Λιμενικά νέαBlog

Υψηλός κίνδυνος μετάδοσης covid-19 στα δρομολόγια Πέραμα Σαλαμίνα

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονος συνωστισμός στα Ferry Boat

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονος συνωστισμός στα Ferry Boat, που αναχωρούν από το λιμάνι του Περάματος με προορισμό τα Παλούκια Σαλαμίνας. Ενδεικτικές, της απαράδεκτης αυτής κατάστασης που επικρατεί εν μέσω πανδημίας, είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν τι ακριβώς επικρατεί κατά τη διάρκεια της επιβίβασης των επιβατών.

Επισημαίνεται, ότι τα δρομολόγια προς τη Σαλαμίνα εκτελούνται πλέον ανά μισή ώρα μετά τις 09:30 ενώ μετά τις 20:00 μμ ανά μια ώρα, αντί για κάθε 15 λεπτά που ήταν προηγουμένως.  Με αποτέλεσμα να ταξιδεύουν με πληρότητα 100% και όχι με 50% όπως προβλέπεται. Συνεπώς, προκαλείται εύλογα συνωστισμός, καθώς επιβάτες και πλήρωμα παραβιάζουν άθελα τους τα μέτρα απόστασης και να εκτίθενται όλοι σε άμεσο κίνδυνο.

Σε μια περίοδο δύσκολη για όλους, όπου στο νησί παρατηρείται αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων covid-19, οι αρμόδιες αρχές δεν φαίνεται να προβαίνουν στους απαραίτητους και επιβεβλημένους τακτικούς ελέγχους, με αποτέλεσμα να ταξιδεύουν στο νησί ανεξέλεγκτα επιβάτες που είτε δεν είναι μόνιμοι δημότες Σαλαμίνας, είτε δεν έχουν την απαραίτητη άδεια μετακίνησης.

Εν κατακλείδι, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και να εφαρμόζουν την ισχύουσα νομοθεσία. Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες της περιοχής θα πρέπει να λειτουργούν με πρωταρχικό στόχο την προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων τους, γεγονός που απαιτεί την άμεση επαναφορά των τακτικών δρομολογίων στη συγκεκριμένη γραμμή. Μόνο έτσι, θα διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών, των εργαζομένων και το κυριότερο των κατοίκων της Σαλαμίνας.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ 

κίνδυνος μετάδοσης covid 19 στα δρομολόγια Πέραμα Σαλαμίνα 1, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Εμφάνισε περισσότερα

Ομάδα Web

Το Αρχιπέλαγος είναι η πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα γεμάτη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την Ελληνική Ναυτιλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Enter Captcha Here :

Back to top button