BlogΑφιερώματα πλοίων

Ε/Γ-Ο/Γ ΑΡΙΑΔΝΗ (ARIADNE) – Αφιέρωμα στο πλοίο

Ένα αληθινό βαπόρι στο Β.Α. Αιγαίο

ARIADNE..

ένα πλοίο «σταθμός» στη σύγχρονη ιστορία της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας. Ένα πλοίο που προκαλεί συγκινήσεις με την πρώτη ματιά. Αυτό το βαπόρι επέλεξε το arxipelagos.com να προσφέρει ως χριστουγεννιάτικο δώρο για τα μέλη και τους υποστηριχτές του, για να το γνωρίσουν εξερευνώντας το σπιθαμή προς σπιθαμή, μέσα από τα βίντεο υψηλής ανάλυσης και τις φωτογραφίες. Ένα αφιέρωμα πλούσιο από τα βίντεο των συνεντεύξεων του Πλοιάρχου, του Α’ Μηχανικού, του Προϊστ. Αρχιθαλαμηπόλου, της ξενάγησης στους χώρους των μηχανών, την προσέγγιση στο δύσκολο λιμάνι της Τήνου, την άφιξη νύχτα στη Χίο και πολλά ακόμη που θα σας ταξιδέψουν μοναδικά! Ξεδιπλώστε το «μίτο» της Αριάδνης και ταξιδέψτε μαζί της στο Αρχιπέλαγος!

Η συνέχεια επί της οθόνης.. με ΑΡΙΑΔΝΑΡΑ!!!

ΑΡΙΑΔΝΗ: Ένα αληθινό βαπόρι στο Β.Α. Αιγαίο

ARIADNE, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να περιγράψει τις εμπειρίες ενός ταξιδιού με το ΑΡΙΑΔΝΗ της HELLENIC SEAWAYS, ένα πλοίο που δεν παύει να μας εκπλήσσει με τις ικανότητές του! Η ομάδα του ARXIPELAGOS, ακολουθώντας «το μίτο της Αριάδνης», βρέθηκε σε ένα δρομολόγιο της Πριγκίπισσας του Αιγαίου και κατέγραψε στο φακό του εικόνες μοναδικής ομορφιάς αλλά και εικόνες που κόβουν την ανάσα, μιας και το πλοίο ήταν υπό την πλοιαρχία του μοναδικού cpt Διαμαντή Παπαγεωργίου!

ARIADNE λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση 1, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Onesmart Promotion banner 1 onesmart promotion, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Λιμάνι Πειραιά και βρισκόμαστε λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση μας για τη Χίο. Η επιβίβαση συνεχίζεται και αφού βρεθούμε στην υποδοχή του πλοίου, τακτοποιούμαστε στις καμπίνες μας, μιας και το βραδινό δρομολόγιο τις απαιτεί. Η τακτοποίηση είναι γρήγορη καθώς στη γέφυρα μας περιμένει ήδη ο πλοίαρχος, cpt Διαμαντής Παπαγεωργίου. Ένας Καπετάνιος γνωστός τόσο από το ΠΡΕΒΕΛΗΣ, όσο και το HELLENIC SPIRIT της ΑΝΕΚ. Δίνουμε 5λεπτη αναχώρηση στο traffic και η πλώρη μας «αλαφρώνει». Μολάρουμε μερικούς κάβους και ετοιμαζόμαστε για απόπλου. Ο πρυμνιός πλαϊνός καταπέλτης έχει ήδη κλείσει και τα τελευταία οχήματα μπαίνουν στο γκαράζ.

PHIVOS RO RO PASSENGER SHIP IMO 7825978 2, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

 

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2013, και ώρα 9:06:02 μμ και περιμένουμε το ΦΟΙΒΟ που περνάει τη μπούκα, να εισέλθει στο κεντρικό λιμάνι για να φύγουμε. Σε παράλλαξη με το ΦΟΙΒΟΣ και ακούγεται «Μόλα όλα». Το θηρίο των 196,95 μέτρων ξεκολλάει από το ντόκο της ακτής Ηετίωνα και κινείται «απειλητικά» προς τη μπούκα του λιμανιού. Το ταξίδι για Χίο και Λέσβο ξεκίνησε!

