Δελτία τύπουBlog

Να αποσυρθεί η τροπολογία-έκτρωμα που καταργεί τις ΣΣΕ των ναυτεργατών

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., ο υπουργός ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, μετά τον αντεργατικό νόμο 4714/2020 που κατάργησε την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ποντοπόρα καράβια και αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας αλλά και για τον επαναπατρισμό των ναυτεργατών, συνεχίζει στις απαιτήσεις των εφοπλιστών, με τροπολογία – έκτρωμα σε νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που ψηφίζεται σήμερα στη βουλή.

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν.3869/2010 …….και άλλες διατάξεις», στο άρθρο 5 που επισυνάπτεται, αναγράφεται:

Αυτό το πρόσθετο προκλητικό προνόμιο στους εφοπλιστές που  διαρκώς αυξάνουν τα κέρδη τους, από την άγρια εκμετάλλευση των ναυτεργατών, τους δίνεται η δυνατότητα να ναυτολογούν ναυτεργάτες που στο σύνολο τους να είναι με τους επαχθής όρους που ισχύουν με τα «διεθνή κρατούντα», δηλ. χωρίς ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση.

Καταγγέλλουμε την τροπολογία έκτρωμα και απαιτούμε την απόσυρση της. Τώρα να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ με μέτρα προστασίας και ασφάλειας. Είναι ώρα ευθύνης για όλους, μας καταργούν το δικαίωμα για δουλειά με δικαιώματα, τώρα να  αποφασίσουμε απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Εμφάνισε περισσότερα

Ομάδα Web

Το Αρχιπέλαγος είναι η πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα γεμάτη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την Ελληνική Ναυτιλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close