Αφιερώματα πλοίωνBlog

ΕΓ/ΟΓ ΠΡΕΒΕΛΗΣ – Αφιέρωμα στο πλοίο

Ένα νέο ταξίδι ξεκινά στο Αρχιπέλαγος… ένα ταξίδι ξεχωριστό, μιας και το πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ έχει την τιμητική του αυτή τη φορά.
Για φανταστείτε αυτόν τον ακούραστο εργάτη, που δουλεύει ασταμάτητα τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, με πόση χάρη μπαίνει στα μικρά και γραφικά λιμανάκια της άγονης των Δωδεκανήσων. Και χάρις στον Καπετάνιο και το Πλήρωμά του, τα καταφέρνει λαμπρά!

Η ημέρα 2 Ιανουαρίου του 2012 και ένας καινούριος χρόνος μόλις έχει κάνει το ξεκίνημά του. Ημέρα «χαρά Θεού» και το ΠΡΕΒΕΛΗΣ μεταγγίζεται για τις ανάγκες του για το μακρύ ταξίδι της άγονης. Δίπλα του το «ΜΑΝΤΟΥΔΙ» «φουλάρει» το βαπόρι μας.

PREVELIS 2, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
Η Γέφυρα κλασική, γιαπωνέζικη και μέσα στα κόκκινα! Φαντάζομαι πως το γήπεδο Καραϊσκάκη δεν είναι τόσο πολύ ντυμένο στα ερυθρόλευκα! Και ο Καπετάνιος και οι Αξιωματικοί της Γέφυρας, αλλά και του Μηχανοστασίου, όλοι βαμμένοι στο κόκκινο! Μόνο ο Γιατρός είναι «αλλόθρησκος», γι αυτό και τα πειράγματα πάνω του, αλλά και… στην πόρτα της καμπίνας του, πέφτουν σύννεφο! Βέβαια και εγώ «αλλόθρησκος» είμαι, αλλά μέσα στην κόκκινη φωλιά δεν μίλησα καθόλου!

PREVELIS 2, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Και ήρθε η ώρα για «Πλώρη-Πρύμνη, Μόλα όλα» και ο μεγαλοπρεπής Γιαπωνέζος ξεκίνησε αργά-αργά για την έξοδο του λιμανιού. Στο κόκκινο φανάρι περίμενε το υπόλοιπο team του arxipelagos.com για να τραβήξει φωτογραφίες και να μας αποχαιρετήσει. ο Καπετάν Διαμαντής Παπαγεωργίου χαιρέτησε με μερικούς συριγμούς και ξεχυθήκαμε στο Αρχιπέλαγος!

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΕΒΕΛΗΣ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Ο Πλοίαρχος του πλοίου, Καπετάν Διαμαντής Παπαγεωργίου με καταγωγή από το Μαραθόκαμπο της Σάμου, με μεγάλη ιστορία και πείρα στις ελληνικές άγονες, σε όλο το ταξίδι εντυπωσίαζε εμάς και το φακό μας, με τα παιχνίδια του με το ΠΡΕΒΕΛΗΣ. Γιατί παιχνίδι έμοιαζε η μανούβρα στα χέρια του. Σαν να είχε πάρει ένα συγκρουόμενο αμαξάκι και να το φερνε σβούρα! Και μιλάμε για ένα βαρύ, μονοτίμονο βαπόρι σαν το ΠΡΕΒΕΛΗΣ, το οποίο και είναι αρκετά χτισμένο ώστε να παρασύρεται εύκολα από τον αέρα και χωρίς ισχυρά προπελάκια! Όμως το βαπόρι είχε προσωπική συνομιλία με τον Καπετάνιο του και τον υπάκουγε πιστά, σαν καλο-εκπαιδευμένος σκύλος! Ακόμη μια δυσκολία του βαποριού που αξίζει να αναφέρουμε, είναι ότι δεν υπάρχουν χειριστήρια στις βαρδιόλες και έτσι πρέπει να δίνεται πρώτα η εντολή του Καπετάνιου.

