Δελτία τύπουBlog

Προεδρικό Διάταγμα προκαλεί… φουρτούνα στον χώρο των ρυμουλκών

Τι τρέχει στα ελληνικά λιμάνια με τα Ρυμουλκά; Ποιοι θέλουν να βγάλουν απ´ την αγορά μερικές δεκάδες επιχειρηματίες και ποιοι τους κάνουν πλάτες με κάποιο Κανονισμό που «ψήνεται» για να σερβιριστεί καταλλήλως με μανδύα «ασφαλείας»;

Διότι όπως ακούγεται έχει συνταχθεί και υποβληθεί για έλεγχο νομιμότητος στο ΣτΕ ένα ΠΔ με το οποίο προωθείται «φωτογραφικός» Κανονισμός τεχνικών προδιαγραφών των υπό ελληνική σημαία ρυμουλκών πλοίων που ενεργούν τις προβλεπόμενες από την ελληνική νομοθεσία  ρυμουλκήσεις των πλοίων στα σημαντικότερα  ελληνικά λιμάνια.

Μυρίζει επιστροφή στον κρατικό παρεμβατισμό υπό το πρόσχημα της ασφαλείας και υπονομεύεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός στον Κλάδο της παροχής ρυμουλκών υπηρεσιών στα ελληνικά λιμάνια. Κι οι μπίντες στο λιμάνι ξέρουν ότι σκοπός είναι να τεθούν εκτός αγοράς πολλά ρυμουλκά πλοία (σχεδόν το 70%) με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς Ρυμουλκά πολλά από τα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κι ο Υφυπουργός ξέρουν τι υπογράφουν ή τους τα περνάνε νύχτα; Έπεται συνέχεια…

 

Zougla Newsroom

Εμφάνισε περισσότερα

Ομάδα Web

Το Αρχιπέλαγος είναι η πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα γεμάτη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την Ελληνική Ναυτιλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button