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΙΟ (από Πειραιά)

ARIADNE ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΙΟ από Πειραιά, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Eίναι 04:30 το ξημέρωμα και η ομάδα του ARXIPELAGOS.COM βρίσκεται ήδη στη γέφυρα του πλοίου. Ετοιμαζόμαστε για τον κατάπλου στη Χίο, με τον Cpt Διαμαντή να ετοιμάζεται να «σφηνώσει» κυριολεκτικά το πλοίο στο λιμάνι, μιας και ήδη μέσα σε αυτό βρίσκεται το ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ. Περνάμε τα φανάρια. Τη συνέχεια απολαύστε την στο Special βίντεο που έχουμε ετοιμάσει με τη βοήθεια από τρεις κάμερες: Την κεντρική μέσα στη Γέφυρα, μια στην πλώρη στο «κοράκι» και μια στην πρύμνη, όπου διακρίνονται καθαρά τα ελάχιστα μέτρα που είχε περιθώριο ο Cpt Διαμαντής για να γυρίσει και να δέσει το γιγάντιο καράβι! Συναρπαστικές στιγμές μεγάλων συγκινήσεων που θα ζήσετε σαν να βρίσκεστε εκεί!

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ARIADNE ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

Στις 07:35 η επιβλητική ΑΡΙΑΔΝΗ περνά τα φανάρια του λιμανιού της πανέμορφης Μυτιλήνης και με μια δεξιόστροφη μανούβρα, έρχεται και συρταρώνει στη γωνία του νέου ντόκου. Μιάμιση ώρα ξεκούραση μέχρι την αναχώρηση του ημερήσιου δρομολογίου, για την επιστροφή στον Πειραιά. Η ημέρα «χαρά Θεού», μας επιτρέπει να τραβήξουμε όμορφα πλάνα με τις «στιγμές ταξιδιού».

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

ARIADNE ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Με τη διακόσμηση στο πλοίο να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από τα νεότευκτα του Πειραιά, οι εσωτερικοί χώροι του ΑΡΙΑΔΝΗ αποτελούν αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα, πιο φιλόξενα και ζεστά ξενοδοχειακά σε πλοίο της ακτοπλοΐας. Με τη λεπτομέρεια να ξεχωρίζει, οι ζεστοί και φιλόξενοι χώροι του ΑΡΙΑΔΝΗ μπορούν να φιλοξενήσουν 1845 άτομα το καλοκαίρι και 1539 το χειμώνα, σε συνδυασμό με τις 2κλινες και 4κλινες καμπίνες που διαθέτει. Συνολικά διαθέτει 145 καμπίνες με 459 κλίνες.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΣ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΣ

Ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κ. Γιακουμάκης Ευάγγελος, βρίσκεται στην πρώτη θέση της «μάχης» προκειμένου το ξενοδοχειακό του πλοίου να βρίσκεται διαρκώς στην εντέλεια και έτοιμο να φιλοξενήσει τους επιβάτες. Ο ίδιος μας μίλησε on camera για τον τομέα του, μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε στην ενότητα των βίντεο του αφιερώματος.

ARIADNE 1, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Το πλοίο διαθέτει 3 καταστρώματα για τους επιβάτες, τα 7, 8 και 9. Όλα τα σαλόνια του πλοίου φέρουν ονόματα Ελληνικών νησιών, μεταφέροντας τον επιβάτη σε κάθε γωνιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Ο επιβάτης συναντάει νησιά όπως η Κεφαλονιά, η Κέρκυρα, η Σάμος, η Ρόδος, η Πάρος, η Αμοργός, η Σύρος κ.α. Στο κατάστρωμα 7 βρίσκονται καταστήματα εστίασης, μπαρ και σαλόνια αεροπορικών καθισμάτων. Ξεκινώντας από πρύμα συναντάμε το κατάστημα του πλοίου, το Internet Corner, ο χώρος Junior Cine για τους μικρούς επιβάτες και το χώρο Video Games.

