Δελτία τύπουBlog

Συμμετοχή της ΟΛΛ ΑΕ στην άσκηση Ε.Υ.Ζ.Σ 4 του ΚΕΜΕΑ

Η Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου ΑΕ (ΟΛΛ ΑΕ), στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την αύξηση της προστασίας των Εθνικά Χαρακτηρισμένων Ευρωπαϊκών Υποδομών Ζωτικής Σημασίας σε εφαρμογή της Οδηγίας 2008/114/ΕΚ, επιλέχθηκε από το ΚΕΜΕΑ και συμμετείχε ως εκπρόσωπος των Θαλάσσιων Μεταφορών & Λιμένων στην Άσκηση Λειτουργιών με την κωδική ονομασία Ε.Υ.Ζ.Σ 4.

Η άσκηση, στην οποία συμμετείχαν  (10) επιλεγμένες υποδομές Μεταφορών και Ενέργειας και δέκα (10) εμπλεκόμενα Υπουργεία και Κρατικοί Φορείς, λόγω των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων, πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης από το συντονιστικό κέντρο του ΚΕΜΕΑ, την Πέμπτη 8/4/2021 και την Παρασκευή 9/4/2021 μεταξύ 8.30-13.30.

Για τη βέλτιστη και αποδοτική συμμετοχή της ΟΛΛ ΑΕ στην άσκηση, το Κέντρο Συντονισμού και Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (ΚΣΔΕΑ), όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ΣΑΚΕΑ) της ΟΛΛ ΑΕ, προσομοιώθηκε στα γραφεία της NEXTPLUS, Συμβούλων Ασφαλείας της ΟΛΛ ΑΕ.

Στην Άσκηση συμμετείχαν από την ΟΛΛ ΑΕ ο Υπεύθυνος Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης (ΥΑΛΕ) κ. Βώδινας Ευάγγελος και η Βοηθός ΥΑΛΕ κα Αδάμη Ευτυχία και από την NEXTPLUS οι Σύμβουλοι Ασφαλείας της ΟΛΛ ΑΕ κ.κ. Κάβδας Κωνσταντίνος και Κρανιώτης Μαρίνος.

Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η ΟΛΛ ΑΕ σε συνεργασία με τη ΔΕΗ-ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου και με τη συμμετοχή της DowHellasSA (νυν RAVAGOLAVRION ΑΕ), οργάνωσε και πραγματοποίησε στις 7/7/2017, και με εξαιρετική επιτυχία, την πρώτη πανελλαδικά ζωντανή άσκηση ασφαλείας με βάση τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2008/114/ΕΚ.

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Share This