Ναυτικά ατυχήματαBlogΔελτία τύπου

Φωτογραφίες από την αποκόλληση των φορτηγών πλοίων που είχαν συγκρουστεί στις 13/3

Δελτίο τύπου από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος

Χθες πραγματοποιήθηκε η αποκόλληση των φορτηγών πλοίων που είχαν συγκρουστεί στις 13 Μαρτίου ( δείτε και ΕΔΩ ), στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Κυθήρων.

Ακολουθεί το χθεσινό δελτίο τύπου του Λιμενικού Σώματος και κατόπιν το φωτορεπορτάζ από τις στιγμές αποκόλλησης των δύο πλοίων:

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με σύγκρουση Φ/Γ πλοίων στη θαλάσσια περιοχή Βορειοδυτικά ν. Κυθήρων την 13.03.2021

Αναφορικά με τη σύγκρουση Φ/Γ πλοίων στη θαλάσσια περιοχή Βορειοδυτικά ν. Κυθήρων, πρώτες πρωινές ώρες την 13.03.2021, γνωρίζεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκόλλησης των Φ/Γ πλοίων ”KIVELI” σημαίας Λιβερίας και ”AFINA I” σημαίας Μάλτας.
Το ”KIVELI” ρυμουλκήθηκε από δύο (02) Ρ/Κ πλοία και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον όρμο Βατίκων, ενώ το ”AFINA I” παραμένει στον οικείο όρμο με την παρουσία τριών (03) έτερων Ρ/Κ πλοίων, καθώς και υπό την επιτήρηση δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την παροχή τυχόν συνδρομής.
Στη συνέχεια, στα εν λόγω πλοία πραγματοποιήθηκε υποθαλάσσια επιθεώρηση από δύο (02) επόπτες ιδιωτικών καταδυτικών συνεργείων, ενώ δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύθηκε ο απόπλους των ”KIVELI” και ”AFINA I”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης των αντίστοιχων κυβερνητικών πιστοποιητικών και πιστοποιητικών κλάσης των πλοίων από τους αντίστοιχα αρμόδιους φορείς, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν σε νεότερο Δελτίο Τύπου.

 

 

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Enter Captcha Here :

Back to top button