Δελτία τύπουBlog

ΠΕΠΡΝ 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία με προοπτική κλιμάκωσης στις 23 Φεβρουαρίου 2021

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΠΡΝ προχωράμε στην 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία με προοπτική κλιμάκωσης σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων από 23 Φεβρουαρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 00:01 έως 24 Φεβρουαρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 24:00.

Η προκήρυξη της απεργίας συμφωνήθηκε ομόφωνα σε σύγκλιση όλων των ναυτεργατικών σωματείων που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 11/02/2021.

Και ενώ είναι σε εξέλιξη η έξαρση της πανδημίας ενεργώντας αιφνιδιαστικά και παρασκηνιακά ανοίγουν δρόμους για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία μέσω των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης και εν συνεχεία στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων.

Επί προσθέτως παρεμβαίνουν αντιδημοκρατικά στην νόμιμη λειτουργία και δράση των σωματείων θέλοντας έτσι να καταστείλουν κάθε δραστηριότητα που έχει στόχο προφανώς την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας, την βελτίωση της ασφάλειας των εργαζομένων και την εφαρμογή των προβλεπομένων.

Ολοφάνερα προσβλέπουν στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στην καθιέρωση μισθολογίων της ITF εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα ως συνήθως των εφοπλιστών.

Onesmart Promotion banner 1 onesmart promotion, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Με όλα αυτά θα εκτοξεύσουν τα προβλήματα της ναυτεργασίας με τραγικές επιπτώσεις και στον ασφαλιστικό μας φορέα βυθίζοντας περισσότερο τους ασφαλισμένους στην ανέχεια.

Απαιτούμε μαζί με τα άλλα 13 σωματεία της ΠΝΟ:

1.Την προστασία του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την εφαρμογή και την ανανέωση τους .

2.Την απόσυρση καθώς και κάθε αναφορά στην συγκεκριμένη τροπολογία, να καταργηθεί δηλαδή ο κατάπτυστος νόμος έκτρωμα 4714/2020

3. Καμία παρέμβαση στην λειτουργία και νόμιμη δράση των σωματείων μας, περιοριστείτε στα του οίκους σας
4. Επιτέλους απαιτούμε οι συντάξεις να καταβάλλονται εγκαίρως, και επιτέλους με ότι προβλέπει ο νόμος 4387/2016 ως ανταποδοτική σύνταξη και ορίζεται  με τις διατάξεις των παρ. 2 και 3 του άρθρου 28 (Δηλαδή βάση των εισφορών  που έχει καταβάλει ο ναυτικός για Μισθό, Επίδομα  Κυριακών και Επίδομα Αδείας)

Κύριοι όσο αγνοείτε και αδιαφορείτε προκλητικά στα νόμιμα και δίκαια αιτήματα μας αυξάνεται η πιθανότητα αναταραχών έντονων αντιδράσεων καταγγελιών και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία με προοπτική κλιμάκωσης, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Εμφάνισε περισσότερα

Ομάδα Web

Το Αρχιπέλαγος είναι η πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα γεμάτη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την Ελληνική Ναυτιλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Enter Captcha Here :

Back to top button