Ναυτικά ατυχήματαBlog

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia

Το πλοίο ανήκει στο στόλο της ναυτιλιακής εταιρίας Grimaldi Lines

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο με 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Το σύνολο το επιβατών του Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi  έχουν πλέον εγκαταλείψει το πλοίο με σωσίβιες λέμβους και βρίσκεται σε εξέλιξη η περισυλλογή τους.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, επιβάτες του πλοίου ήδη ανέβηκαν σε σωσίβιες λέμβους του επιβατικού πλοίου και αναμένεται να τους περισυλλέξουν παραπλέοντα σκάφη.

Νωρίτερα, ο πλοίαρχος του σκάφους κάλεσε όλους όσοι βρίσκονται πάνω σε αυτό να το εγκαταλείψουν.

Το Euroferry Olympia έφερε 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Ο καπνός από το σκάφος φαίνεται από την Κέρκυρα, στην οποία και αναμένεται να κατευθυνθούν οι επιβάτες μετά την περισυλλογή τους, σύμφωνα με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα. Κάτοικοι του νησιού ανέφεραν και ήχους εκρήξεων από το σκάφος.

Εμφάνισε περισσότερα

Ομάδα Web

Το Αρχιπέλαγος είναι η πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα γεμάτη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την Ελληνική Ναυτιλία.

Σχετικά άρθρα

Ένα σχόλιο

  1. Δύο παρατηρήσεις: 1. Τότε με το καράβι της ΑΝΕΚ έγινε χαμός με αναφορές στην εταιρεία. Σήμερα νομίζω πουλήθηκε. Σε ότι αφορά την εταιρία εδώ από το πρωί στις τηλεοράσεις δεν αναφέρθηκε ποτέ το όνομα Γκριμάλντι, παρά μόνο αρχικά το δρομολόγιο, μετά έβαλαν κάποιες εικόνες από παρόμοιο πλοίο της finlines … !!!! και τέλος αναφέρθηκε το όνομα του σκαφους αλλά μέχρις εκεί. Εδώ τουλάχιστον – αν και στους τίτλους απουσιάζει- γίνεται μια αναφορά, έστω και με μικρά στοιχεία. 2. Εδώ λέτε 237+51=288. Όμως ακούω διασώθηκαν 296 και αγνοούνται 12? Πόσοι πια ήταν οι λάθρο; Και τι ρόλο παίζει ο Μαρινάκης της Ιταλίας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.




Enter Captcha Here :

Back to top button