Αφιερώματα πλοίωνBlog

Το “InCat” των Κυκλάδων «NAXOS JET» (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ)

Ένα σωστά εκπαιδευμένο και έμπειρο Πλήρωμα που ανταποκρίνεται στις καθημερινές προκλήσεις με απόλυτη επιτυχία

Έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε το Ε/Γ-Ο/Γ Ταχύπλοο Καταμαράν «NAXOS JET» μέσα από ένα σύντομο αφιέρωμα, καθώς ταξιδέψαμε μαζί του πριν λίγες ημέρες, στη γραμμή που εξυπηρετεί για φέτος ΡΑΦΗΝΑ – ΑΝΔΡΟΣ – ΤΗΝΟΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ – ΠΑΡΟΣ – ΝΑΞΟΣ.
Αναχωρεί κάθε πρωί από το νησί της Νάξου στις 10:30 με άφιξη στη Ραφήνα στις 15:20 και από τη Ραφήνα αναχωρεί κάθε απόγευμα στις 16:15 ενώ η άφιξη στη Νάξο είναι το βράδυ στις 20:45.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι αποτελεί την πιο γρήγορη μετάβαση για την Άνδρο, καθώς η διάρκεια του ταξιδιού δεν ξεπερνά τη 1 ώρα και 20 λεπτά, ένα νησί το οποίο πλέον εξυπηρετείται καθημερινά από Ταχύπλοο, καθώς ειχε είχε να δει τέτοιου τύπου πλοίο στο λιμάνι του Γαυρίου αρκετά χρόνια!

Λίγα για το πλοίο..

Το "InCat" των Κυκλάδων «NAXOS JET» ! (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ) 2Το Ε/Γ-Ο/Γ Ταχύπλοο Καταμαράν «ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ» εισήλθε στο μεγάλο στόλο ταχυπλόων της SEAJETS το Δεκέμβριο του 2015 με το όνομα «Cyclades Express» καθώς ήδη είχε ταξιδέψει σε ελληνικά νερά με τα σινιάλα της NEL LINES.
Ναυπηγήθηκε το 1992 στην Τασμανία της Αυστραλίας, από την InCat Catamarans. Έχει μήκος 73,60 μέτρα, πλάτος 26 μέτρα και βύθισμα 2,90 μέτρα. Φέρει 4 κύριες μηχανές Ruston 16R K27 (14592 kw) χάρη στις οποίες η μέγιστη ταχύτητα μπορεί να ξεπεράσει τους 35 κόμβους. Δύναται να μεταφέρει 700 επιβάτες και 75 Ι.Χ. οχήματα. Είναι αδελφό με τα «CALDERA VISTA» και «SEA SPEED JET» που ανήκουν στην ίδια εταιρεία.

Γέφυρα

Το "InCat" των Κυκλάδων «NAXOS JET» (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ) 3Στη Γέφυρα του πλοίου μας υποδέχτηκε ο Πλοίαρχος Cpt Μιχάλης Βάλβης.
Ο Καπτά Μιχάλης κατάγεται από τη Σαντορίνη και έπιασε για πρώτη φορά Πλοίαρχος το 2016 στο Ε/Γ Ταχύπλοο «SUPER JET», ενώ πέρασε και από το αδελφό «SEAJET 2».

 

Αριστερά από τον Πλοίαρχο με τα μάτια στραμμένα σε οθόνες και μετρητές, βρίσκεται ο Chief Νικόλαος Προδρομίτης με καταγωγή από το Αγρίνιο, μια πόλη που αν και απέχει αρκετά από θάλασσα έχει “γεννήσει” αρκετούς ναυτικούς και μάλιστα Μηχανικούς!

Το "InCat" των Κυκλάδων «NAXOS JET» (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ) 4Δεξιά από τον Πλοίαρχο Cpt Μιχάλη Βάλβη, βρίσκεται η θέση του Ύπαρχου Cpt Μενέλαου Διαπούλη. Ο Cpt Μενέλαος κατάγεται από την Άνδρο και έχει μαθητεύσει στα καράβια του μεγάλου σχολείου που ονομαζόταν G.A. FERRIES.

