα, βρισκόμαστε στο χώρο της γυαλιστερής Discoteque, με την ονομασία “OLYMPIC TOWER” Bar. Ένας χώρος δίπατος, καθώς καταλαμβάνει το Deck 10 και το Deck 11, όπου ενώνονται με εσωτερική σκάλα και ο ταξιδιώτης μπορεί να ζήσει μαγικές βραδιές με δυνατή μουσική, ατενίζοντας τον έναστρο ουρανό μέσα από τα τεράστια στρογγυλά φινιστρίνια.

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (1)
Βγαίνοντας έξω, στους μεγάλους εξωτερικούς χώρους του HELLENIC SPIRIT, οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν τη θάλασσα, τον ήλιο και το γαλανό ουρανό.

Στο Deck 12 βρίσκεται το ελικοδρόμιο του πλοίου, ενώ μερικά μέτρα πιο πίσω τα βλέμματα πέφτουν στην αεροδυναμική, καλοσχεδιασμένη, κίτρινη τσιμινιέρα! Είναι τόσο εντυπωσιακή, που έγινε σήμα κατατεθέν για την ANEK LINES.

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (2)
Ακριβώς στον πλωριό ιστό, θαυμάζουμε τη γνωστή αεροτομή του HELLENIC SPIRIT

Κατεβαίνοντας στην πλώρη, κάτω ακριβώς από τον πλωριό ιστό, θαυμάζουμε τη γνωστή αεροτομή, η οποία στις μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσει η “Ferrari της Αδριατικής” HELLENIC SPIRIT, στέλνει όλα τα ρεύματα του αέρα ψηλά και πλάγια, έτσι ώστε να μην αναπτύσσονται δυνάμεις αντίστασης στη Γέφυρα, συμβάλλοντας έτσι στην άριστη αεροδυναμική συμπεριφορά του πλοίου.
Στο χώρο της πλώρης συναντήσαμε το Πλήρωμα της κουβέρτας με τον καθοδηγητή Ναύκληρο κ. Νικόλαο Τσιμπλοστεφανάκη.

Μηχανοστάσιο

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (8)
Το Control room του HELLENIC SPIRIT

Στο λιμάνι της Ανκόνας φτάσαμε το απόγευμα της Τρίτης 6 Νοεμβρίου, με προγραμματισμένη αναχώρηση για το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου, στις 13:30 ώρα Ιταλίας. Λίγο πριν την αναχώρηση, κατεβήκαμε στην καρδιά του HELLENIC SPIRIT, στα υποθαλάσσια διαμερίσματα, όπου φιλοξενούνται οι  4 μηχανές Wartsila, οι οποίες αποδίδουν στη “Ferrari της Αδριατικής”, μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων.

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (42)
Ο Α΄ Μηχανικός, ο Μαστρό – Όμηρος Μερμινγκίδη

Ο Α΄ Μηχανικός, ο Μαστρό – Όμηρος Μερμινγκίδης, μας τίμησε ιδιαιτέρως με την παραχώρηση συνέντευξης on camera μέσα στο χώρο του Control room καθώς και με την ξεχωριστή ξενάγηση on camera μέσα στους χώρους του μηχανοστασίου και έτσι μέσω των βίντεο που έχουμε ετοιμάσει, έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη σημαντική διαδικασία εξαέρωσης των κυρίων μηχανών, των ηλεκτρομηχανών και την έναρξη λειτουργίας των βοηθητικών μηχανημάτων, μερικά λεπτά πριν την αναχώρηση του  HELLENIC SPIRIT από το λιμάνι της Ανκόνας, έτσι ώστε όλα να είναι σε ετοιμότητα για τους χειρισμούς του απόπλου. Ακόμη θα δείτε στο βίντεο την έναρξη λειτουργίας των κύριων μηχανών.

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (49)
Ο Α΄ Μηχανικός, ο Μαστρό-Όμηρος Μερμινγκίδης, μαζί με το team του μηχανοστασίου

Ο Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος κ. Κυριάκος Λιονάκης μας ξενάγησε on camera στο χώρο του Control room, κατά τη διαδικασία έναρξης της λειτουργίας των αξονικών γεννητριών. Πολύ σημαντικές στιγμές της αναχώρησης και του stand by που έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μέσα από τα βίντεο του αφιερώματος που έχουμε ετοιμάσει.

