Πλοία απ' όλο τον κόσμοBlogΕπιλογές συντακτών

Saga: Ναυλώθηκε ως πλωτό ξενοδοχείο στις Φιλιππίνες

Ρότα για τη Μανίλα έβαλε -στις 16 Νοεμβρίου- το θηριώδες SAGA (33.750gt/1981) της Stena RoRo, το οποίο τελικά ναυλώθηκε -για 1,5 χρόνο- ως πλωτό ξενοδοχείο στις Φιλιππίνες. Έτσι, λύθηκε και το μυστήριο της εμφάνισης του μυστηριώδους επισκέπτη στα νερά μας.

Saga Ναυλώθηκε ως πλωτό ξενοδοχείο στις Φιλιππίνες 2, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Το μεγάλο πλοίο κατέπλευσε στο Πέραμα το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου 2021, με σκοπό να πραγματοποιήσει εργασίες αναβάθμισης και επισκευής που θα το προσάρμοζαν στα νέα του καθήκοντα. Το project, διάρκειας 50 ημερών,  ανέλαβε και ολοκλήρωσε στην ώρα του η γνωστή και καταξιωμένη στο χώρο VDN – IPPOCAMPOS, η οποία έχει αποδείξει έμπρακτα την ποιότητα των υπηρεσιών της σε αρκετά πλοία της ακτοπλοΐας μας. Το πλοίο δεξαμενίστηκε, ενώ παράλληλα έγιναν ελασματουργικές εργασίες, εργασίες ώσμωσης, καθώς και λοιπές εργασίες που απαιτούνταν για την μετατροπή του σε πλωτό ξενοδοχείο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Stena εμπιστεύεται την VDN και το Πέραμα για δεύτερη φορά, καθώς πέρσι (Μάρτιος-Μάιος 2020) είχε φιλοξενηθεί το A. NEPITA (πρ. SUPERFAST X) που ναυλώθηκε στην γαλλική Corsica Linea, προκειμένου να προσθέσει καμπίνες και να πραγματοποιήσει επισκευές.

Saga Ναυλώθηκε ως πλωτό ξενοδοχείο στις Φιλιππίνες 1, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Το SAGA πραγματοποίησε έναν πρώτο σταθμό στη Λεμεσό, ενώ αυτή τη στιγμή διασχίζει τον κόλπο του Σουέζ με προορισμό τη Σιγκαπούρη.

Το θηρίο της STENA ναυπηγήθηκε στη Φινλανδία (Wartsila) το 1981 με yard number 1252. Έχει χωρητικότητα 33.750gt (3.898 dwt), μήκος 166,7 μέτρα, πλάτος 28,4 μέτρα και βύθισμα 6,8 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει 1.700 επιβάτες (1.862 κρεβάτια/647 καμπίνες) και 510 Ι.Χ. (1.035 γραμ. μέτρα). Διαθέτει 4 κύριες μηχανές Pielstick συνολικής ισχύος 22.963 kw και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 22 κόμβων.

Saga δεξαμενισμός και επισκευές στο Πέραμα, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

φωτο: VDN-Ippokampos, ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button