Δελτία τύπουBlog

ΠΕΜΕΝ: Δελτίο Τύπου – καταγγελία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, προκλητικά και ενώ είναι σε εξέλιξη η 24ωρης Πανελλαδική  Απεργία των ναυτεργατών, επαναφέρει σε σχέδιο νόμου, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τροπολογία για την παράταση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας των πλοίων.

Η κυβέρνηση αντί να πάρει αυξημένα μέτρα ασφάλειας για τα υποσυντήρητα και υπερήλικα πλοία, με αυτή την τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στους εφοπλιστές να παρατείνουν κατά τέσσερις μήνες, τους ελέγχους των πλοίων για την απόκτηση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.

Επίσης, τους δίνει το δικαίωμα να αποκτούν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας με  επιθεωρήσεις εξ αποστάσεως!!! Remote Inspection Techniques (RIT).

Αυτή τη μέθοδο, της εξ αποστάσεως επιθεώρησης πλοίων, δίνει τη δυνατότητα στους εφοπλιστές να την πραγματοποιούν ακόμα και σε περίπτωση βλάβης ή ζημιάς του πλοίου!!!

Απαιτούμε την απόσυρση της προκλητικής αυτής τροπολογίας, που θα επιφέρει παραπέρα υπονόμευση και αυξημένους κινδύνους στην ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

 

26 Νοέμβρη 2020

Εμφάνισε περισσότερα

Ομάδα Web

Το Αρχιπέλαγος είναι η πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα γεμάτη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την Ελληνική Ναυτιλία.

Σχετικά άρθρα

Ένα σχόλιο

  1. Διαβάζω τα σχόλια τής ΠΕΜΕΝ / ΠΕΝΕΝ καί αναρωτιέμαι αλήθεια που ζουν αυτοί οι Κύριοι σε ποια εποχή , πόσο κολημενοι μπορεί να είναι με την οπισθοδρόμηση..
    Δεν αναρωτιωντε πόσοι ήταν γραμμένοι σε αυτά τα σωματεία και πόσοι είναι τώρα .
    Ειλικρινά είναι για κλάματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close