Το Πλήρωμα της Μηχανής συμπληρώνουν

οι κ.κ. Θεμιστοκλής Γεφυρόπουλος ΑΒ΄ Μηχανικός, Όμηρος Τενεκετζής Β΄ Μηχανικός, Ξενοφών Ιωαννίδης Γ΄ Μηχανικός, Χρήστος Ψυχογιός Γ΄ Μηχανικός, Δημήτριος Βυτινιώτης Α΄ Μηχανοδηγός, Αθανάσιος Ανδριανός Α΄ Μηχανοδηγός, Ιωάννης Αρναντωνάκης Β΄ Μηχανοδηγός, Χριστόδουλος Μακαρούνας Β΄ Μηχανοδηγός, Νικόλας Μάρκος Καθαριστής, Ηλιάνα Κόμητα Δόκιμος, Δημήτριος Λαζαρίδης Ηλεκτρολόγος και Γρηγόριος Δρόσος βοηθός Ηλεκτρολόγος.

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (50)

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, μεγάλη εορτή των Ταξιαρχών, προσεγγίζουμε το νέο λιμάνι της Πάτρας. Ακόμη ένα ταξίδι-αφιέρωμα στο Αρχιπέλαγος φτάνει στην ολοκλήρωσή του.
Το υπέροχο πλοίο μας ταξίδεψε μοναδικά, χαρίζοντας το κάτι παραπάνω στις στιγμές μας.
Η φιλοξενία όπως πάντα, τόσο ζεστή όσο και η φιλοξενία των Κρητικών στη Μεγαλόνησο!

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε κλείσουμε με τη  φράση με την οποία ανοίξαμε το κείμενο του αφιερώματός μας στο OLYMPIC CHAMPION:

Για το ARXIPELAGOS.COM

Μιχάλογλου Simos Michaloglou, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

 

 

Σίμος Μιχάλογλου

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ  ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 

ΑΦΙΞΟ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

 

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 

 

 

280, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ο Α΄ Μηχανικός, ο Μαστρό – Όμηρος Μερμινγκίδης, μας τίμησε ιδιαιτέρως με την παραχώρηση συνέντευξης on camera μέσα στο χώρο του Control room καθώς και με την ξεχωριστή ξενάγηση on camera μέσα στους χώρους του μηχανοστασίου και έτσι μέσω των βίντεο που έχουμε ετοιμάσει, έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη σημαντική διαδικασία εξαέρωσης των κυρίων μηχανών, των ηλεκτρομηχανών και την έναρξη λειτουργίας των βοηθητικών μηχανημάτων,μερικά λεπτά πριν την αναχώρηση του HELLENIC SPIRIT από το λιμάνι της Ανκόνας, έτσι ώστε όλα να είναι σε ετοιμότητα για τους χειρισμούς του απόπλου. Ακόμη θα δείτε στο βίντεο την έναρξη λειτουργίας των κύριων μηχανών.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΞΟΝΙΚΩΝ ΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ

Ο Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος κ. Κυριάκος Λιονάκης μας ξενάγησε on camera στο χώρο του Control room, κατά τη διαδικασία έναρξης της λειτουργίας των αξονικών γεννητριών. Πολύ σημαντικές στιγμές της αναχώρησης και του stand by

 

INTERVIEWS, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

 

 

 

 

 

Cpt ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ( ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το arxipelagos  συναντά ξανά το «διαμάντι» της μανούβρας, Cpt Διαμαντή Παπαγεωργίου, αυτή τη φορά μέσα στην υπερσύγχρονη Γέφυρα του ταχύτατου και εντυπωσιακού πλοίου της ANEK LINES, HELLENIC SPIRIT.

Με τη γνώριμη ζεστασιά που τον διακρίνει, μας περιγράφει αναλυτικά σε μία από τις βαρδιόλες του πλοίου, τα υπερσύγχρονα χειριστήρια, κατά την επιστροφή μας από Ανκόνα για το λιμάνι της Πάτρας, στα πλαίσια του αφιερώματος που πραγματοποίησε το arxipelagos στο HELLENIC SPIRIT από 5 έως 8 Νοεμβρίου 2012.

Το φόντο της συνέντευξης είναι ένα υπέροχο τοπίο, καθώς περνάμε τις νότιες ακτές της Λευκάδας και κατευθυνόμαστε νότια, νοτιοανατολικά προς τον Πατραϊκό κόλπο. Οι απότομες ακτές, η θάλασσα, ο μεγαλοπρεπής φάρος, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό ιδιαίτερα καραβολατρικού και ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος!

