BlogΚρουαζιέρα

Πειραιάς 2020: Επιστροφή στις “ένδοξες” μέρες

Οι σημαντικότερες αφίξεις της χρονιάς που έρχεται!

Αποχαιρετάμε σε λίγες μέρες το 2019 που όσον αφορά τις αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι του Πειραιά ήταν πολύ επιτυχημένη. Το 2020 προμηνύεται καλύτερο αφού επιστρέφουν τα μεγαθήρια στην περιοχή μας και συνεπώς κι ο αριθμός επιβατών ενώ ήδη οι περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν το λιμάνι ως home port πλέον κάτι που αυξάνει τα έσοδα και στο λιμάνι και στο χώρο του τουρισμού γενικότερα. Τα πολυπόθητα έργα επέκτασης δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα κι ας ελπίσουμε να πραγματοποιηθούν μέσα στη νέα χρονιά καθώς ήδη πολλές εταιρείες ενδιαφέρονται να δρομολογήσουν μεγαλύτερα πλοία στην περιοχή μας.
Οι αφίξεις στην αρχή του έτους δε θα είναι πολλές ενώ στα τέλη του 2020 θα είναι αρκετές. όπως κάθε χρόνο, δεν αποκλείονται ακυρώσεις ή έκτακτες αφίξεις, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και άλλους παράγοντες.
Οι αφίξεις που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα του 2020 είναι οι εξής:
1/1 και “ποδαρικό” στο λιμάνι θα κάνει όπως κάθε χρόνο η ιταλική Costa με το Costa Deliziosa.
Στις 13/2 θα καταπλεύσει το Norwegian Spirit πλήρως ανακαινισμένο αλλά για τελευταία φορά αφού θα εγκατασταθεί μόνιμα στη ΝΑ Ασία.
Ο Μάρτιος “ανοίγει” με το νέο πλοίο της CroisiEurope, το πρώτο της πλοίο καθώς διέθετε μέχρι φέτος μόνο ποταμόπλοια, τη Belle Des Oceans στις 2/3.
8/3 κι ένα κλασσικό βαπόρι θα μας επισκεφτεί, το Boudicca της βρετανικής Fred. Olsen.
Στις 26/3 μετά από 9 χρόνια, θα ξαναδούμε το MSC Splendida που επιστρέφει στην Ευρώπη.
30/3 και πέραν του Costa Diadema που θα ξαναδούμε, ξεκινάει κι η σεζόν του Aegean Odyssey ως πλοίο της αμερικανικής Road Scholar μετά τη χρεοκοπία της Voyages to Antiquity.
Τον Απρίλιο, 2 από τους Εξερευνητές της Cruise & Maritime Voyages θα περάσουν απ’ το λιμάνι, Vasco Da Gama & Columbus στις 6 και 27/4/20 αντίστοιχα.
Κατά την παγκόσμια κρουαζιέρα του, θα μας επισκεφτεί κι ο Seven Seas Mariner μετά από 5 χρόνια.
5 χρόνια μετά την τελευταία του άφιξη θα δούμε και το γιαπωνέζικο Asuka II ξανά.
Ο Μάιος, όπως κάθε χρονιά, έχει το περισσότερο ενδιαφέρον αφού ξεκινάνε οι πρώτες αφίξεις των πλοίων που θα βλέπουμε τακτικά μέσα στη σεζόν.
Η αρχή γίνεται στις 6/5 με το Marella Explorer που βλέπαμε τις προηγούμενες χρονιές ως Mein Schiff 1.
Την επόμενη μέρα, στις 7/5, θα υποδεχτούμε για πρώτη φορά το AIDAmira, το μέχρι φέτος Costa NeoRiviera.
Τα Zuiderdam & Nieuw Amsterdam είχαμε να τα δούμε μαζί από τη σεζόν του ’15 και θα επιστρέψουν στο λιμάνι στις 9 και 28/5 αντίστοιχα.