ARIADNE A la Carte Silver Star Restaurant, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
ARIADNE – A la Carte Silver Star Restaurant

Συνεχίζοντας προς το μέσον του πλοίου έχουμε το Self-Service Restaurant, το A la Carte Silver Star Restaurant το κεντρικό σαλόνι CENTRAL LOUNGE και τη Reception του πλοίου, έχοντας φτάσει ένα βήμα πριν το πλωριό μέρος του έβδομου καταστρώματος και το Crystals Lounge, το πλωριό σαλόνι διακεκριμένης θέσης. Επίσης, στην πρύμη του καταστρώματος 7, στο χώρο που βρίσκονται τα βίντσια της πρύμης, υπάρχουν και οι χώροι φιλοξενίας ζώων, για τους τετράποδους (και όχι μόνο) συνεπιβάτες! Στο κατάστρωμα 8 βρίσκονται σαλόνια αεροπορικών καθισμάτων και καμπίνες.

ARIADNE αεροπορικα καθισμάτα 1, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Ξεκινώντας από την πρύμη, συναντάμε τον πρώτο εξωτερικό χώρο προσβάσιμο για τους επιβάτες, ενώ μπαίνοντας μέσα βρίσκεται στο κέντρο το Cafe del Mar, ένα μικρό σαλονάκι με μπαρ, ενώ δεξιά και αριστερά βρίσκονται τα Corfu lounge και kefalonia lounge αντίστοιχα. Συνεχίζοντας προς πλώρα συναντάμε στα δεξιά τα Samos lounge και Patmos lounge, στα αριστερά τo Kalymnos lounge ενώ στη μέση βρίσκεται το Rhodes lounge.

ARIADNE Lux cabin, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Έχοντας φτάσει πια στο μέσον του πλοίου, ξεκινάνε οι καμπίνες, που καλύπτουν όλη την έκταση από το μέσον μέχρι την πλώρη. Στο κατάστρωμα αυτό βρίσκονται 102 καμπίνες εκ των οποίων 46 εσωτερικές, 48 εξωτερικές, 6 Lux με θέα την πλώρη και 2 Σουίτες. Φτάνοντας στο τελευταίο κατάστρωμα με αριθμό 9, συναντάμε μερικά σαλόνια και τις υπόλοιπες 43 καμπίνες του πλοίου.

Πρύμα βρίσκεται το δεύτερο ανοιχτό κατάστρωμα και μεγαλύτερο, μιας και επεκτείνεται μέχρι και την πλώρη. Στην πρύμη φέρει την ονομασία SUNSET VERANDA. Μπαίνοντας πάλι μέσα, συναντάμε τα έξι τελευταία σαλόνια αεροπορικών καθισμάτων.

Στο μέσον του πλοίου βρίσκονται τα Amorgos lounge, Syros lounge και Delos lounge ενώ λίγο πιο πλώρα τα Paros lounge και Naxos lounge. Το πλωριό σαλόνι Mykonos lounge, είναι το μοναδικό που έχει αεροπορικά καθίσματα με δερμάτινη επένδυση, προσφέροντας επιπλέον άνεση και πολυτέλεια στον επιβάτη.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

ARIADNE ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Στο stand by της Χίου στην επιστροφή, κατεβαίνουμε στους πελώριους χώρους των μηχανών, εκεί όπου χτυπά δυνατά και ρυθμικά η καρδιά της «μεγάλης κυρίας» και ο Α’ Μηχανικός, Μαστρό Κωνσταντίνος Λαχανάς με τον Προϊστάμενο Ηλεκτρολόγο κ. Εμμανουήλ Κώτσικα και τα έμπειρα team τους, μας υποδέχονται σε ένα θερμό και ιδιαίτερα φιλόξενο περιβάλλον. Ο Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος μας πρόσφερε μια πλήρη ξενάγηση στους χώρους των μηχανών, ενώ ο κύριος Πρώτος, μας παραχώρησε συνέντευξη στο φακό του arxipelagos, όπου μας μίλησε αναλυτικά για τα χαρακτηριστικά των μηχανικών μερών του ΑΡΙΑΔΝΗ, ένα πλοίο, που όπως μας εκμυστηρεύτηκε, λατρεύει.

