ΑκτοπλοϊαBlogΕπιλογές συντακτών

Em. Grimaldi: Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για την Attica

To ενδιαφέρον του για την Attica Group επιβεβαίωσε πρόσφατα σύμφωνα με το ιταλικό SHIPPING ITALY ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Grimaldi κ. Emanuele Grimaldi, σχολιάζοντας τις φήμες που ανέφεραν πηγές του οικονομικού Τύπου σχετικά με αυτό το θέμα. Ειδικότερα, ο Ναπολιτάνος Εφοπλιστής υπογράμμισε ότι:

«Είναι ευρέως γνωστό ότι ο όμιλος μας προσπαθεί να ενθαρρύνει την ενοποίηση των ακτοπλοϊκών αγορών roro και ropax παντού, ακόμη και στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, μπορώ να πω ότι προφανώς και έχουμε ενδιαφέρον για την Attica Group ή ακόμη και για ορισμένες από τις γραμμές που ήδη εξυπηρετεί. Η ανάληψη, λοιπόν, μόνο ορισμένων γραμμών και πλοίων που ελέγχονται από την Attica (όπως συνέβη με τις γραμμές της Armas Transmediterranea στις Βαλεαρίδες Νήσους), μπορεί να είναι ο σωστός τρόπος για να ξεπεραστούν οι πιθανοί περιορισμοί που τίθεται από τις αντιμονοπωλιακές αρχές».

Επιπλέον, ο κ. Grimaldi επιβεβαίωσε ότι η Minoan Lines συμμετέχει ως κορυφαία εταιρεία, μαζί με άλλους επενδυτές, στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των λιμένων Ηρακλείου και Ηγουμενίτσας.

Οι δηλώσεις αυτές καταδεικνύουν, ότι ο Ιταλικός κολοσσός έχει στοχεύσει, όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια του Ηρακλείου και της Ηγουμενίτσας, αλλά και τις ναυτιλιακές εταιρείες που θα τίθετο στην αγορά προς πώληση.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής MF-Milano Finanza, τις επόμενες εβδομάδες η Marfin Investment Group αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης του Attica Group, μιας εταιρείας εισηγμένης στο χρηματιστήριο Αθηνών με κεφαλαιοποίηση άνω των 220 εκατομμυρίων, η οποία αποτελεί έναν από τους τρεις μεγαλύτερους παίκτες στην Ελλάδα με στόλο 30 πλοίων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο, Σαρωνικός και Σποράδες) και στην Αδριατική (από και προς το λιμάνι της Ανκόνας). Η Attica ελέγχει, επίσης, τις εταιρείες Superfast ferries, Blue Star ferries, Hellenic Seaways και Africa Morocco Link.

Πηγές:

Grimaldi conferma l’interesse per Attica e annuncia un altro ordine per nuove ‘super car carrier’

https://www.milanofinanza.it/news/tentazione-attica-per-grimaldi-2533600

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Enter Captcha Here :

Back to top button