Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης.
Αποδοχή
Αρχιπέλαγος, Η 1η ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης στην ΕλλάδαΑρχιπέλαγος, Η 1η ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης στην ΕλλάδαΑρχιπέλαγος, Η 1η ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα
  • ΝέαHot
    • Ακτοπλοϊα
    • Δελτία τύπου
    • Λιμενικά νέα
    • Εφοπλιστικά νέα
    • Διεθνής ενημέρωση
  • Διεθνή & Οικονομία
    • Ναυτιλιακές επενδύσεις
    • Κρουαζιέρα
    • Πλοία απ’ όλο τον κόσμο
    • Ναυτικά ατυχήματα
  • Ψηφιακοί Χάρτες
    • Λιμεναρχεία
    • Προξενικά Λιμεναρχεία
    • Χάρτης πλοίων ζωντανά
    • Αεροπλοϊα Ζωντανά
    • Χάρτης της Ελλάδος
  • Αφιερώματα
    • Συνεντεύξεις
    • Αφιερώματα πλοίων
    • Παρουσιάσεις πληρωμάτων
    • Ποντοπόρος Ναυτιλία
    • Multimedia
  • Επικοινωνία
Ανάγνωση: «510. 000 ευρώ για το λιμάνι της Σύμης από το Υπ. Οικονομίας. Ν. Σαντορινιός: Η Σύμη δεν αφέθηκε στο έλεος της»
Μοιράσου
Ειδοποίηση Δείτε περισσότερα
Font ResizerΑα
Αρχιπέλαγος, Η 1η ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης στην ΕλλάδαΑρχιπέλαγος, Η 1η ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα
Font ResizerΑα
Αναζήτηση
  • ΝέαHot
    • Ακτοπλοϊα
    • Δελτία τύπου
    • Λιμενικά νέα
    • Εφοπλιστικά νέα
    • Διεθνής ενημέρωση
  • Διεθνή & Οικονομία
    • Ναυτιλιακές επενδύσεις
    • Κρουαζιέρα
    • Πλοία απ’ όλο τον κόσμο
    • Ναυτικά ατυχήματα
  • Ψηφιακοί Χάρτες
    • Λιμεναρχεία
    • Προξενικά Λιμεναρχεία
    • Χάρτης πλοίων ζωντανά
    • Αεροπλοϊα Ζωντανά
    • Χάρτης της Ελλάδος
  • Αφιερώματα
    • Συνεντεύξεις
    • Αφιερώματα πλοίων
    • Παρουσιάσεις πληρωμάτων
    • Ποντοπόρος Ναυτιλία
    • Multimedia
  • Επικοινωνία
Ακολουθήστε μας
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Arxipelagos.gr | Νέα εμφάνιση & νέες λειτουργίες, Περιηγηθείτε σε σκοτεινή ξεκούραστη λειτουργία και ενημερωθείτε με push ειδοποιήσεις ...
«510. 000 ευρώ για το λιμάνι της Σύμης από το Υπ. Οικονομίας. Ν. Σαντορινιός: Η Σύμη δεν αφέθηκε στο έλεος της»
Αρχιπέλαγος, Η 1η ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα > Blog > Λιμενικά νέα > «510. 000 ευρώ για το λιμάνι της Σύμης από το Υπ. Οικονομίας. Ν. Σαντορινιός: Η Σύμη δεν αφέθηκε στο έλεος της»
Λιμενικά νέα

«510. 000 ευρώ για το λιμάνι της Σύμης από το Υπ. Οικονομίας. Ν. Σαντορινιός: Η Σύμη δεν αφέθηκε στο έλεος της»

Ενημερώθηκε: 03/04/2019 07:58
από WebTeam
Μοιράσου
3 λεπτά ανάγνωσης
Μοιράσου

Την 13η Νοεμβρίου 2017, αμέσως μετά την καταστροφική πλημμύρα που χτύπησε τη Σύμη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατά την επίσκεψή του στο νησί, είχε δηλώσει πως η Κυβέρνηση δε θα αφήσει μόνη της τη Σύμη.

Σήμερα, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Χαρίτσης, αποφάσισε την επιχορήγηση με 510.000€ του Δήμου Σύμης για το σκοπό της αποκατάστασης των ζημιών του λιμανιού του νησιού.

Η παραπάνω δράση έρχεται σε συνέχεια πολλών προσπαθειών που έχουν ήδη συντελεστεί, ώστε το νησί να ξεπεράσει τα σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν λόγω των μεγάλων καταστροφών.