ARIADNE ΤΕΑΜ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟΥ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
ARIADNE – ΤΕΑΜ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟΥ

Η κάμερα του arxipelagos. κατέγραψε ακόμη τους χώρους των μηχανών, όπου αποτύπωσε σε ένα συναρπαστικό βίντεο τη γιαπωνέζικη τεχνολογία και την ιδιαίτερη λάμψη και καθαριότητα των μηχανικών μερών και των χώρων, καθώς το έμπειρο team της μηχανής υπό την καθοδήγηση των Προϊσταμένων του, με μπόλικο μεράκι και αγάπη, συντηρούν και διατηρούν στην εντέλεια όλους τους «υποθαλάσσιους» χώρους.

Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

ARIADNE Ο Αρχιμάγειρας κ. Εμμανουήλ Παράβαλος με το έμπειρο και «καλλιτεχνικό» team του, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
ARIADNE – Ο Αρχιμάγειρας κ. Εμμανουήλ Παράβαλος με το έμπειρο και «καλλιτεχνικό» team του

 

Στους δυο πολυτελείς χώρους εστίασης, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σπουδαία πιάτα μοναδικών γαστρονομικών γεύσεων. Ο Αρχιμάγειρας κ. Εμμανουήλ Παράβαλος με το έμπειρο και «καλλιτεχνικό» team του, κρύβονται πίσω από τις θαυμαστές δημιουργίες. Ακόμη ο Φροντιστής κ. Κωνσταντίνος Βαγγέλης, διευθύνει με απόλυτη ακρίβεια και συνέπεια τις υπηρεσίες εστίασης, για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.

ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΔΥΣΒΑΤΟ»

ARIADNE ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΔΥΣΒΑΤΟ», Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Μεσημεριανές ώρες και η ΑΡΙΑΔΝΗ περνά από το «Δύσβατο», το στενό μεταξύ Άνδρου και Τήνου. Η δύναμη των ανέμων είναι γύρω στα 7 μποφόρ, αλλά το βαρύ βαπόρι δεν καταλαβαίνει και συνεχίζει με την κοφτή του μακριά πλώρη, να κόβει στα δύο την αγριεμένη θάλασσα. Το πέρασμα από το Δύσβατο είναι μια αγαπημένη συνήθεια του Καπετάν Διαμαντή. Μας μίλησε γι αυτή τη συνήθεια σε ερώτηση που του τέθηκε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που μας παραχώρησε στην κάμερα του arxipelagos, μέσα στη Γέφυρα του πλοίου. Στην ίδια συνέντευξη εκφράστηκε με λόγια αγάπης για την ΑΡΙΑΔΝΗ, τονίζοντας μας πως την νιώθει σαν κόρη του, καθώς έχει «γεννηθεί» μαζί με το γιο του το Δημήτρη το 1996. Τον ευχαριστούμε θερμά για την όμορφη συνομιλία που είχαμε και ευχόμαστε σύντομα να βρεθούμε ξανά συνταξιδιώτες!

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

ARIADNE 2, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Απόγευμα και το ΑΡΙΑΔΝΗ περνά τα φανάρια του Πειραιά. Καραβολάτρες έχουν μαζευτεί στο κόκκινο φανάρι για να το φωτογραφίσουν, να το χαιρετήσουν και να εκφράσουν τη «λατρεία» τους με κάθε τρόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΑΡΙΑΔΝΗ έχει αγαπηθεί τόσο πολύ. Μια αγάπη που θυμίζει τα παλιά, τα χρόνια της αθωότητας προηγούμενων δεκαετιών, όπου τα βαπόρια αγαπιούνταν παθολογικά λόγω της ισχυρής τους προσωπικότητας. Και το ΑΡΙΑΔΝΗ έχει προσωπικότητα και έχει κερδίσει με την ομορφιά και την αξία του την καρδιά κάθε Καραβολάτρη και κάθε ταξιδιώτη.

Ευχόμαστε να απολαύσετε στις οθόνες σας το αφιέρωμα που δημιουργήσαμε με αγάπη για το καράβι και σεβασμό για το Πλήρωμα του.

