ΑκτοπλοϊαBlogΕπιλογές συντακτών

Ο Cpt Ισίδωρος Λιγνός έριξε άγκυρες

Ο Πλοίαρχος του Fast Ferries Andros από το 2017

Αγάπησε από μικρός τη θάλασσα και την υπηρέτησε από την ηλικία των 15 χρόνων. Πιο πολύ όμως την ακτοπλοΐα. Ξεκίνησε τα πρώτα του θαλασσινά ταξίδια το 1987, στο πλοίο Golden Vergina των Καραηλία – Καραφωτιά – Κοσμά. (3Κ). Πέρασε από αρκετά πλοία θρύλους και ανδρώθηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα Πλοιάρχων. Η καταγωγή του από τη Σαντορίνη.

Στην ηλικία των 35 χρόνων το 2007, έπιασε για πρώτη φορά Πλοίαρχος στο Ρομίλντα του αείμνηστου Καπτά Μάκη Αγούδημου και έγινε ένα με το πλοίο και το πλήθος λιμανιών της άγονης γραμμής που έπιανε. Ήταν και ο τελευταίος Καπετάνιος του θρυλικού αγονόπλοιου. Παιδί της GA FERRIES ο καπτά Ισίδωρος Λιγνός, δάμασε όλο το Αιγαίο και έμαθε να μπαίνει σαν έμπειρος καταδρομέας σε κάθε λιμάνι με κάθε καιρό.

Ας θυμηθούμε σε αυτό το σημείο το μοναδικό ρεμέντζο του με το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής στη Σίκινο, με εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τον Απρίλιο του 2013. Ένα βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου και έπαιξε σε πολλά ειδησεογραφικά κανάλια και ντοκιμαντέρ παγκοσμίως, υπενθυμίζοντας ακόμη μια φορά τη ναυτοσύνη των Ελλήνων Πλοιάρχων

 

Στις γέφυρες των πλοίων που πέρασε ως Πλοίαρχος, ήταν η ήρεμη δύναμη που με ψυχραιμία αντιμετώπιζε αποτελεσματικά, ουκ ολίγες απρόβλεπτες και δύσκολες καταστάσεις.

Cpt Ισίδωρος Λιγνός έριξε άγκυρες 3, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Σήμερα, ο από το 2017 Πλοίαρχος του πλοίου Fast Ferries Andros, Cpt Ισίδωρος Λιγνός, πραγματοποίησε το τελευταίο του ταξίδι από τη Μύκονο για την Τήνο, την Άνδρο και τη Ραφήνα και οριστικά “φουντάρισε τις άγκυρες”, καθώς κατέθεσε τα χαρτιά του για τη σύνταξη. Ίσως να είναι ο νεότερος Πλοίαρχος που ρίχνει άγκυρες νωρίς. Θα λείψει από την ακτοπλοΐα.

Το Arxipelagos πρόσφατα είχε επισκεφτεί τη γέφυρα του πλοίου Fast Ferries Andros της εταιρείας Fast Ferries και κατέγραψε εντυπωσιακά πλάνα με τα ρεμέντζα του καπτά Ισίδωρου σε ένα πανοραμικό βίντεο 360ᵒ ( Δείτε ΕΔΩ )

Του ευχόμαστε καλή ξεκούραση και πλέον να χαίρεται και να τον χαίρονται από κοντά, τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button