BlogΔελτία τύπου

Ανεκ lines – Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο με την CSI INSTITUTE

Την ημερίδα που απευθυνόταν σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον εκατοντάδες μαθητές

Η ΑΝΕΚ LINES και το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI INSTITUTE), με αίσθημα ευθύνης,  συνδιοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία, την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στο Σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο  της ΑΝΕΚ στα Χανιά, την 2η Διαδραστική Ημερίδα με θέμα την “Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο”.

Την ημερίδα που απευθυνόταν σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου . Επίσης, το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας κλπ.

Η Ανεκ Lines και το Csi Institute συνοδοιπόροι & στην 2η ημερίδα για το ασφαλές διαδίκτυο (7)
αθλητής υπεραποστάσων Μάριος Γιαννάκου εστιάζοντας στη δύναμη του αθλητικού ιδεώδους έναντι του διαδικτυακού εθισμού

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES Γιώργος Κατσανέβακης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και υπογράμμισε: «Με ευθύνη και φροντίδα για τα παιδιά μας, πραγματοποιούμε τη δεύτερη κατά σειρά ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Οφείλουμε όλοι να ενημερωνόμαστε, να ενημερώνουμε και να μοιραζόμαστε τους τρόπους εκείνους που εξασφαλίζουν ότι οι νέοι χειρίζονται ορθά το διαδίκτυο. Σας διαβεβαιώνω ότι η ΑΝΕΚ LINES θα στέκεται αρωγός και συνοδοιπόρος με όσα μέσα διαθέτει, σε κάθε προσπάθεια που διασφαλίζει το μέλλον των παιδιών μας».

Ο Αντιστράτηγος εα ΕΛΑΣ και Πρόεδρος του CSI Institute,  Μανώλης Σφακιανάκης, αποτέλεσε για μία ακόμα φορά τον βασικό εισηγητή.

Η Ανεκ Lines και το Csi Institute συνοδοιπόροι & στην 2η ημερίδα για το ασφαλές διαδίκτυο (6)
Αναμνηστική φωτογραφία εκπαιδευτικών και μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια Μανώλη Σφακιανάκη (τέταρτος από δεξιά) και τον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ LINES Γιώργο Κατσανεβάκη (έκτος από δεξιά)

Ο κος Σφακιανάκης έχοντας διαχειριστεί και διαλευκάνει χιλιάδες υποθέσεις που αφορούν στον κυβερνοέγκλημα ενημέρωσε με αξιοπιστία εκπαιδευτικούς και μαθητές, για ζητήματα ασφαλούς πλοήγησης και υπεύθυνης διαχείρισης του διαδικτύου, καθώς και για θέματα σωστής χρήσης της τεχνολογίας. Παράλληλα, προανήγγειλε νέες επιστημονικές μεθόδους καταπολέμησης του bullying και δήλωσε «Ευχαριστούμε θερμά την Διοίκηση της  ΑΝΕΚ LINES που στηρίζει για μία ακόμα φορά την προσπάθειά μας και στέκεται στο πλευρό μας όχι μόνον σ’ αυτήν την ημερίδα, αλλά και στις άλλες που θα ακολουθήσουν” .

Η Ανεκ Lines και το Csi Institute συνοδοιπόροι & στην 2η ημερίδα για το ασφαλές διαδίκτυο (5)
Πριν την έναρξη της ημερίδος ο Πρόεδρος του CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης (πρώτος από δεξιά) συζητάει για την ασφάλεια στο διαδίκτυο με τον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ Γιώργο Κατσανεβάκη (δεύτερο από δεξιά), τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη (δεύτερος από αριστερά) και τον Γ.Γραμματέα του Δήμου Χανίων Γιώργο Φραγκιαδάκη (πρώτο από αριστερά)

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η Κλινική Εγκληματολόγος και Διευθύντρια του CSI Institute, Kαλλιόπη Ιωάννου, η οποία ανέλυσε φαινόμενα όπως το cyberbullying, ο διαδικτυακός εθισμός και η εκδικητική πορνογραφία, τα οποία απασχολούν ιδιαίτερα την online κοινότητα το τελευταίο διάστημα.

Η Ανεκ Lines και το Csi Institute συνοδοιπόροι & στην 2η ημερίδα για το ασφαλές διαδίκτυο (4)
Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES Γιώργος Κατσανεβάκης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στο σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της εταιρείας τόνισε ότι η ΑΝΕΚ θα στηρίζει ως αρωγός κάθε προσπάθεια, όπως οι ημερίδες για την ορθή χρήση του διαδικτύου, που διασφαλίζει το μέλλον των παιδιών μας.

