Ναυτικά ατυχήματαBlog

Euroferry Olympia: Ρυμουλκείται στον Αστακό

Στο λιμάνι του Αστακού ρυμουλκείται αυτή την ώρα το λαβωμένο EUROFERRY OLYMPIA (33.588gt/1995) της Grimaldi Lines, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται, ότι η πυρκαγιά στο πλοίο εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου,  στο τρίτο κατάστρωμα γκαράζ και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσσας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο μεταξύ Ηγουμενίτσας – Μπρίντιζι. Μέχρι σήμερα έχουν διασωθεί 280 επιβάτες και πλήρωμα, αγνοούνται 10 άτομα, ενώ εντοπίστηκε νεκρός ένας 58χρονος οδηγός νταλίκας.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής:

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το ΥΝΑΝΠ ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «EUROFERRY OLYMPIA», στην σημερινή του θέση. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα 0ι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.

Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

φωτο: Πρώτο Θέμα

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Enter Captcha Here :

Back to top button