Παρουσιάσεις πληρωμάτωνBlogΕπιλογές συντακτών

Cpt Γιάννης Παπαμάρκος – Πλοίαρχος Power Jet (Συνέντευξη)

Βέρος ακτοπλόος Καπετάνιος

Στο ταξίδι μας με το νέο ταχύπλοο στις Κυκλάδες από τη Seajets, το Power Jet, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Πλοίαρχο του ταχύπλοου, Cpt Γιάννη Παπαμάρκο.

Ο Καπτά Γιάννης ξεκίνησε φέτος μαζί με το Power Jet στη γραμμή Ηράκλειο – Κυκλάδες, ενώ πρόσφατα εξυπηρετεί στη γραμμή Πειραιάς – Δυτικές Κυκλάδες. Πρόκειται για ένα καταμαράν Ε/Γ-Ο/Γ ταχύπλοο, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως στην Ελλάδα και αυτό το κάνει εξαιρετικά άνετο στο επιβατικό κοινό.

Ο Καπτά Γιάννης έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στη Σύρο, επηρεάστηκε από τις ναυτικές παραστάσεις που είχε από μικρό παιδί, στο να ακολουθήσει το δρόμο της καρδιάς του, τη θάλασσα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές στην ΑΕΝ Σύρου και παρέμεινε ένας κλασικός ακτοπλόος Πλοίαρχος, αφού από τα εκπαιδευτικά του ταξίδια έχει κάνει μόνο σε πλοία της ακτοπλοΐας, απ’ όλες τις βαθμίδες που πέρασε. Από τα πλοία σταθμούς στη θαλασσινή του διαδρομή, θυμάται περισσότερο το πρώτο βαπόρι που ξεκίνησε την ναυτική του καριέρα, το ιστορικό Μπάρι Εξπρές, στο οποίο υπηρέτησε ως τζόβενο, όπως επίσης και ένα από τα πιο δύσκολα βαπόρια της ακτοπλοΐας στην άγονη γραμμή, το Παναγία Χοζοβιώτισσα στο οποίο υπηρέτησε ως Ανθυποπλοίαρχος.

Cpt Γιάννης Παπαμάρκος Πλοίαρχος Power Jet Συνέντευξη 4, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσηςΣτη Seajets βρίσκεται από το 2019 όπου έγινε για πρώτη φορά Πλοίαρχος στο Aqua Jewel. Ακολούθησαν το Aqua Blue, το Superjet, το Sifnos Jet, το Seajet 2, το Andros Jet και το Power Jet.

Η ζεστασιά του χαρακτήρα και η καλοσύνη του, ήταν οι πρώτες μας εντυπώσεις όταν τον γνωρίσαμε. Αν και οι χειρισμοί πρόσδεσης ενός ταχύπλοου είναι εξαιρετικά γρήγοροι στο χρόνο σε σχέση με ένα συμβατικό πλοίο, μας εντυπωσίασε επίσης το γεγονός ακόμη μικρότερων χρόνων στις μανούβρες του Καπτά Γιάννη με το Power Jet.

Onesmart Promotion banner 1 onesmart promotion, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Η συνέχεια επί της οθόνης.

 

συνέντευξη: Σίμος Μιχάλογλου
μοντάζ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
κάμερα: Αναστάσιος Αναστασίου

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Enter Captcha Here :

Back to top button