Την ομάδα της Γέφυρας συμπληρώνουν ο Υποπλοίαρχος κ. Αλέξανδρος Λεονταρίτης και η Δόκιμος κ. Χρυσούλα Καραμαδούκη.

 

Το "InCat" των Κυκλάδων «NAXOS JET» ! (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ) 5

Την ομάδα της Μηχανής συμπληρώνουν οι κ.κ. Χαράλαμπος Παγάνης Β’ Μηχανικός, Ηλίας Λάτσης Β’ Μηχανικός, Θεόδωρος Ρηγόπουλος Δόκιμος μηχανής και ο Κωνσταντίνος Κοσμάς Προϊστ. Ηλεκτρολόγος.

 

 

 

Το "InCat" των Κυκλάδων «NAXOS JET» (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ) 5

Το πιλοτήριο διαθέτει πλήρη εξοπλισμό με τα απαραίτητα όργανα ναυσιπλοΐας, που εγγυώνται καλή πλεύση και η διακυβέρνηση του σκάφους πραγματοποιείται από ένα κλασικό τιμόνι, ενώ κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης από τις βαρδιόλες, πραγματοποιούνται με χειριστήριο τύπου joystick.

 

Εσωτερικοί χώροι…

Το "InCat" των Κυκλάδων «NAXOS JET» (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ) 7

Τα σαλόνια του «NAXOS JET» απλώνονται στο κυρίως deck, στις δύο γάστρες του σκάφους πιο χαμηλά, στην αριστερή και στη δεξιά πλευρά, όπου βρίσκεται ο χώρος της διακεκριμένης (Platinum) θέσης και στο υπερυψωμένο σαλονάκι πίσω από τη γέφυρα. Σκάλες αριστερά και δεξιά εξασφαλίζουν την πρόσβαση στους χαμηλότερους χώρους που βρίσκονται στα δύο hull του Καταμαράν σκάφους.

 

Το "InCat" των Κυκλάδων «NAXOS JET» ! (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ) 8Μπροστά από το χώρο της Reception και του Λογιστηρίου μας υποδέχονται ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κ. Νικόλαος Μοίρας και ο Προϊστάμενος Οικονομικός κ. Ηλίας Δουρούκας.
Ο επαγγελματισμός του πληρώματος είναι άψογος και η ζεστή φιλοξενία δεδομένη, για μια γραμμή που είναι η πιο ανταγωνιστική στην ελληνική ακτοπλοΐα και ένα δρομολόγιο, το απογευματινό, το οποίο έχει πολλή κίνηση με επιβάτες υψηλών απαιτήσεων.

 

Το "InCat" των Κυκλάδων «NAXOS JET» (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ) 9Όμως το σωστά εκπαιδευμένο και έμπειρο Πλήρωμα, ανταποκρίνεται στις καθημερινές προκλήσεις με απόλυτη επιτυχία. Να σημειωθεί ακόμη ότι για τους επιβάτες της διακεκριμένης θέσης υπάρχουν κάποιες επιπλέον παροχές, όπως το σερβίρισμα σε πορσελάνινα φλυτζάνια, καθώς επίσης προσφέρεται δωρεάν σαμπάνια σε κρυστάλλινα ποτήρια, παροχές που θυμίζουν πλουσιοπάροχες αεροπορικού τύπου “περιποιήσεις” προηγούμενων δεκαετιών!

 

Το "InCat" των Κυκλάδων «NAXOS JET» (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ) 10

Το Ε/Γ-Ο/Γ Ταχύπλοο Καταμαράν «NAXOS JET» συνεχίζει να μας ταξιδεύει από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο και Νάξο με ταχύτητα, ασφάλεια και άνεση, θυμίζοντας πως η μακρινή Αυστραλία παράγει εδώ και δεκαετίες σπουδαία ταχύπλοα που ταξιδεύουν με επιτυχία σε όλες τις θάλασσες για πολλά πολλά χρόνια!

 

 

 

Για το arxipelagos.gr
Σίμος Μιχάλογλου

 

Δείτε τη Βιντεο-παρουσίαση του ταχύπλοου:

Δείτε το βίντεο με το ρεμέντζο στην Τήνο:

Εμφάνισε περισσότερα

Ομάδα Web

Το Αρχιπέλαγος είναι η πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα γεμάτη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την Ελληνική Ναυτιλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Share This