Για το ARXIPELAGOS.COM

Σίμος Μιχάλογλου

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

 «ΑΡΙΑΔΝΗ»: ΑΦΙΞΟ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ!

 

ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΤΗΝΟ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013. Το ρολόι δείχνει 16:00 το απόγευμα όταν και η Τήνος ξυπνάει από την μπουρού ενός βαποριού. Κανείς δεν είχε ξανακούσει τέτοιο σφύριγμα. Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στο λιμάνι για να το δουν από κοντά.

Το ΑΡΙΑΔΝΗ μόλις έφτασε από Μυτιλήνη και Χίο. Ο cpt Διαμαντής Παπαγεωργίου στα χειριστήρια. Η μανούβρα ξεκινάει. 196 μέτρα λαμαρίνας κινούνται αριστερόστροφα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα λιμάνια της Ελλάδας! Δέος και θαυμασμός από όλους! Το ΑΡΙΑΔΝΗ έγινε το μεγαλύτερο πλοίο που μπήκε στην Τήνο και με αριστερόστροφη μανούβρα κιόλας!

Έκπληκτοι παρακολουθούσαμε την μανούβρα. Η πλώρη έξυνε τον ντόκο ενώ η πρύμη τάραζε τα νερά του λιμανιού με το προσανάποδα! Σε χρόνο ρεκόρ ο καταπέλτης πάτησε στο ντόκο και ξεκίνησε η αποβίβαση των επιβατών.

Το ARXIPELAGOS βρέθηκε στην γέφυρα του πλοίου με τον πλοίαρχο και κατέγραψε τις σκηνές που κόβουν την ανάσα. Ευχαριστούμε πολύ την HELLENIC SEAWAYS και τον κ. Αντώνιο Αγαπητό, Α’ Αντιπρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας για την δυνατότητα που μας δόθηκε να καταγράψουμε τις μοναδικές αυτές στιγμές από την Τήνο στον φακό του ARXIPELAGOS.COM

Το ταξίδι στο arxipelagos δεν σταματάει ποτέ!

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΑΡΙΑΔΝΗ.. Ο «ΒΑΠΟΡΑΣ» του Αιγαίου ταξιδεύει με χάρη και μεγαλοπρέπεια στο Αρχιπέλαγος, στα πλαίσια ενός πλήρους αφιερώματος που πραγματοποίησε η αποστολή σε ένα μαγικό ταξίδι στο ΒΑ Αιγαίο, μέσα στο καλοκαίρι του 2013!
Ακολουθήστε και εσείς «το μίτο» της Αριάδνης και ζήστε για λίγα λεπτά ένα μοναδικό ταξίδι με ένα μοναδικό καράβι!
Στα χειριστήρια το «διαμάντι» της μανούβρας.. Cpt Διαμαντής Παπαγεωργίου!

  • Μοντάζ – digital animation: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
  • Φωτογράφιση: Αντώνης Μέγγουλης
  • Κάμερα: Σίμος Μιχάλογλου

 

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ time lapse tribute to ship

Ταξίδι πάνω στα κύματα με το ΑΡΙΑΔΝΗ να πετάει! Ένα special βίντεο έφτιαξε η ομάδα του Αρχιπέλαγος για την «πριγκίπισσα» του Αιγαίου σε εκπληκτικές στιγμές μέσα από τη Γέφυρα του πλοίου, όπου το ταξίδι περνά σε άλλη χρονική διάσταση και απογειώνεται! Απολαύστε το!!!

