Πλοία απ' όλο τον κόσμοBlogΕπιλογές συντακτών

Aura Seaways: το πρώτο κινεζικό ro/pax της DFDS – 4K Video

Το μεγαθήριο στη σύνδεση Σουηδίας - Λιθουανίας

Ακολουθώντας τη Destination Gotland, τη Moby Lines και την Algerie Ferries, η DFDS ήταν ο επόμενος ευρωπαϊκός operator που τον Φεβρουάριο του 2018 προχώρησε σε παραγγελία δύο αδελφών πλοίων στα ναυπηγεία Guangzhou της Κίνας, με τη ναυπήγηση του πρώτου να ξεκινά το Ιούλιο του 2019. Βάσει του αρχικού προγραμματισμού, η παράδοση του μεγαθήριου τοποθετούνταν στο πρώτο εξάμηνο του 2021, στόχος που δεν επετεύχθη, μιας και το πλοίο παραδόθηκε τελικά στις 9 Δεκεμβρίου του 2021, έπειτα από τα seatrials του Οκτωβρίου του 2019 και το τελικό fitting out. H καθυστέρηση σχετιζόταν κυρίως με τον κορωνοϊό, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του ενώ η ναυπήγηση ήταν σε εξέλιξη και τα περιοριστικά μέτρα εξάπλωσης του οποίου επηρέασαν γενικότερα τις παραδόσεις πλοίων, όπως και αυτή του Viking Glory στα επίσης κινεζικά ναυπηγεία Xiamen.

Aura Seaways το πρώτο κινεζικό ropax της DFDS 4K Video 2, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Το Aura Seaways έχει ολική χωρητικότητα 56.043 τόνους και, μαζί με το αδερφό του, αποτελούν τα μεγαλύτερα πλοία στη Βαλτική, όσον αφορά την cargo δυναμικότητα. Έχει μήκος 230 μέτρα, 31,60 μέτρα πλάτος και βύθισμα 7 μέτρα. Μεταφέρει 600 επιβάτες, που όλοι φιλοξενούνται στις 250 καμπίνες του, αφού το πλοίο δε διαθέτει χώρο καθισμάτων αεροπορικού τύπου. Στους επιβάτες αυτούς απευθύνονται ένα buffet εστιατόριο στον καθρέφτη του πλοίου, ένα ακόμη εστιατόριο à la carte, ένα bar και ένα “ζεστό” café με χώρο για παιδιά, καθώς και κατάστημα αφορολογήτων ειδών, τα οποία εκτείνονται στο 9ο κατάστρωμα. Σε 10ο κατάστρωμα, επίσης στον καθρέφτη, βρίσκεται ο ειδικά αφιερωμένος στους οδηγούς φορτηγών χώρος, το λεγόμενο Road Kings Bar, με εξαιρετική θέα από τα μεγάλα τζάμια του. Το Aura Seaways διαθέτει αχανές γκαράζ 4,5 χιλιάδων γραμμικών μέτρων για τη μεταφορά φορτίων και ΙΧ, ανάμεσα στη Σουηδία και τη Λιθουανία, στα λιμάνια Karlshamn και Klaipeda αντίστοιχα. Εξυπηρετεί τη σύνδεση μαζί με το αδελφό του Luna Seaways, προσφέροντας μαζί και τα δύο, καθημερινές αναχωρήσεις από τις δύο πλευρές, ταξιδεύοντας με υπηρεσιακή ταχύτητα 19 περίπου κόμβων.

Το Aura Seaways είναι το πρώτο DFDS-certified επιβατικό πλοίο της εταιρείας από το 1982, που σχεδιάστηκε δηλαδή βάσει συγκεκριμένων προτύπων της εταιρείας και αναγκών συγκεκριμένης γραμμής και δεν περιήλθε σε αυτή από την εξαγορά κάποιου operation, όπως αυτού της Μάγχης ή της Τουρκίας. Προσφέρει στους επιβάτες και τους οδηγούς της γραμμής μεγαλύτερη χωρητικότητα, περισσότερες υπηρεσίες και πιο σύγχρονους χώρους, σε σχέση με τους προκατόχους του στη γραμμή, ενώ επιτυγχάνει 20% λιγότερες εκπομπές CO2 από αυτούς.

Aura Seaways το πρώτο κινεζικό ropax της DFDS 4K Video 3, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Αξίζει να αναφέρουμε ότι o δανέζικος κολοσσός DFDS ιδρύθηκε το 1866 και σήμερα απασχολεί περίπου 10.000 εργαζόμενους, παρέχοντας περισσότερες από 20 συνδέσεις σε όλη την Ευρώπη, με τις 9 να εξυπηρετούν και επιβάτες, ο οποίοι ετησίως ανέρχονται στα 5 εκατομμύρια. Μετά την εξαγορά της τουρκικής UN Roro το 2018, δραστηριοποιείται και στη χώρα μας και στο λιμάνι της Πάτρας, που αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό στο freight δρομολόγιο Pendik-Τεργέστη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το Aura Seaways σε ένα 4K drone βίντεο, από άφιξη και αναχώρηση του στο λιμάνι της Klaipeda:

 

Για το Arxipelagos
Voyagair

Για περισσότερες φωτο και video: voyagair.shipspotting

 

Aura Seaways το πρώτο κινεζικό ropax της DFDS 4K Video 1, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Enter Captcha Here :

Back to top button