ΧΩΡΟΙ PREVELIS, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Οι εσωτερικοί χώροι του πλοίου ιδιαίτερα άνετοι και ευρύχωροι, καλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες της γραμμής. Μάλιστα υπάρχουν και αρκετοί εσωτερικοί χώροι όπου δεν χρησιμοποιούνται το χειμώνα. Κοιτάζοντας τη ντισκοτέκ του πλοίου, πέρασαν από το μυαλό μου εικόνες από το παρελθόν, όταν το ΠΡΕΒΕΛΗΣ ήρθε το 1994 στην Ελλάδα ως ro-ro και χτίστηκε με πολύ μεγάλη αγάπη και μεράκι από τους Ρεθυμνιώτες με προδιαγραφές κρουαζιερόπλοιου!

Μάλιστα το 1995 όπου η Πάτμος γιόρταζε μια λαμπρή επέτειο της Αποκάλυψης και η καρδιά της Ελλάδας χτυπούσε στο γραφικό νησί, το ΠΡΕΒΕΛΗΣ είχε κληθεί τότε να παρέχει πολύ υψηλές υπηρεσίες κρουαζιέρας, φιλοξενώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τη συνοδεία του και πολλούς ακόμη επισήμους. Αυτή την άιγλη λοιπόν από εκείνα τα περασμένα χρόνια, την αποπνέει ακόμη στην ατμόσφαιρά του το όμορφο ΠΡΕΒΕΛΗΣ. Και μόνο να δει κανείς και να θαυμάσει τις προεδρικές σουϊτες που υπάρχουν και η κάθε μία έχει δικιά της ονομασία από βουνά και τοπία της Κρήτης, θα καταλάβει γιατί αυτό το βαπόρι θα μπορούσε να δουλέψει και σαν κρουαζιερόπλοιο!
Κι αν ακούγεται απίστευτο, ο αδιάψευστος φακός του arxipelagos τα έχει καταγράψει όλα και σας τα παρουσιάζει σε βίντεο και φωτογραφίες!

ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΕΒΕΛΗΣ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΒΟΗΘ ΦΡΟΝΤΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΨΑΛΗΣ-ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ TEAM ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΤΕΑΜ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΕΒΕΛΗΣ

Τι να πούμε και για την κουζίνα του πλοίου, όπου εκεί ο Αρχιμάγειρας κ. Δημήτρης Δημητρίου και το team του μεγαλουργούν γαστρονομικά! Υπέροχες γέυσεις που σε ταξιδεύουν και έτσι συνειρμικά έρχεται στο μυαλό μαζί με τη ναυσιπλοϊα και η… γευσιπλοϊα!!!

Στο εστιατόριο συναντήσαμε και τον Φροντιστή του πλοίου κ. Σπύρο Καψάλη να τρέχει ασταμάτητα για να τα έχει όλα οργανωμένα! Τι να πούμε και για το βοηθό του κ. Νεκτάριο Κόκκινο ο οποίος είναι καλλιτέχνης ο άνθρωπος!!! Το τι καλλιτεχνίες έχει φτιάξει στη διακόσμηση, δεν περιγράφεται! Υπάρχει και σχετική φωτογραφία όπου έχει βγει με τα «δελφίνια» του παρέα με τον Αρχιμάγειρα! Θέλει λέει να φτιάξει κάποια στιγμή και το σήμα του ολυμπιακού!!! Γιατί άραγε;;; Με τέτοιο επίθετο που έχει, μάλλον θα τον συμπαθούν ιδιαιτέρως όλα σχεδόν τα μέλη του Πληρώματος!

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΠΛΗΡΩΜΑ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Πάμε στη ρεσεψιόν, τη βιτρίνα του πλοίου, όπου εκεί με ένα πελώριο χαμόγελο μας υποδέχεται ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κ. Αρτέμιος Δαμίγος ή κ. Μάκης και το team του. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που κρατούν το πλοίο σε τόσο καλή και καθαρή κατάσταση!

Στο κεντρικό Bar του πλοίου συναντάμε τη γλυκήτατη κ. Ελένη Παπαδάκη, η οποία ήδη έχει πάρει το δίπλωμα του Αρχιθαλαμηπόλου! Οπότε της ευχόμαστε πολύ σύντομα να γίνει Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος, γιατί φαίνεται πραγματικά να το αγαπά αυτό που κάνει!

