Γυρίζουμε λίγο πίσω στον χρόνο και μεταφερόμαστε στο καλοκαίρι του 2024, όταν καταγράψαμε σε βίντεο τη μανούβρα του Cpt Κώστα Βελετάκου με το πλοίο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» στο λιμάνι της Γλώσσας Σκοπέλου.
Τη μανούβρα με το «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» στο συγκεκριμένο λιμάνι την κάνει ξεχωριστή το γεγονός ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πλοίο που έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα το λιμάνι σε τακτική δρομολόγηση.
Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι το μακρινό 2002 είχε γίνει μια και μοναδική προσπάθεια πρόσδεσης του μεγαλύτερου πλοίου τότε, «ΕΞΠΡΕΣ ΑΔΩΝΙΣ» (πρώην ΔΗΜΗΤΡΑ της GA FERRIES και ΝΑΪΑΣ ΕΞΠΡΕΣ της AGAPITOS LINES), στο λιμάνι της Γλώσσας Σκοπέλου με Πλοίαρχο τον αείμνηστο Αντώνη Βάβαλο. Το «ΕΞΠΡΕΣ ΑΔΩΝΙΣ» τότε εξυπηρετούσε στα νησιά των Β. Σποράδων και είχε καταπλεύσει στη Γλώσσα και μάλιστα είχε ρίξει καταπέλτη, στα πλαίσια δοκιμαστικής προσέγγισης. Όμως η μικρή λεκάνη του λιμανιού σε συνδυασμό με τα αβαθή, κατέστησαν απαγορευτική την τακτική δρομολόγηση του πλοίου στο λιμάνι της Γλώσσας. Το βύθισμα του «ΕΞΠΡΕΣ ΑΔΩΝΙΣ» ήταν 4 μέτρα, ενώ του μικρότερου σε μήκος «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» είναι 3,80 μέτρα.
Η συνέχεια στο παρακάτω βίντεο: