BlogΔελτία τύπου

Νέα βάσανα για τους συνταξιούχους όλης της χώρας

Το νέο ασφαλιστικό, σκοπό έχει την ολοκληρωτική παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Γεια σας συνάδελφοι.

Θα αναφερθώ στις εξαγγελίες για το νέο ασφαλιστικό. Μας περιμένουν συνάδελφοι νέα βάσανα για τους συνταξιούχους όλης της χώρας, αφού το νέο ασφαλιστικό, σκοπό έχει την ολοκληρωτική παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Τα στελέχη της τωρινής κυβέρνησης Ν.Δ. επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις αποφάσεις του ΣτΕ για τον νόμο λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, προκειμένου να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, συνεχίζοντας το έργο -και ότι συνεπάγεται- που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ θα πούμε ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ δεν αναιρούν ούτε αγγίζουν καν τον αντιδραστικό χαρακτήρα όλων των παρεμβάσεων των τριών μνημονίων.

Το γεγονός ότι κάτω από τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. τα ασφαλιστικά δικαιώματα, η προστασία του γήρατος ή της ασθένειας και της ζωής μετατράπηκαν σε «δημοσιονομικό μέγεθος» που πρέπει να υπηρετεί τη σταθερότητα της εθνικής οικονομίας δηλαδή την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Ακόμα, δεν αναιρούν τους κοινούς αναπτυξιακούς στόχους των κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για ολοένα και μεγαλύτερη απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους από το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης ούτε τις τεράστιες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις στους παλιούς συνταξιούχους, την αφαίρεση της 13ηί και 14ηι’ σύνταξης, την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια.

Κατά συνέπεια και οι ανατροπές που επιβλήθηκαν πριν από το νόμο Κατρούγκαλου αλλά και ο ίδιος ο νόμος παραμένουν σε ισχύ, συνεχίζοντας να παράγουν καταστροφικά αποτελέσματα για τους 2,5 εκατ. Συνταξιούχους και τους 3,9 εκαταμ. Σημερινούς ασφαλισμένους, επιβεβαιώνοντας ότι είναι και ο καλύτερος χορηγός της ιδιωτικοποίησης.

Η παραπέρα συρρίκνωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, η πρόσθετη ελάφρυνση των καπιταλιστικών επιχειρήσεων από τις ασφαλιστικές εισφορές, η συνέχιση της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης προς την κοινωνική ασφάλιση, σε συνυπολογισμό με τις νέες δικαστικές αποφάσεις, είναι το έδαφος πάνω στο οποίο η κυβέρνηση έρχεται να πουλήσει ως λύση την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης.

Το περιβόητο νέο ασφαλιστικό είναι παλιό και δοκιμασμένο. Το σύστημα των 3 ΠΥΛΩΝΩΝ,

Η μετατροπή της ασφάλισης των γηρατειών σε ατομική υπόθεση είναι κάτι που το ζουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες. Το σύστημα των 3 ΠΥΛΩΝΩΝ που επέκτεινε ο νόμος Κατρούγκαλου σημαίνει ιδιωτικά κεφαλαιοποιητικά συστήματα, τα περίφημα, επαγγελματικά ταμεία και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και έναν λεγόμενο «δημόσιο πυλώνα» που θα περιορίζεται σε ένα επίδομα στο ύψος της σημερινής εθνικής σύνταξης των 300€ και θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία.

Στην ουσία απαλλάσσει το κράτος από την υποχρέωση στην , στην κατεύθυνση αυτή οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές ρίχνονται όλο και πιο βαθιά στα τάρταρα. Το πρώτο θύμα είναι οι επικουρικές τις οποίες η κυβέρνηση εισάγει σε σύστημα άμεσης κεφαλαιοποίησης, δηλαδή στις ιδιωτικές εταιρείες.

Σε αυτό το σύστημα, ξέρεις τι δίνεις, άγνωστο τι θα πάρεις, αφού τα χρήματα τα διαχειρίζονται επενδυτές, οι εργοδοτικές ενώσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεμπόρων, των μεγαλοξενοδόχων και όλοι μαζί αναφωνούν «η ώρα της ιδιωτικής ασφάλισης ήρθε».

Γι’αυτό συνάδελφοι, πολλά θα ‘ναι τα βάσανά μας από δω και στο εξής. Μόνον ο κοινός αγώνας μας μπορεί να ανατρέψει το σκηνικό που μας ετοιμάζουν. Μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε μάχιμοι, το δυνατόν οι περισσότεροι από εμάς.

Σας ευχαριστώ

Χοροζίδης Παντελής

Ετικέτες
Εμφάνισε περισσότερα

Konstantinos Papadopoulos

Το Αρχιπέλαγος είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα. Με χιλιάδες αναγνώστες καθημερινά από όλο τον κόσμο και εκατοντάδες αναδημοσιεύσεις. Στηρίζουμε την ναυτιλία μας , στηρίζουμε την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close