ΑκτοπλοϊαBlogΕπιλογές συντακτών

Αικατερίνη Π: Επιστρέφει ταχύτερο και ανανεωμένο

Δυναμική αναμένεται η επιστροφή του δημοφιλούς ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. (3.948gt/1990) της Fast Ferries στην Ελληνική Ακτοπλοΐα, καθώς μετά τη 2ετη απουσία του, επανέρχεται ταχύτερο και πλήρως ανανεωμένο.

Να θυμίσουμε, ότι τον Απρίλιο του 2019 το αγαπημένο πλοίο είχε σταματήσει τα δρομολόγια του λόγω μηχανικής βλάβης, η οποία όμως έδωσε την ευκαιρία στην πλοιοκτήτρια εταιρεία να το ανανεώσει πλήρως. Η ανανέωση ξεκίνησε από την αντικατάσταση των αρχικών κυρίων μηχανών του (Daihatsu), από ένα καινούργιο ζευγάρι γερμανικών ΜΑΚ-8M32C συνολικής ισχύος 7.200 kw, οι οποίες καταναλώνουν μάλιστα καύσιμο νέου τύπου. H περίοδος του Κορωνοιού που ακολούθησε παράτεινε την επισκευή του και μάλιστα την ενίσχυσε, αφού η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να προχωρήσει και στην τοποθέτηση pitch propellers της Wartsila σε ένα πλοίο που αναμένεται να εξελιχθεί σε θρύλο στο λιμάνι της Ραφήνας.

Π Επιστρέφει ταχύτερο και ανανεωμένο 1, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Σήμερα, το “κόκκινο” πλοίο από το πρωί πραγματοποιεί προγραμματισμένα δοκιμαστικά και οργώνει το Σαρωνικό, δοκιμάζοντας τις νέες δυνατότητες του. Το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό, καθώς το πλοίο πέτυχε άνετα ταχύτητες που κυμάνθηκαν από 19,4 έως 21,2 κόμβους. Γεγονός, που φανερώνει ότι το ανανεωμένο ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. επιστρέφει στη Ραφήνα με “άγριες” διαθέσεις. Οι επιδόσεις αυτές, οφείλονται κυρίως στην άριστη μελέτη που έκανε η Wartsila Hellas, η οποία υποστήριξε το όλο εγχείρημα, συνδυάζοντας άριστα το νέο μηχανικό σύνολο του πλοίου με ένα ζεύγος ελίκων νέας σχεδίασης, που προσέδωσαν στο πλοίο μεγαλύτερο efficiency και μηδενικούς κραδασμούς.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την εταιρεία, οι ιθύνοντες δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στον έγκαιρο χρόνο παράδοσης του πλοίου, καθώς και στην άψογη συνεργασία που είχαν με τα στελέχη της Wartsila Hellas, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών στο πλοίο, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους κ.κ. Ιωάννη Χριστόπουλο (Γενικό Διευθυντή) και Ιωάννη Μωραϊτάκη (Sales Manager).

Το αγαπημένο πλοίο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Fast Ferries, αναμένεται να δρομολογηθεί στις 5 Ιουλίου στη νέα γραμμή Ραφήνα-Τήνος-Μύκονος-Νάξος-Κουφονήσι. Θα αναχωρεί κάθε πρωί στις 08.05 και θα επιστρέφει, προσεγγίζοντας αντίστροφά τα λιμάνια στις 22.30.

φωτο: Arxipelagos, Σπύρος Ρούσσος

 

Εμφάνισε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Enter Captcha Here :

Back to top button