 

ΜΕΡΜΙΝΓΚΙΔΗΣ ΟΜΗΡΟΣ, Α’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ( ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ, ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ( ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΥΤΡΑΚΗΣ, ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ( ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο κ. Εμμανουήλ Φυτράκης, Προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών στο πλοίο «HELLENIC SPIRIT» της ANEK LINES, στα πλαίσια του αφιερώματος που πραγματοποίησε το Arxipelagos.com στο «HELLENIC SPIRIT», ανοίγει την καρδιά του και μας μιλά για το πλοίο, την ιδιαίτερη εργασία του, το ναυτικό επάγγελμα και τον Έλληνα ναυτικό αλλά και για το «ελληνικό πνεύμα», που με ιστορία χιλιάδων χρόνων ταξιδεύει στο χρόνο ζωντανό και ισχυρό, έναντι των δύσκολων εποχών της οικονομικής κρίσης.

Για εμάς ήταν μια ξεχωριστή στιγμή να συνομιλήσουμε με αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο και του ευχόμαστε να έχει πάντα καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες.

 

, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

 

 

HELLENIC SPIRIT- ( Slideshow Presentation HD )

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ HELLENIC SPIRIT

 

Όλοι εμείς από το Αρχιπέλαγος, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην ANEK LINES, που μας ταξιδεύει τόσο μοναδικά!

Anek Lines Logo

 

 

 

 

Ευχαριστούμε τη Διοίκηση και τα στελέχη της ANEK LINES, για την όμορφη συνεργασία

 

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (2)

 • Τον Διευθύνων Σύμβουλο. κ. Ιωάννη Σ. Βαρδινογιάννη
 • τον Προεδρεύων κ. Γεώργιο Κατσανεβάκη,
 • τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Σπυρίδωνα Πρωτοπαπαδάκη,
 • τον Γ΄ Αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Αρχοντάκη,
 • Τον Αρχιπλοίαρχο (Crew & Operation Manager), κ. Σταύρο Αγγελιδάκη,
 • Τον Αρχιπλοίαρχο DPA-CSO, κ. Πέτρο Χατζηδάκη,
 • καθώς και την κ. Νικολέτα Κανατάκη

Επίσης ευχαριστούμε θερμά

 • την κ. Ειρήνα Σίμου, Διευθύντρια Marketing
 • την κ. Άννα Νικολακάκη, από το τμήμα Χορηγιών
 • τον κ. Γεώργιο Σκαλίδη, από το τμήμα Marketing
 • και τον κ. Μιχάλη Τσιράκη από το τμήμα Marketing

Ευχαριστούμε τους φίλους μας από το Πλήρωμα του HELLENIC SPIRIT

Fb Hellenic Spirit Αφιέρωμα στο πλοίο (11)
Ο Πλοίαρχος του «HELLENIC SPIRIT» Cpt Διαμαντής Παπαγεωργίου, με τους Αξιωματικούς της Γέφυρας
 • Τον κ. Πλοίαρχο, Cpt Διαμαντή Παπαγεωργίου
 • Τον κ. Α΄ Μηχανικό, Μαστρό Όμηρο Μερμινγκίδη
 • Τον κ. Ύπαρχο, Καπετάν Παύλο Φαντάκη
 • Τον κ. ΑΒ΄ Μηχανικό, Μαστρό Θεμιστοκλή Γεφυρόπουλο
 • Τον Προϊστάμενο οικονομικών υπηρεσιών, κ. Εμμανουήλ Φυτράκη
 • Τον Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο, κ. Αλκιβιάδη Σμπυράκη,

‘Επίσης ολους τους Αξιωματικούς και το Πλήρωμα του HELLENIC SPIRIT, για την πολύτιμη συνεργασία, ζεστή φιλοξενία και συμβολή στην πραγματοποίηση του αφιερώματος του arxipelagos σε συνεργασία με την ANEK LINES!

Για την πραγματοποίηση του αφιερώματοs συμμετείχαν οι

 • Σίμος Μιχάλογλου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος : Κάμερα
 • Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Φωτογράφιση
 • Σίμος Μιχάλογλου: Συνέντευξη
 • Λίνα Ζαφείρη : Σημειώσεις
 • Αθανάσιος Αντωνίου: Μετάφραση
 • Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος – Montage, Computer. Graphics Animation,
Εμφάνισε περισσότερα

Konstantinos Papadopoulos

Το Αρχιπέλαγος είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα. Με χιλιάδες αναγνώστες καθημερινά από όλο τον κόσμο και εκατοντάδες αναδημοσιεύσεις. Στηρίζουμε την ναυτιλία μας , στηρίζουμε την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Enter Captcha Here :

Back to top button