Δελτία τύπουBlog

Ξεπούλημα της περιουσίας του ΝΑΤ καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία

Επανειλημμένες είναι οι καταγγελίες μας για τη λεηλασία της περιουσίας του ΝΑΤ και συνολικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, που αποτελούν κληρονομιά, μέσα από την άγρια εκμετάλλευση των ναυτεργατών, των εργαζομένων και επιδιώκουν να λεηλατήσουν επιχειρηματικοί όμιλοι, Περιφέρειες και Δήμοι.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ), με έκταση 119 στρεμμάτων στα Μελίσσια, που έχει εγκαταλειφθεί με ευθύνη  όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτελεί υποκρισία η δήλωση του υπουργού Εργασίας κ.Χατζηδάκη με αφορμή επίσκεψή του στο ΝΙΕΝ, για την «θλιβερή εικόνα του χώρου»  στην οποία έχει περιέλθει. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η απαξίωση του ΝΙΕΝ, που συνεχίζεται  και από την κυβέρνηση  της ΝΔ, στοχεύει στο ξεπούλημα του και όχι στην αξιοποίησή του για την Δημόσια Υγεία, ιδιαίτερα σε αυτές τις  τραγικές συνθήκες, που αναδείχτηκαν με την έξαρση της πανδημίας COVID-19.

Παραμένει επίκαιρη και επείγουσα η διαχρονική πρόταση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, για τη λειτουργία του ΝΙΕΝ. Να λειτουργήσει και ως Πανεπιστημιακή κλινική με αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα για την έρευνα, την πρόληψη και τη θεραπεία των επαγγελματικών ασθενειών, που δεν υπάρχει στη χώρα μας έως σήμερα.

Απαιτούμε για άλλη μια φορά να καταργηθεί η νομοθεσία που δίνει την δυνατότητα αλλαγής χρήσης και εκποίησης μερικώς ή ολικός του ΝΙΕΝ, να αξιοποιηθεί προς όφελος των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Εμφάνισε περισσότερα

Ομάδα Web

Το Αρχιπέλαγος είναι η πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα γεμάτη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την Ελληνική Ναυτιλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Share This