Φεύγουμε και πάμε πίσω, στο κατάστημα του πλοίου, όπου μπορεί κανείς να βρει τα πάντα και σε πάρα πολύ λογικές τιμές! Για τους Καραβολάτρες υπάρχει όλη η ποικιλία με τα καραβολατρικά προϊόντα που βγάζει μόνο η ΑΝΕΚ LINES! Εκεί συναντάμε μια ιδιαίτερα ζεστή και γλυκειά παρουσία, την κ. Πέγκη Χαλκιαδάκη, όπου μας υποδέχεται με χαμόγελο και πολύ πρόθυμα μας βοηθά στις αγορές μας!

Να αναφέρουμε ακόμη τον κ. Νικόλαο Πατούχα, Προσωπικό Θαλαμηπόλο του κ. Πλοιάρχου, ο οποίος μας βοήθησε σε πολλά θέματα και η φιλοξενία του στο πλοίο, ιδιαίτερα ζεστή!
Το βαπόρι πλησιάζει στη Μήλο, είναι απόγευμα και ο Ήλιος έχει πάρει την παλέτα με όλα τα χρώματα του και δημιουργεί παραδεισένιες εικόνες ανοιχτά της Αντίμηλου.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
ο Καπετάν Απόστολος Χατζηνικολάου,

Στη Γέφυρα βρίσκεται ο Καπετάν Απόστολος Χατζηνικολάου, Υποπλοίαρχος, με καταγωγή από τον όμορφο Βόλο.
Σε λίγη ώρα έρχεται και ο Καπετάν Διαμαντής με τον κ. Ύπαρχο, τον Καπετάν Βαγγέλη Στουραίτη με καταγωγή από την Αμάρυνθο της Έυβοιας, για την προσέγγιση στη Μήλο.

Με αφορμή μια κουβέντα μου στον Καπετάνιο για τη θέση του Ύπαρχου την ώρα του ρεμέτζου, π.χ. στα κυκλαδίτικα πλοία ο Ύπαρχος βρίσκεται στο ρεμέτζο της πρύμνης, ο Καπετάνιος δίνει στον Καπτά Βαγγέλη τα χειριστήρια και έτσι αναλαμβάνει εκείνος να δέσει το καράβι στο λιμάνι του Αδάμαντα! Πραγματικά το έδεσε σε χρόνο dt με υπέροχη μαεστρία και προσεχτικές-χειρουργικές κινήσεις, φέρνοντας τον καταπέλτη ακριβώς πάνω στο ντόκο κατά τη διάρκεια του στριφογυρίσματος του βαποριού, κάνοντας το μεγάλο του δάσκαλο, τον Καπετάν Διαμαντή να νιώθει για ακόμη μια φορά υπερήφανος!

Στουραΐτης, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
Cpt Βαγγέλης Στουραΐτης

Και δεν είναι μόνο ο Καπετάν Βαγγέλης που έχει πάρει σημαντικά πράγματα από τον Καπετάν Διαμαντή.Ο Καπετάν Διαμαντής Παπαγεωργίου, αν και νέος σχετικά ακόμη στην ηλικία, το 1967 έχει γεννηθεί, είναι από μόνος του μια ολόκληρη σχολή Καπεταναίων!

Οι Καπαταναίοι που περνούν από τα «χέρια» του Καπετάν Διαμαντή, μπορούν ανά πάσα στιγμή να βάλουν το καράβι στο λιμάνι, είτε είναι Ύπαρχοι, είτε Υποπλοίαρχοι και όχι μόνο! Είναι σπουδαίο αυτό που κάνει, γιατί αν θεωρηθεί η Ναυτοσύνη τέχνη, τότε η τέχνη θα πρέπει να μεταγγίζεται το γρηγορότερο και σωστά σε νέα άτομα. Ο καλός τεχνίτης, είναι αυτός που εκτός από το να είναι άριστος στη δουλειά του, διδάσκει την τέχνη του σωστά και στους νεότερους μαθητευόμενους.