Στις 10/5 θα υποδεχτούμε για πρώτη φορά το Norwegian Dawn που θα μείνει στη Μεσόγειο τουλάχιστον 2 χρόνια!
Την ίδια μέρα θα ξαναδούμε το Zenith, που αγόρασε φέτος η PeaceBoat απ’ την Pullmantur.
Την επόμενη μέρα, 11/5, επίσης για πρώτη φορά το mega yaght Scenic Eclipse θα καταπλεύσει στο λιμάνι.
Στις 14/5 είναι η πρώτη άφιξη του ανακαινισμένου Explorer of the Seas που θα βλέπουμε τακτικά για όλην τη σεζόν.
Το Star Pride θα δέσει για τελευταία φορά στο λιμάνι στις 9/6 και μετά από λίγες μέρες θα οδηγηθεί στα ναυπηγεία Fincantieri Palermo για επιμήκυνση και ριζική ανακαίνιση.
Παρθενική άφιξη του Norwegian Getaway στις 13/6, το μεγαλύτερο της εταιρείας που δρομολογήθηκε στο Αιγαίο.
17/6 θα… γίνουμε παιδιά αφού επιστρέφει μετά από 6 χρόνια στα νερά μας το Disney Magic και θα το δούμε άλλες 2 φορές!
Στις 18/7 θα υποδεχτούμε για πρώτη φορά την Enchanted Princess, το πρώτο νεότευκτο της χρονιάς για μας.
Δεύτερο νεότευκτο της χρονιάς θα είναι το Celebrity Apex που θα συναντηθεί με το αδελφάκι του Celebrity Edge την 1/8 και την 22/8.
Στις 8/9 το Norwegian Jade είναι το πρώτο πλοίο της εταιρείας που θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι ως home port για τις φθινοπωρινές του κρουαζιέρες.
3 αφίξεις νεότευκτων ακολουθούν τις επόμενες μέρες:
22/9 ο World Voyager της γερμανικής Nicko Kreuzfahrten, το Silver Moon της Silver Cruises την επόμενη μέρα, 23/9 και τέλος το Seven Seas Splendor στις 4/10 της Regent Seven Seas Cruises.
Στις 17/10 θα μας έρθει το Star Legend για πρώτη φορά μετά την επιμήκυνση του.
2 μέρες μετά, στις 19/10, μετά το τέλος του προγράμματος του στη Μεσογειο, αποχαιρετάμε το Costa Mediterranea καθώς το πλοίο αναμένεται τον Απρίλιο του ’21 να ενταχθεί στη νέα κινεζική εταιρεία της Carnival όπου θα είναι ήδη το Costa Atlantica.
Το τελευταίο νεότευκτο της χρονιά αναμένεται να υποδεχτούμε στις 23/10, το Spirit of Adventure της βρετανικής Saga Holidays.
Στις 29/10 ένα από τα πιο όμορφα μεσαίου μεγέθους πλοία στο λιμάνι, η Arcadia της P&O Cruises.
Και ο Νοέμβριος θα έχει πολύ ενδιαφέρον! Στις 8/11, μετά από αρκετά χρόνια και πάλι στα μέρη μας η Artania της γερμανικής Phoenix Reisen.
Στις 21/11 θα υποδεχτούμε για πρώτη φορά το MSC SeaView, από τα μεγαλύτερα πλοία της εταιρείας ενώ 5 χρόνια μετά, θα μας ξανάρθει και η Island Princess στις 25/11.
Μια μέρα μετά, θα ξαναδούμε το Costa Magica που είχε να μας έρθει από τη σεζόν του 2014 ενώ το αδελφάκι του, Costa Fortuna θα δέσει στο λιμάνι στις 16/12, μετά από 8 χρόνια.

Για οποιαδήποτε αλλαγή θα υπάρξει ενημέρωση με ξεχωριστό άρθρο.

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Share This