ΚρουαζιέραBlog

Για το τελευταίο ταξίδι το Ατλαντίς

Ένα όμορφο κλασικό βαποράκι της δεκαετίας του '70 με αρμονικές ναυπηγικές γραμμές

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στο τελευταίο ταξίδι για το όμορφο βαποράκι του 1972, το οποίο νωρίτερα ξεκίνησε για τα διαλυτήρια Aliaga στα μικρασιατικά παράλια, ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ Christos XL του Spanopoulos Group.

Ο λόγος για το τουριστικό πλοίο Atlantis ( IMO 7214545 ), το οποίο ναυπηγήθηκε με το όνομα Helgoland το 1972 στα ναυπηγεία HDW στο Κίελο της Γερμανίας. Το μήκος του είναι 76,03 μέτρα, πλάτος 12,06 μέτρα και το βύθισμα 3,44 μέτρα, ενώ η χωρητικότητα του σε επιβάτες ανέρχεται στα 1000 άτομα περίπου.

Το γνωρίσαμε πρώτη φορά στο λιμάνι της Κισσάμου όπου βρισκόταν δεμένο από τον Απρίλιο του 2017, καθώς είχε αγοραστεί από την Κρητική εταιρεία Κοινοπραξία Ν.Ε. Cretan Daily Cruises με έδρα τα Χανιά, για ημερήσιες εκδρομές στους κοντινούς τουριστικούς προορισμούς του νομού Χανίων, που όμως δεν πραγματοποίησε ποτέ.

Το Σεπτέμβριο του 2019 ήρθε ρυμουλκούμενο στο νέο μώλο Δραπετσώνας, ενώ λίγες ημέρες μετά μεθόρμησε στο Πέραμα για εργασίες επισκευών με πλάνο να ταξιδέψει, ένα πλάνο που δυστυχώς εγκαταλείφθηκε σύντομα λόγω πολλών μηχανικών προβλημάτων. Φέτος τον Αύγουστο μεθόρμησε στο χώρο των ναυπηγείων του Ομίλου Σπανόπουλου με σκοπό να φύγει για διάλυση.

Ετικέτες
Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close