Και ο Καπτά Διαμαντής γνωρίζει και ασκεί άριστα την τέχνη. Το να βάζει τόσο μεγάλο πλοίο σε τόσο μικρά και αφιλόξενα λιμάνια, με όλους τους καιρούς και να μην έχει χαθεί μέχρι στιγμής καμιά προσέγγιση, είναι κάτι που απαιτεί γνώση, ταλέντο, μεράκι και ουκ ολίγες φορές και τόλμη. Πολλά περισσότερα μας διηγείται ο ίδιος ο Καπετάνιος, on camera στις συνεντεύξεις που μας παραχώρησε αποκλειστικά και μπορείτε να απολαύσετε από το arxipelagos.

PREVELIS, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Το αναγνωρίζουν όλο αυτό οι κάτοικοι της άγονης και το εκτιμούν. Για αυτούς ο Καπετάνιος και το Πλήρωμα του ΠΡΕΒΕΛΗΣ, είναι οι άνθρωποί τους. Που έστω και για λίγο θα μεταφέρουν στο νησί τους τον πολιτισμό, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα γράμματα, τον γιατρό, αλλά κυρίως τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Και έτσι το ΠΡΕΒΕΛΗΣ γίνεται σημαντικό μέρος της ζωής τους, της καθημερινότηητας των άγονων νησιών, της Κάσου, της Καρπάθου και της Χάλκης. Είναι ένα δεύτερο σπίτι που όταν μπαίνει σφυρίζοντας στο λιμάνι τους, προκαλεί τρελά σκιρτήματα στην καρδιά και η ελπίδα γεννιέται για ένα νέο, ένα καλό μαντάτο, τα αγαθά που περιμένουν και βέβαια τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

ΠΡΕΒΕΛΗΣ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Ο Καπετάνιος, ο Ύπαρχος, ο Ά Μηχανικός, ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος και το υπόλοιπο Πλήρωμα το νιώθουν αυτό βαθειά μέσα τους, γι αυτό και η Γέφυρα και το υπόλοιπο βαπόρι είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι και ζεστοί χώροι για όλους τους κατοίκους των νησιών.
Επόμενοι σταθμοί του δρομολογίου μας είναι η ξεχωριστή Σαντορίνη και το κοσμοπολίτικο Ηράκλειο. Στο Ηράκλειο το πλοίο κάθησε αρκετή ώρα και πλαγιοπρυμοδέτησε και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στο Πλήρωμα της Κουβέρτας να φρεσκάρει και να βάψει την αριστερή πλευρά του πλοίου.
Επιστρέφοντας μετά από μία ημέρα το ΠΡΕΒΕΛΗΣ θα δέσει με τον ίδιο τρόπο, αλλά με τη δεξιά πλευρά, ώστε να φρεσκαριστεί και η άλλη μεριά!

Μετά το Ηράκλειο σειρά είχε η Σητεία και το χάραμα μας βρήκε να πλησιάζουμε τη μακρινή Κάσο. Στη Γέφυρα ο Καπετάν Σταύρος Γρηγοράκος, Υποπλοίαρχος, με καταγωγή από την όμορφη Λακωνία και μακρά πορεία στην Ακτοπλοία ως Ασυρματιστής και μάλιστα με πολλά χρόνια καριέρας στο υπέροχο ΕΞΠΡΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑ!
Μπαίνοντας στην Κάσο, ο Καπετάν Διαμαντής για άλλη μια φορά μας εντυπωσίασε κάνοντας δεξιόστροφη μανούβρα, εκμεταλλευόμενος κάποια ιδιαιτερότητα στις προπέλες του, την εξωστρέφεια, έτσι την ώρα της δεξιάς στροφής είχε κράτει τη δεξιά και ανάποδα την αριστερή!

PREVELIS 7, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
Η φιλόξενη Γέφυρα του ΠΡΕΒΕΛΗΣ

