Δελτία τύπουBlog

Απίστευτη αθλιότητα της κυβέρνησης κατά των Ναυτεργατών Πήραν πίσω τα 800 ευρώ που οι ίδιοι νομοθέτησαν

Δελτίο Τύπου

Η αδιαφορία και η αδράνεια της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπηρεσιών στην καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης έχει χτυπήσει προ πολλού κόκκινο, χωρίς κανείς να ευαισθητοποιείται (ο λόγος για την έκτακτη αποζημίωση των μηνών Μάη – Ιούνη 2020).

Και το χειρότερο είναι ότι αυτή η καθυστέρηση αφορά μόνο τους Ναυτεργάτες!!!! Εκεί στην κυβέρνηση και στα αρμόδια υπουργεία (Εργασίας – Ναυτιλίας και Οικονομικών) δεν αντιλαμβάνονται με τίποτα ότι και αυτά τα ψίχουλα των 534 € αποτελούν όρο για την επιβίωση των Ναυτεργατών και των οικογενειών τους.

Η αναστολή της σύμβασης λόγω της υγειονομικής κρίσης αφορά χιλιάδες Ναυτεργάτες των οποίων έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας από το Μάρτη του 2020.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες (σχεδόν σε καθημερινή βάση) παρεμβάσεις μας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον, αλλά τις συνέπειες τις υφίστανται Ναυτεργάτες, οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης.

Παράλληλα με τα παραπάνω, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η ΠΕΝΕΝ ήταν το μοναδικό ναυτεργατικό σωματείο που διεκδίκησε το ποσόν της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης να ανέλθει στο ύψος του μισθού των νεοεισερχομένων Ναυτεργατών, σύμφωνα με τη ΣΣΕ της ακτοπλοΐας. Το Υπουργείο Ε. Ν. έκανε μερικώς αποδεκτό το αίτημα της ΠΕΝΕΝ, και καθόρισε το ύψος της ενίσχυσης για κάθε έναν από τους μήνες Μάη και Ιούνη 2020 στο ποσό των 800€.

Ακολούθως προχώρησαν οι συναρμόδιοι Υπουργοί Ναυτιλίας και Εργασίας στην υπογραφή της ΚΥΑ 2242.10/32718/2020, προσθέτοντας το άρθρο 4 στην προηγούμενη υπ’ αριθμόν 2242/10/21372/2020 (2/4/2020), η οποία με τη σειρά της δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2209 τεύχος Β στις 6/6/2020. Με το άρθρο 4 προστέθηκε η εξής διάταξη: “οι ναυτικοί της περ. Α, της παρ. 1 του άρθρου 1, για χρονικό διάστημα 30 ημερών και της περ. Β, της παρ. 1, του άρθρου 1, λαμβάνουν ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800€.

Τελικά το αναφερόμενο ποσόν ουδέποτε καταβλήθηκε ή πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ναυτεργατών. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και έως τώρα (6/8/2020), οι δικαιούχοι Ναυτεργάτες δεν έχουν πάρει ούτε τα 534 €, προκαλώντας με το τρόπο αυτό την έντονη και απολύτως δικαιολογημένη αγανάκτηση τους.

Η πρωτοφανής αυτή κυβερνητική αθλιότητα ολοκληρώνεται στο προχθεσινό φορολογικό νομοσχέδιο (Ν. 4714 άρθρο 23. ΦΕΚ τεύχος β 3243/4/8/2020. Αριθμός ΚΥΑ 32988 άρθρο 1,παρ.5.), στο οποίο επανέρχεται το ποσόν των 534 € για τους

Ετικέτες
Εμφάνισε περισσότερα

Ομάδα Web

Το Αρχιπέλαγος είναι η πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα γεμάτη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την Ελληνική Ναυτιλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close