Η Σύμη δεν αφέθηκε στο έλεος των καταστροφών: Τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις του νησιού, που επλήγησαν, αποζημιώθηκαν με 5.000 ο καθένας και 8.000 αντίστοιχα, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ ειδικές ρυθμίσεις έγιναν για το πάγωμα των βεβαιωμένων οφειλών. Το έργο για την ανάπλαση και αποκατάσταση της Κεντρικής Πλατείας της Σύμης, εντάχθηκε στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Νοτίου Αιγαίου, με χρηματοδότηση 520.000 €. Το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης προχώρησε σε έκτακτη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ στο Δήμο Σύμης μέσω του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών. Πρόσφατα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζης, μέσω της ΓΓ του Υπουργείου, ενέκρινε 1εκ ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στις οδικές υποδομές του νησιού. Με απόφαση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου ενέκρινε επιχορήγηση του Δήμου Σύμης, με 300.000€, για την επισκευή και συντήρηση των μονάδων αφαλάτωσης που υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα, ενώ προχώρησε και σε έκτακτη επιχορήγηση με 80.000€ του Δήμου για την πληρωμή αποκλειστικά των δαπανών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της αφαλάτωσης, σημαντική τις μέρες της θεομηνίας για την ύδρευση του νησιού.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχολίασε πως η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι λειτουργεί έγκαιρα και αποτελεσματικά στις περιπτώσεις εκείνες που πολίτες μας βρίσκονται στο έλεος φυσικών καταστροφών. Ο λαός της Σύμης, παρά τα όσα έζησε, κατάφερε και ξεπέρασε τα προβλήματα με την συνδρομή των αρμόδιων Υπουργείων και την καλή συνεργασία Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ενημερωθείτε άμεσα με ειδοποίηση !

Μείνετε ενημερωμένοι για κάθε ανάρτησή μας με μια απλή εγγραφή πατώντας το καμπανάκι στο κάτω μέρος της οθόνης σας.
Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης μας και αναγνωρίζετε τις πρακτικές προστασίας δεδομένων στην σελίδα Πολιτική απορρήτου μας. Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.
Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο
Facebook X LinkedIn Telegram Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Αλληλεπιδράστε για το άρθρο !
Αγαπημένο0
Λύπη0
Ευτυχία0
Νύστα0
Χαρά0
Θυμός0
Έκπληξη0
από WebTeam
Το Αρχιπέλαγος είναι η πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα γεμάτη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την Ελληνική Ναυτιλία.
Προηγούμενο άρθρο Στη Χίο – Μυτιλήνη επέστρεψε το «ΣΑΜΟΣ»
Επόμενο άρθρο Έφτασε στη Νάπολη η «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Συνδεθείτε μαζί μας

23κΜου αρέσει
305Ακολούθησε
46.6κΕγγραφείτε
TelegramΑκολούθησε
https://arxipelagos.gr/wp-content/uploads/2025/01/Ventouris-Arxipelagos-Ad.webm

Ροή ειδήσεων

okialos
«Αμφίπλωρο “Ωκύαλος” — Στιγμές ταξιδιού (video)
Blog 4 ώρες πριν
Nieuw Statendam
Χειμερινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Nieuw Statendam 2027-8
Blog 16 ώρες πριν
Regatta Oceania Cruises
Το Regatta αποχωρεί απ’ την Oceania Cruises λόγω ναύλωσης
Blog 17 ώρες πριν
Crystal Grace
Ξεκίνησαν οι εργασίες ναυπήγησης του Crystal Grace
Blog 17 ώρες πριν
Viking Ocean Cruises Viking Mira
Η Viking Ocean Cruises παρέλαβε το Viking Mira
Blog 17 ώρες πριν

Στην ίδια κατηγορία

BlogΛιμενικά νέα

Απορρίπτουν οι πλοιοκτήτες τις ρυθμίσεις για ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά

από Ομάδα Web 3 έτη πριν
salamina perama
BlogΑκτοπλοϊαΛιμενικά νέα

Εξώδικο του δημάρχου Περάματος στα πορθμεία Σαλαμίνας

από Ομάδα Web 2 έτη πριν
limeniko
BlogΛιμενικά νέα

Ελαφριά πρόσκρουση σκαφών στη μαρίνα Αλίμου

από E. Papadopoulou 3 εβδομάδες πριν
/ Arxipelagos /
Έχοντας ως προτεραιότητα την ενημέρωση και την άρτια παρουσίαση τόσο των θεμάτων αλλά και τις αισθητικής της ιστοσελίδας μας, η REDPLUS+ Digital Marketing Agency επιμελήθηκε τον ανασχεδιασμό και την αναβάθμιση της αγαπημένης πύλης ενημέρωσης Arxipelagos.gr

Top Κατηγορίες

  • Κρουαζιέρα
  • Ακτοπλοϊα
  • Δελτία τύπου
  • Εφοπλιστικά νέα
  • Λιμενικά νέα

Επιλεγμένα θέματα

  • Αφιερώματα πλοίων
  • Βίντεο πλοίων
  • Επιλογές συντακτών
  • Παρουσιάσεις πληρωμάτων
  • Πλοία απ’ όλο τον κόσμο
Ειδοποιήσεις Push
Μείνετε ενημερωμένοι για κάθε ανάρτησή μας με μια απλή εγγραφή πατώντας το καμπανάκι στο κάτω μέρος της οθόνης σας.
Ακολουθήστε μας
|| WE ARE BRAND REDPLUS.GR ||
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου, GDPR
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Χάσατε τον κωδικό σας;