Το πλοίο έδεσε για ακόμη μια φορά χειρουργικά και μαζί με τους λιγοστούς επιβάτες που επιβιβάστηκαν.
Φέυγοντας από την Κάσο, γραμμή για το πρώτο λιμάνι της Καρπάθου, τα Πηγάδια.
Στη Γέφυρα συναντήσαμε ακόμη τον Καπετάν Μάρκο Γουρδομιχάλη, Υποπλοίαρχο καθώς και τη Β΄ετή Δόκιμο Πλοίαρχο κ. Σοφία Μαρκουλάκη. Ιδιαίτερα τυχεροί και οι δύο να βρίσκονται σε ένα τέτοιο ξεχωριστό βαπόρι, με τόσο καλό και ζεστό κλίμα μεταξύ των μελών του Πληρώματος.
Μετά την Κάρπαθο σειρά είχε η γραφική και άγρια σε ομορφιά Χάλκη! Εκεί με μια πάρα πολύ εντυπωσιακή μανούβρα όπου καταγράφηκε σε βίντεο και έτσι θα μείνει για πάντα στην ιστορία, ο Καπετάν Διαμαντής μας έκοψε την ανάσα!!! Η πλώρη του βαποριού έγινε σχεδόν ένα με τα σπίτια που βρίσκονται άκρη-άκρη στην παραλία! Η αποστολή του arxipalagos.com αποβιβάστηκε στο πανέμορφο νησί, με σκοπό να καταγράψει φωτογραφίες και βίντεο από την αναχώρηση του ΠΡΕΒΕΛΗΣ για Ρόδο, αλλά και τον ερχομό του ύστερα από 5 ώρες, το απόγευμα. Πραγματικά το ΠΡΕΒΕΛΗΣ είναι τόσο όμορφο, που στολίζει το λιμάνι!
Κι έτσι το απόγευμα καταγράψαμε πανέμορφες εικόνες, με το λατρεμένο καράβι να μπαίνει σφυρίζοντας και να ξεσηκώνει όμορφα την ηρεμία του γραφικού λιμανιού της Χάλκης!

Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, το δρομολόγιο περιελάμβανε τους ίδιους σταθμούς από όπου ήρθαμε. Πηγάδια Καρπάθου, Κάσος, Σητεία, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Μήλος και τελικός προορισμός ο Πειραιάς.
Στην Κάσο κατεβάινοντας κάτω στον καταπέλτη και καταγράφοντας σε βίντεο την ώρα που έρχεται ο καταπέλτης ακριβώς πάνω από το ντόκο, οι εικόνες είναι απίστευτες, καθώς μαζί με τον καταπέλτη κατεβαίνει και ο κάμεραμαν της αποστολής! Κι αυτές τις εικόνες αυτές έχετε την ευκαιρία να τις απολαύσετε αποκλειστικά από το arxipalegos.

ΚΑΝΕΛΟΣ Α ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΝΕΛΟΣ – Α’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Το βράδυ φάγαμε με τον Α’ Μηχανικό τον κ. Σπύρο Κανέλο και μιλήσαμε για τι άλλο; για τα καράβια! Μας μίλησε για τα πολλά χρόνια που έχει εργαστεί στα ποντοπόρα! Και το τόνιζε συχνά! Ότι έχει κάνει κυρίως σε ποντοπόρα. Στην ακτοπλοία έχει περίπου 3,5 χρόνια, όσο και ο καιρός που βρίσκεται στο ΠΡΕΒΕΛΗΣ. Κατάγεται από το όμορφο νησί του Ιονίου, την Ιθάκη.
Το ξημέρωμα μας βρίσκει νότια ανοιχτά της Σαντορίνης! Η θάλασσα πιο ήρεμη από ποτέ, σαν να κοιμάται ακόμη από τη νύχτα. Ούτε ο Ήλιος έχει ξυπνήσει ακόμη, όμως τα πάντα είναι φωτεινά με μωβ, ροζ και πορφυρές αποχρώσεις. Όλα δείχνουν ότι ο Ήλιος θα ξυπνήσει όπου να ναι για τα καλά και θα αρχίσει να ανηφορίζει τον ουρανό. Και έτσι γίνεται σε λίγα λεπτά και τα πάντα λούζονται με ζωντανό φως και η μέρα αποκτά μια παραπάνω αισιοδοξία! Το ΠΡΕΒΕΛΗΣ ακούραστα όπως έχει συνηθίσει τόσα χρόνια, ανηφορίζει κι αυτό, το δρόμο της επιστροφής! Τόσα χρόνια ακούραστα, φορτωμένο με δύσκολα δρομολόγια και το συμπαθέστατο βαποράκι δεν παραπονέθηκε ποτέ! Γιατί είναι γερής κράσης κατασκευή και αξιόπιστο καράβι!

