ΚρουαζιέραBlog

Αντιδράσεις από την απαγόρευση κατάπλου κρουαζιεροπλοίων σε ελληνικά λιμάνια

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κόντες εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την απαγόρευση κατάπλου των κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια του Πειραιά

Αναστάτωση και έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε η απόφαση  για απαγόρευση κατάπλου κρουαζιερόπλοιων σε ελληνικά λιμάνια. Τα πλοία δεν μπορούν να πάρουν ούτε προμήθειες αν και το είχαν προγραμματίσει εδώ και καιρό.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κόντες επισημαίνει:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την άρνηση των Λιμενικών Αρχών τελευταία στιγμή, για κρουαζιερόπλοια να προσεγγίσουν σε Ελληνικούς λιμένες, έστω και χωρίς επιβάτες.

Αυτό το γεγονός του αιφνιδιασμού δεν συμβαίνει σε άλλη χώρα και μάλιστα ναυτιλιακή όπως η Ελλάδα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ακόμα και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, είχε προβλεφθεί για τα κρουαζιερόπλοια να προσεγγίζουν χωρίς επιβάτες αλλά μόνο με μειωμένο αριθμό πληρώματος και φυσικά με αρνητικά αποτελέσματα μετρήσεων του COVID – 19» και συνεχίζει:

-Η  απόφαση δεν δικαιολογείται, τη στιγμή που δεν υπάρχουν κρούσματα στα πληρώματα των κρουαζιεροπλοίων και οι περιορισμοί θα μπορούσαν να αφορούν την απαγόρευση εξόδου των πληρωμάτων στα λιμάνια προσεγγίσεως.

-Τα προαναφερόμενα πλοία αναπτύσσουν δραστηριότητες με τις προμήθειές των, τις εργασίες επισκευών και συντηρήσεων, εκτελούν τις αναγκαίες επιθεωρήσεις από το πλούσιο δίκτυο νηογνώμων στον Πειραιά, καταβάλλουν τέλη στους λιμένες, που την περίοδο αυτή υπάρχει μεγάλη ανάγκη στα έσοδα των Φορέων διαχείρισης, προκειμένου για σοβαρά και επείγοντα έργα.

– Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο προγραμματισμός αυτών των πλοίων είχε γίνει σε χρόνο που προβλέπεται και είχαν εγκριθεί οι αφίξεις τους και οργανωθούν οι προμήθειές τους, με αποτέλεσμα πλοία να έχουν εφόδια μόνο για λίγες ημέρες” και καταλήγει επισημαίνοντας:

Λυπούμεθα πραγματικά για τέτοιες αποφάσεις που δίνουν την εντύπωση ότι παίρνονται αβασάνιστα, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι, με την επανέναρξη των δρομολογίων αυτού του κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού, θα υπάρξει προσφορά με τα ποικίλα οφέλη όπως προαναφέρεται.

Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο μετάδοσης του COVID – 19, θα θέλαμε να τονίσουμε, για μία ακόμη φορά ότι, τα πλοία αυτά έχουν την πλέον ιατρική και νοσηλευτική υποστήριξη στο πλοίο με εξειδικευμένο προσωπικό και άριστες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις, σε επίπεδο ιδιωτικών ιατρικών κέντρων.

Τέλος, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους αρμόδιους Κυβερνητικούς Φορείς, να δουν το θέμα αυτό με ιδιαίτερη προσοχή, κατ’ αρχάς από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για θέματα COVID, ώστε να συλλέγονται προηγουμένως όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν τα θέματα σε πρακτική βάση, για να οδηγούνται τα πράγματα σε Αποφάσεις με αντικειμενικό και σωστό τρόπο και να μην επιφέρουν, χωρίς λόγο, αναστάτωση στον κλάδο αυτό του θαλάσσιου τουρισμού που τόσο πλήττεται σήμερα από την πανδημία».

 

πηγή: newmoney.gr

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Share This