Δελτία τύπουBlog

ΠΕΣΝΑΤ: Διαμαρτυρία για το ασφαλιστικό- Πανελλαδική συγκέντρωση στις 8/10

Η Γενική Συνέλευση τις Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ που πραγματοποιήθηκε τις 29 του Σεπτέμβρη στη αίθουσα της ΠΝΟ Κολοκοτρώνη 132 στον Πειραιά εκφράζει την διαμαρτυρία της για τις καταστροφικές περικοπές που βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα από όλες τις κυβερνήσεις καθώς και την εντεινόμενη αντισυνταξιουχική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης είναι μια επίθεσή απέναντι σε όλους εργαζόμενους και συνταξιούχους που θα οδήγηση στην μείωση των επικουρικών συντάξεων, και την πλήρη κατάργηση τους, θα οδήγησή στην ιδιωτικοποίηση της κύριας ασφάλισης και ταυτόχρονα είναι ένα μεγάλο δώρο στους επιχειρηματίες της ιδιωτικής ασφάλισης στα επόμενα χρόνια.

Η διάλυση και ιδιωτικοποίηση του συστήματος του κοινωνικού χαραχτήρα της ασφάλισης είναι και ήταν σταθερή επιδίωξη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που με τους αγώνες εργαζομένων και συνταξιούχων έχουμε εμποδίσει να την εφαρμόσουν πλήρως.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι και δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τον κοινωνικό χαραχτήρα της ασφάλισης καθώς και ότι μας έχει αφαιρεθεί και που έχουμε πληρώσει με την δουλεία μας ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας με βάση τις πραγματικές ανάγκες μας.

Καλούμε τους συνάδελφους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στην πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος της 8 του Οκτώβρη τις 10.30 και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο πρωθυπουργικό γραφείο στου Μαξίμου απαιτώντας:

ü  Την άμεση πρόσληψη γιατρών νοσηλευτών και δημιουργία μονάδων ΜΕΘ.

ü  Να ανοίξουν όλες οι δομές υγείας που παραμένουν κλειστές και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

ü  Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ και όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα για την άμεση έκδοση των συντάξεων.

ü  Να αποδοθούν τώρα όλα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους για το 11μηνο του 2015-2016 δίχως φορολογικά χαράτσια. Να καταργηθεί η φορολογία σε όσα καταβλήθηκαν και να επιστραφεί σε όσους την έχουν πληρώσει.

ü  Να δοθούν αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με κατώτερη σύνταξη τα 600 ευρώ.

ü  Να αποδοθούν σε όλους οι πληρωμένες 13η και 14η συντάξεις.

ü  Να καταργηθεί άμεσα η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθεί άμεσα το νομοθετημένο 0.5% του προϋπολογισμού.

ü  Να σταματήσει η ανυπόφορη φορολογία και οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία.

ü  Να καταργηθεί κάθε αντεργατική, αντιλαϊκή, αντιασφαλιστική νομοθεσία.

ü  Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

ü  Να αποζημιωθούν 100% οι πληγέντες από φωτιές και πλημμύρες.

ü  Να σταματήσουν οι ανατιμήσεις και άμεσα να μειωθούν οι τιμές στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης

Εμφάνισε περισσότερα

Ομάδα Web

Το Αρχιπέλαγος είναι η πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα γεμάτη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την Ελληνική Ναυτιλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button