ΤΕΑΜ ΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟΥ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
Tο team του Μηχανοστασίου

Είχαμε την τιμή να φιλοξενηθούμε από τον Α΄ Μηχανικό, Μαστρό Σπύρο Κανέλο, στο «άβατον» του Μηχανοστασίου και να δούμε από κοντά και να καταγράψουμε το stand-by στη Σαντορίνη! Εκεί συναντήσαμε ακόμη τον Προϊστάμενο Ηλεκτρολόγο κ. Ανδρέα Βίλλιο, τον ΑΒ΄Μηχανικό Μαστρό Μιχάλη Μπουσμπουκέα, τους Β’ Μηχανικούς κ.κ. Νικόλαο Μαστρονικόλα και Αθανάσιο Λέκκα και το Γ’ Μηχανικό κ. Ευθύμιο Καλαφάτη. Ακολούθησε ξενάγηση σε όλους τους «υποθαλάσσιους» χώρους του ΠΡΕΒΕΛΗΣ!

Στουραΐτης 2, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
Cpt Βαγγέλης Στουραΐτης

Ανεβαίνοντας πάνω συναντήσαμε ξανά τον κ. Ύπαρχο τον Καπετάν Βαγγέλη Στουραίτη, ο οποίος μας παραχώρησε συνέντευξη on camera, που θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε στο arxipalagos.com και μας μίλησε για τα καράβια της καριέρας του, για το συναισθηματικό του δέσιμο με την Έυβοια όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και τους μεγάλους του δασκάλους, τον Καπετάν Διαμαντή Παπαγεωγίου και τον Καπετάν Δημήτρη Λαδά.

ΚΟΥΒΕΡΤΑΣ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
Tο team του καταστρώματος

Μεταξύ Σαντορίνης και Μήλου, σειρά είχε ένας καφές κάτω από τον «Πλάτανο»!!! «Πλάτανος» ονομάζεται ένα άτυπο καφενείο που έχει δημιουργήσει το Πλήρωμα της κουβέρτας για να ξεκουράζεται όταν δεν έχει εργασία. Ένα πλαστικό τραπέζι, μερικές πλαστικές καρέκλες και θέα το απέραντο γαλάζιο! Ο «Πλάτανος» είναι μια κλίμακα που απλώνεται προς τα απάνω καταστρώματα! Συναντηθήκαμε για φωτογράφηση μέσα στο ευρύχωρο γκαράζ του πλοίου! Συγνώμη παιδιά αλλά η φωτογραφία που σας τράβηξα με τον κ. Ύπαρχο δεν βγήκε καθαρή! Οι δικές σας καλές βγήκαν! Στον «Πλάτανο» λοιπόν μας υποδέχτηκε κ. Στέλιος Μαυριανός, Ναύκληρος, κ. Ραφαήλ Σταυρινός, Υποναύκληρος, κ. Κώστας Στεφανιάς, Υποναύκληρος με το υπόλοιπο team τους! Συζητήσαμε για τι άλλο; πάλι για τα καράβια!!! Ήταν μια ξεχωριστή κουβεντούλα! Σας ευχαριστούμε!!!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ Α ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΚΙΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
O κ. Δημήτρης Ψυχογιός και ο κ. Ευγενείας Δόκιμος Λογιστής

Σειρά είχε το Λογιστήριο, όπου εκεί μας υποδέχτηκαν οι κ.κ. Δημήτρης Ψυχογιός Λογιστής Α’, Μαρία Σάββα Λογιστής Β’ και Παναγιώτης Ευγενείας Δόκιμος Λογιστής. Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια παιδιά με καλά ταξίδια!
Για μιάμιση ώρα ακολούθησε αποκλειστική συνέντευξη με τον μοναδικό Καπετάνιο, το «διαμάντι» της ακτοπλοίας, τον Καπετάν Διαμαντή, να φορά την ερυθρόλευκη φανέλα, μέσα στη καμπίνα του! Θα απολαύσετε τον υπέροχο λόγο του για την ξεχωριστή καριέρα του! Μιλά τόσο ζωντανά, που νιώθεις πως βρίσκεσαι εκεί, δίπλα του και τον ακούς!
Μετά τη Μήλο, όλα μπήκαν στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του ταξιδιού μας!