 

ΑΡΙΑΔΝΗ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά από αρκετά χρόνια μη δραστηριοποίησης στο Αιγαίο, ήρθε και πάλι να δαμάσει τα νερά του Β.Α. Αιγαίου! Το ΑΡΙΑΔΝΗ, ένα στιβαρό και βαρύ βαπόρι, Γιαπωνέζικης κατασκευής (κατασκευή για βαριές θάλασσες) βρέθηκε το 2007 στην Ελλάδα αγορασμένο από την HSW. Αφού θα εκτελέσει ευρεία μετασκευή, θα δρομολογηθεί στα Χανιά με τα δελφίνια στην τσιμινιέρα του. Θα αποχωρήσει και θα ναυλωθεί από την ΑΝΕΚ περνώντας από διάφορες γραμμές και ναυλώσεις. Μέχρι τον Ιούνιο του 2013, όταν και λόγω φωτιάς στο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, θα κληθεί να γίνει το αμοιβό πλοίο για την αναδιάρθρωση των δρομολογίων. Θα αναλάβει την θέση του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ στην γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη όσο το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ θα καλύπτει το κενό του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ.

Το πλοίο ετοιμάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, μιας και σε λιγότερο από 5 μέρες, ένα βαπόρι δεμένο και παροπλισμένο για αρκετούς μήνες, ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει στους χώρους του επιβάτες!

Άμεσα στο πλοίο βρέθηκε ο cpt Διαμαντής Παπαγεωργίου, γνώστης του λιμένα της Χίου και των δυσκολιών του, και έχει ήδη επιχειρήσει να μπει στο λιμάνι με το ΑΡΙΑΔΝΗ στην Χίο.

 

 

280, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

 

ΑΡΙΑΔΝΗ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Κάντε έναν ψηφιακό περίπατο μέσα από το φακό της κάμερας του arxipelagos, στους υπέροχους εσωτερικούς χώρους του ΑΡΙΑΔΝΗ και νιώστε το μοναδικό ταξίδι με τη «Μεγάλη Κυρία» του Αιγαίου.

Στα πλαίσια του πλούσιου αφιερώματος που δημιούργησε το arxipelagos στο ΑΡΙΑΔΝΗ της HELLENIC SEAWAYS, σας παρουσιάζουμε το φιλμάκι με τα πλάνα από τους εσωτερικούς χώρους..

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ

Μια βόλτα εκεί που χτυπά δυνατά και ρυθμικά η καρδιά της μεγάλης πριγκίπισσας του Αιγαίου! Ακολουθήστε το «μίτο της Αριάδνης» μέσα στους πεντακάθαρους και ιδιαιτέρως άνετους χώρους του μηχανοστασίου, του πανέμορφου πλοίου της HELLENIC SEAWAYS και ακούστε τον ξεχωριστό ήχο των μηχανών, όπως κατέγραψε η κάμερα του arxipelagos!

Interiors ( Slide Show presentation Full HD

 

 

INTERVIEWS, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

 

 

 

 

Cpt ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ

Μια ξεχωριστή κουβέντα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε με τον Καπετάν Διαμαντή Παπαγεωργίου, Πλοίαρχο του «ΑΡΙΑΔΝΗ», μέσα στην τεράστια γιαπωνέζικη Γέφυρα του χαρισματικού βαποριού.
Ο Cpt Διαμαντής μίλησε στην κάμερα του arxipelagos.com για τις δυνατότητες της «πριγκίπισσας» ΑΡΙΑΔΝΗΣ, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το νέο δυναμικό ρόλο που καλείται να αναλάβει το πλοίο, στις γραμμές του ΒΑ Αιγαίου.

ΛΑΧΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Α’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος που πραγματοποιήσαμε στο πλοίο ΑΡΙΑΔΝΗ της HELLENIC SEAWAYS, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Α’ Μηχανικό του πλοίου, κ. Κωνσταντίνο Λαχανά εκεί ακριβώς όπου χτυπά δυνατά και ρυθμικά η καρδιά του πλοίου, στους μεγάλους, άνετους και προπάντων καλοσυντηρημένους και πεντακάθαρους χώρους των μηχανών. Ο Μαστρό Κώστας με καταγωγή από τη Λαμία της Φθιώτιδας, μεγάλωσε και έζησε στην Κάρυστο. Μας ενημέρωσε για όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του μηχανολογικού τομέα του ΑΡΙΑΔΝΗ, δίνοντας μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε την καρδιά του θαυμαστού πλοίου, που κατασκευάστηκε και παραδόθηκε στην Ιαπωνία το 1996. Απολαύστε λοιπόν μια βόλτα μέσα στα «άδυτα» των χώρων των μηχανών του ΑΡΙΑΔΝΗ, όπως την είδε ο φακός της κάμερας του arxipelagos.com! Το ταξίδι συνεχίζεται στο Αρχιπέλαγος!

