“Τίτλοι τέλους” και για το ιστορικό Astoria, ένα βαπόρι με 75 χρόνια καριέρα που όμως, ήταν πολύ δύσκολο να διασωθεί. Το Stockholm, όπως ήταν το αρχικό του όνομα, έγινε γνωστό από τη σύγκρουση του με το ιταλικό S.S. Andrea Doria τον Ιούλιο του 1956 κοντά στη Βοστόνη με αποτέλεσμα το θάνατο 46 ατόμων και τη βύθιση του δεύτερου, αν και μεγαλύτερο του Stockholm.
Το βαπόρι ναυπηγήθηκε το 1948 για λογαριασμό της Swedish America Line και δρομολογήθηκε στη γραμμή Στοκχόλμης – Νέας Υόρκης και μετέφερε μόλις 395 επιβάτες. Το 1953 ανακαινίσθηκε ώστε να αυξηθεί η μεταφορική του ικανότητα κι έτσι με τις νέες καμπίνες που προστέθηκαν μπορούσε να φιλοξενήσει 548 επιβάτες. Την ίδια χρονιά κι επειδή η εταιρεία είχε αποκτήσει μεγαλύτερα πλοία, αποφασίστηκε τους χειμερινούς μήνες να λειτουργεί ως κρουαζιερόπλοιο. Έτσι, με home port το Morehead της Βόρειας Καρολίνας το Stockholm ταξίδευε σε Κούβα, Μπαχάμες και Βερμούδες.
3 χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 1956 κι εν μέσω ομίχλης κοντά στο νησί Nantucket, εμβόλισε και βύθισε το S.S. Andrea Doria στο οποίο επέβαιναν 1706 άτομα, πλήρωμα κι επιβάτες και διασώθηκαν οι 1.660. Από τη σύγκρουση το Stockholm έχασε την πλώρη του αλλά “άντεξε” και κατέπλευσε αυτοδύναμο στη Νέα Υόρκη όπου, μετά από επισκευές 3 μηνών, ήταν και πάλι έτοιμο να ταξιδέψει.
Το 1960 το αποκτά η ανατολικογερμανική Deutsche Seereederei, το μετονομάζει Völkerfreundschaft (φιλία μεταξύ των Εθνών) όμως, λόγω του Ψυχρού Πολέμου ταξίδευε μόνο σε κομμουνιστικές χώρες.
4 χρόνια αργότερα το αποκτά η συνδικαλιστική ομοσπονδία Freier Deutscher Gewerkschaftsbund όπου και παραμένει μέχρι το 1985. Τότε το αγοράζει η παναμέζικη Neptunas Rex Enterprises η οποία “κόβει” το όνομα και το μετονομάζει Volker. Στα τέλη του έτους καταλήγει παροπλισμένο στο Southampton όπου μετονομάστηκε Fridtjof Nansen και χρησιμοποιήθηκε ως πλωτό ξενοδοχείο στο Oslo για μετανάστες.
Το 1989 το αγόρασε η ιταλική Star Lauro Lines η οποία δεν του άλλαξε ούτε όνομα ούτε και… “ρόλο”. 4 χρόνια αργότερα, το 1993 ως Italia I αναχώρησε από το Oslo με προορισμό τα ναυπηγεία της Γένοβας με σκοπό να μετατραπεί σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο. Η Γένοβα ήταν η βάση του SS Andrea Doria οπότε ο τοπικός τύπος όταν έφτασε το υποδέχτηκε ως “Το πλοίο του θανάτου“. Η ανακαίνιση ήταν ριζική, μέχρι και νέες μηχανές εγκαταστάθηκαν ενώ στην πρύμνη προστέθηκε το μεγάλο ducktail που ασχήμινε αρκετά το βαπόρι. Ανακαινισμένο πλέον, το απέκτησε η Nina SpA που το μετονόμασε Italia Prima ενώ το 1998 ταξίδευε στην Κούβα κυρίως και μετονομάστηκε Valtur Prima.
Το 2002 το αγόρασε η ελληνική Festival Cruises που το μετονόμασε Caribe και συνέχισε το πρόγραμμά του στην Κούβα.
Μετά τη χρεοκοπία της Festival το 2004, το βαπόρι αποκτά η Classic International Lines κι εντάσσεται στο στόλο της ως Athena ενώ το 2009 ναυλώθηκε στη γερμανική Phoenix Reisen κι άλλαξε σινιάλα αλλά όχι όνομα.
Μετά την “κατάρρευση” της C.I.L. το πλοίο αγοράστηκε το 2013 από την πορτογαλική Portuscale Cruises που το μετονομάζει Azores και ξεκινά τα ταξίδια στην Ευρώπη.
2 χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο στόλο της βρετανικής Cruise & Maritime Voyages η οποία το μετονόμασε Astoria και τους θερινούς μήνες το ναύλωνε στη γαλλική Rivades Du Monde.
Το 2020 με το ξέσπασμα της πανδημίας η C.M.V. δεν άντεξε την οικονομική πίεση και χρεοκόπησε οπότε και το πλοίο βγήκε σε πλειστηριασμό. Τον Ιούλιο του 2021 το αγόρασε ο Brock Pierce, μαζί με το Funchal, με σκοπό να μετατρέψει το δεύτερο σε πλωτό ξενοδοχείο και το Astoria να ταξιδέψει ξανά, όμως τα σχέδια για το Astoria “ναυάγησαν” και παρέμεινε παροπλισμένο στο Rotterdam απ’ όπου τελικά θα αναχωρήσει για τα διαλυτήρια της Aliaga.