Ακολούθησε η ομιλία του αθλητή υπεραποστάσεων, Μάριου Γιαννάκου, που κέρδισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κοινού. Επισημαίνουμε ότι κος Γιαννάκου, καπνιστής και υπέρβαρος (έως και πριν 5 χρόνια) έχει κατορθώσει αλλάζοντας τρόπο ζωής, να μετέχει στους δυσκολότερους παγκοσμίως αγώνες, όπως αυτός της Αρκτικής, όπου τερμάτισε με μόλις 14 άτομα, από 55 συμμετέχοντες, διανύοντας 150 χιλ. στους -30 βαθμούς Κελσίου, άυπνος.

Η Ανεκ Lines και το Csi Institute συνοδοιπόροι & στην 2η ημερίδα για το ασφαλές διαδίκτυο (3)
Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute) Μανώλης Σφακιανάκης, (δεύτερος από δεξιά) μιλώντας στους μαθητές για τους τρόπους ασφαλής διαδικτυακής πλοήγησης. Δίπλα του (από αριστερά) ο αθλητής υπεραποστάσων Μάριος Γιαννάκου. Πρώτη από δεξιά η Κλινική Εγκληματολόγος και Δ/ντρια του CSI Institute, Kαλλιόπη Ιωάννου και (πρώτη) από αριστερά η Άννα Νικολακάκη του Τμήματος Χορηγιών της ΑΝΕΚ LINES

Ο διεθνώς  πλέον διακεκριμένος αθλητής,  αναφέρθηκε στον Διαδικτυακό Εθισμό, ένα θέμα με μεγάλες προεκτάσεις στις μέρες μας, προβάλλοντας στον αντίποδα την αξία του αθλητισμού στη ζωή και την καθημερινότητα των νέων.

Η Ανεκ Lines και το Csi Institute συνοδοιπόροι & στην 2η ημερίδα για το ασφαλές διαδίκτυο (2)
“Σήμερα δίνουμε τρόπους για να γεφυρώνουμε σχέσεις», ανέφερε η Κλινική Εγκληματολόγος και Δ/ντρια του CSI Institute, Kαλλιόπη Ιωάννου(πρώτη από δεξιά). Δεύτερος από δεξιά ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute) Μανώλης Σφακιανάκης και δίπλα του (από αριστερά) ο αθλητής υπεραποστάσων Μάριος Γιαννάκου. Πρώτη από αριστερά η Άννα Νικολακάκη του Τμήματος Χορηγιών της ΑΝΕΚ LINES

Σημειώνεται, ότι οι μαθητές που παρακολούθησαν την ημερίδα, ήταν  από το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, το 6ο Γυμνάσιο Χανίων και το 4 ΓΕΛ Χανίων & εξέφρασαν το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους μέσα από δεκάδες γραπτές και προφορικές ερωτήσεις αναφορικά με την ασφαλή διαδικτυακή πλοήγηση.

Η Ανεκ Lines και το Csi Institute συνοδοιπόροι & στην 2η ημερίδα για το ασφαλές διαδίκτυο (1)
Εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Ν.Χανίων και του Ν. Ρεθύμνου παρακολουθούν με ενδιαφέρον όλα όσα αφορούν στην ορθή χρήση του διαδικτύου

Πολύτιμους υποστηρικτές για την υλοποίηση της δράσης αποτέλεσαν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η  Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας και το “Όλοι Μαζί Μπορούμε”.

Η ΑΝΕΚ LINES, με ευθύνη απέναντι στους νέους του τόπου, στηρίζει με όσα μέσα διαθέτει κάθε ενέργεια που έχει στόχο την ορθή και αξιόπιστη ενημέρωση των παιδιών. Με το βλέμμα στραμμένο σε ζητήματα που μας απασχολούν όλους, στέκεται με φροντίδα δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εκπαίδευση και την αξιόπιστη ενημέρωσή τους για σύγχρονα θέματα που διαμορφώνουν το αύριο.

Η ΑΝΕΚ LINES πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει τον τόπο συνεχίζει  υπερήφανα με πλώρη το μέλλον!

Εμφάνισε περισσότερα

Ομάδα Web

Το Αρχιπέλαγος είναι η πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα γεμάτη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την Ελληνική Ναυτιλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button