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΠΡΟΙΣΤ. ΑΡΧΙΘ/ΠΟΛΟΣ)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΑΔΝΗ

ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

 

 

 

 

 

 

 

Ευχαριστούμε τη HELLENIC SEAWAYS για τη συνεργασία

HELLENIC SEAWAYS, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

 

 

 

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Α’ Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της HELLENIC SEAWAYS, κ. Αντώνη Αγαπητό

Ευχαριστούμε θερμά τους καλούς φίλους από το Πλήρωμα του ΑΡΙΑΔΝΗ:

 

ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΓΕΦΥΡΑΣ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Τον κ. Πλοίαρχο, Cpt. Διαμαντή Παπαγεωργίου Τον κ. Ύπαρχο, Cpt. Παναγιώτη Σκανδαλέλλη Τον Υποπλοίαρχο, κ. Εμμανουήλ Τρασάνη Τους Ανθυποπλοίαρχους κ.κ. Δημήτρη Μπαμπλέκο και Νίκο Πιταούλη Τον Δόκιμο Πλοίαρχο κ. Γεώργιο Αλεξάνδρου,

ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟΥ

ARIADNE ΤΕΑΜ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟΥ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
ARIADNE – ΤΕΑΜ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟΥ

Τον κ. Α’ Μηχανικό, Κωνσταντίνο Λαχανά Τους Β’ Μηχανικούς, κ.κ. Θεόδωρο Παπούλη και Αντώνιο Γκόγκο Τον Προϊστάμενο Ηλεκτρολόγο κ. Εμμανουήλ Κώτσικα για την ιδιαίτερη ξενάγηση στο μηχανοστάσιο Τους Ηλεκτρολόγους κ.κ. Γιάννη Καμίτση και Δημήτρη Βάλβη Και την Δόκιμο Μηχανικό κ. Άννα Μαρκέτου Καθώς και το υπόλοιπο team του μηχανοστασίου

ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ

ΤΕΑΜ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Τον Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο, κ. Ευάγγελο Γιακουμάκη Καθώς και το υπόλοιπο team του ξενοδοχειακού

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ARIADNE Ο Αρχιμάγειρας κ. Εμμανουήλ Παράβαλος με το έμπειρο και «καλλιτεχνικό» team του, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
ARIADNE – Ο Αρχιμάγειρας κ. Εμμανουήλ Παράβαλος με το έμπειρο και «καλλιτεχνικό» team του

Τον Αρχιμάγειρα κ. Εμμανουήλ Παράβαλο και τον Φροντιστή κ. Κωνσταντίνο Βαγγέλη Καθώς και το υπόλοιπο έμπειρο team της κουζίνας

ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΑΜ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

ΤΕΑΜ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

Το Ναύκληρο κ. Δημήτριο Φλάμο και την ομάδα του

Ευχαριστούμε ακόμη το υπόλοιπο Πλήρωμα του ΑΡΙΑΔΝΗ για τη φιλοξενία και τη συμβολή στην πραγματοποίηση του αφιερώματος από το arxipelagos.com

 

Για την πραγματοποίηση του αφιερώματοs συμμετείχαν οι

  • Σίμος Μιχάλογλου : Κάμερα
  • Αντώνης Μέγγουλης: Φωτογράφιση
  • Σίμος Μιχάλογλου : Συνέντευξη
  • Αθανάσιος Αντωνίου: Μετάφραση
  • Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Montage, Computer.

.
Ήταν μια παραγωγή του arxipelagos σε συνεργασία με την Hellenic Seaways

 

Εμφάνισε περισσότερα

Konstantinos Papadopoulos

Το Αρχιπέλαγος είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα. Με χιλιάδες αναγνώστες καθημερινά από όλο τον κόσμο και εκατοντάδες αναδημοσιεύσεις. Στηρίζουμε την ναυτιλία μας , στηρίζουμε την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Enter Captcha Here :

Back to top button