Δελτία τύπουBlog

Συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση στην εξυπηρέτηση των ναυτεργατών από την Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας, συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση στην εξυπηρέτηση των ναυτεργατών από την Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων ( ΙΙ Μεραρχίας 18, Πειραιάς).

Ακόμα και αυτή την περίοδο της έξαρσης του COVID-19 και χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας και προστασίας, δεκάδες ναυτεργάτες καθημερινά συνωστίζονται στη είσοδο της υπηρεσίας, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν για διάφορες υποθέσεις τους (έκδοση διπλωμάτων, πιστοποιητικών, ναυτικών φυλλαδίων κά).

Αυτές οι τραγικές και επικίνδυνες συνθήκες,  σε βάρος των ναυτεργατών, είναι αποτέλεσμα της τεράστιας έλλειψης του αναγκαίου υπαλληλικού προσωπικού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος για τον υπολογισμό του χρόνου της θαλάσσιας υπηρεσίας, που περιλαμβάνεται στην συνταξιοδοτική διαδικασία και πραγματοποιείται από την Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων. Το αποτέλεσμα  είναι η έκδοση της προσωρινής σύνταξης για τον ναυτεργάτη να ξεπερνάει τους 10 μήνες!!! και για αυτόν τον χρόνο αναμονής να μην έχει κανένα εισόδημα!!!

Επίσης με ευθύνη της κυβέρνησης, του υπουργείου ναυτιλίας και του υπουργού Πλακιωτάκη, με πρόσχημα την έλλειψη προέδρου στον Οίκο Ναύτη, δεν έχει καταβληθεί το πενιχρό επίδομα των 534 ευρώ για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, στους ναυτεργάτες που είναι σε κατάσταση αναστολής.

Απαιτούμε ο υπουργός και οι υπηρεσίες του υπουργείου ναυτιλίας να αναλάβουν τις ευθύνες για την άμεση αντιμετώπιση των απαράδεκτων συνθηκών στην Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων και για την άμεση καταβολή του επιδόματος στους ναυτεργάτες που είναι σε κατάσταση αναστολής.

 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

   «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
Εμφάνισε περισσότερα

Ομάδα Web

Το Αρχιπέλαγος είναι η πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα γεμάτη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την Ελληνική Ναυτιλία.

Σχετικά άρθρα

Ένα σχόλιο

  1. Είναι απαράδεκτο Στις Διαδικτυακές υπηρεσίες ΝΑΤ μετά από τόσους μήνες να μην μπορείς να εκτυπώσεις βεβαιώσεις ύψους μηνιαίων αποδοχών ΝΑΤ,Ενημερωτικα συγκεντρωτικα 4μηνου- 6μηνου.
    Οι υπηρεσίες αυτές χρηματοδοτούνται, πληρώνονται από τον Ελληνικό λαό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close