PREVELIS 1, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Φτάνοντας στον Πειραιά η μία κάμερα του arxipelagos στάθηκε στο κοράκι της πλώρης του ΠΡΕΒΕΛΗΣ και ακόμη μία κάμερα είχε στηθεί πάνω στο ΕΛΥΡΟΣ! Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν ασύλληπτες! Ο Καπετάν Διαμαντής Παπαγεωργίου, ο μάγος της μανούβρας, έκανε πάλι τα μαγικά του! ξυστά πέρασε η πλώρη μας από το ΕΛΥΡΟΣ και καταγράψαμε υπέροχες εικόνες, που μπορείτε να απολαύσετε αποκλειστικά και μόνο από το arxipelagos.com! Γιατί όπως η ANEK LINES, έτσι και το arxipelagos.com γνωρίζει να σας ταξιδεύει καλύτερα και είναι πάντοτε παντού!!!

ΠΡΕΒΕΛΗΣ 2, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Ευχαριστούμε τον Πλοίαρχο του ΠΡΕΒΕΛΗΣ, Καπετάν Διαμαντή Παπαγεωργίου για τις ξεχωριστές στιγμές που μας έδωσε τη δυνατότητα να ζήσουμε, να τραβήξουμε, όπως επίσης και για τις σημαντικές στιγμές από τη ζωή του που μοιράστηκε μαζί μας, σαν να γνωριζόμασταν πολλά χρόνια!

Αμέτρητα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Ύπαρχο, Καπετάν Βαγγέλη Στουραίτη, στον Α’ Μηχανικό Μαστρό Σπύρο Κανέλο, στον Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο κ. Αρτέμιο Δαμίγο, σε όλους τους Αξιωματικούς της Γέφυρας, του Μηχανοστασίου και του Λογιστηρίου καθώς και στα Πληρώματα της Μηχανής, της κουβέρτας και του ξενοδοχειακού, για την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγματοποίηση του αφιερώματος στον ακούραστο εργάτη της Άγονης, ΠΡΕΒΕΛΗΣ!

PREVELIS, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Σας ευχόμαστε καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες!

Ευχαριστούμε θερμά για την παροχή αδείας για την πραγματοποίηση αυτού του αφιερώματος και τη συνεργασία, τη διοίκηση της ΑΝΕΚ, το διευθύνοντα σύμβουλο κ.Γιάννη Βαρδινογιάννη και τους αρχιπλοίαρχους, κ.Σταύρο Αγγελιδάκη και τον DPA/ CSO, κ.Πέτρο Χατζηδάκη. Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πολύτιμη βοήθεια τους, την κυρία Νικολέτα Κανατάκη, τη διεύθυνση του τμήματος Μάρκετινγκ, κυρία Ειρήνη Σίμου και την κυρία Άννα Νικολακάκη.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

M/F «PREVELIS» ΑΦΙΞΟ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

 

M/F «PREVELIS» Moments Travel

 

INTERVIEWS, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

 

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ :Cpt ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ :Cpt ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΥΡΑΙΤΗΣ, ΥΠΑΡΧΟΣ

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΕΒΕΛΗΣ

ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

 

 

 

 

 

 

Για την πραγματοποίηση του αφιερώματοs συμμετείχαν οι

  • Σίμος Μιχάλογλου, Λίνα Ζαφείρη:  Κάμερα
  • Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Φωτογράφιση
  • Σίμος Μιχάλογλου:  Συνέντευξη
  • Λίνα Ζαφείρη :  Σημειώσεις
  • Αθανάσιος Αντωνίου:  Μετάφραση
  • Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Montage, Computer. Graphics Animation,
Εμφάνισε περισσότερα

Ομάδα Web

Το Αρχιπέλαγος είναι η πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα γεμάτη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την Ελληνική Ναυτιλία.

Σχετικά άρθρα

Ένα σχόλιο

  1. Γεια σας θα ήθελα να μάθω εάν έχετε αφιέρωμα για το blue horizon της Blue star ferries (attica group)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Enter Captcha Here :

Back to top button